Regel nu jouw dakdekker

Daklekkage

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1104 dakdekkers in jouw regio

Een lekkend dak kan heel wat schade aanrichten. Vaak zitten de naden van de dakbedekking los of is er teveel ruimte tussen de pannen. Maak een afspraak met een dakdekker in de buurt die het voor je repareert. In verband met de veiligheid werken dakdekkers vaak met 2 man. Het aangegeven tarief is op basis van 1 persoon.

Regel nu jouw dakdekker
291 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Daklekkage verhelpen via Zoofy

Als je een lekkage aan je dak hebt, of als er een paar dakpannen zijn weggewaaid of gebroken, dan kun je een dakwerker laten komen om je probleem op te lossen. Vaak ontstaat een probleem aan het dak spontaan. Dan zit je na een heftige regenbui ineens met een lekkage in huis waar je die vervelende bruine vlekken van krijgt. Het is belangrijk om dan snel iemand naar je dak te laten komen kijken en die onderzoekt waar aan het dak, het probleem zich bevind en dit voor je oplost. Het is een nachtmerrie voor de gemiddelde huiseigenaar: een eventuele daklekkage die voor vervelende schade kan zorgen. Een lekkage aan je dak is om meerdere redenen een nachtmerrie voor de gemiddelde huiseigenaar. In dit artikel gaan we in op enkele frustraties die gepaard gaan met een daklekkage. Vervolgens gaan we uitleggen wat te doen bij een lek en wat het kost om een daklekkage te repareren? Daarna gaan we nog in op de beste manier om professionele hulp in te schakelen. Veel leesplezier!

Daklekkage verhelpen

Een daklekkage is een nachtmerrie voor de gemiddelde huiseigenaar en meestal heeft dit meerdere redenen. De eerste reden is dat een daklekkage veel schade teweeg kan brengen. Waterschade kan echt een nachtmerrie zijn. Er is bijvoorbeeld een grote kans dat je bij een grote lekkage problemen krijgt met de vloer en de muren. Water kan veel schade teweegbrengen aan het plafond en de muren en daarom is een daklekkage ook zo gevaarlijk en moet je er snel bij zijn om het op te lossen. Nederland is immers een regenachtig land en het kan dan flink oplopen in de prijs. Een tweede frustratie is dat een daklekkage lastig op te sporen is. Het zit namelijk meestal op een plek die je zelf niet ziet. Het nadeel is dan dat je wel het water ziet lekken, maar niet de gevolgen van de lekkage kunt zien en dat is natuurlijk verschrikkelijk. Een derde frustratie van veel mensen is natuurlijk dat je er relatief veel geld aan kwijt kunt raken. Je moet namelijk een uurtarief betalen en dat kan flink oplopen. Zeker als de lekkage niet zo snel kan worden gevonden.

Een ander probleem is dat het veel gedoe is om al het water weg te halen. Bovendien kan de vocht de muren aantasten en kan het een lange periode duren voor dit vocht echt allemaal is weggetrokken. Bovendien heb je dan ook nog het probleem van schimmelvorming en dergelijke. Dat kan dan namelijk een grote rol spelen, aangezien er dan zeer veel vocht aanwezig is.

daklekkage

Wat te doen bij daklekkage?

Heb je het idee dat er een probleem is met een lekkage bij je dak? Ga dan eerst na of het echt het dak is en niet iets anders. Het kan bijvoorbeeld ook iets met je leidingen of iets dergelijks zijn. Water kan namelijk in je woning naar vreemde locaties gaan, dus het is goed om dit even na te gaan. Maar mocht het duidelijk zijn dat er sprake is van een dakelekkage, dan is het verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Zeker als er sprake is van een ernstige lekkage, is het aan te raden om zo snel mogelijk een professional in te schakelen. Bij ons is dat gelukkig mogelijk. Bij Zoofy kun je tegen scherpe prijzen een dakdekker bij jou in de buurt vinden. Iemand die ervoor zorgt dat je dak op een goede manier wordt gerepareerd en dat tegen een scherpe prijs.

Voordelen van een professionele dakdekker

Misschien denk je dat je handig bent en een lekkage aan het dak zelf wel kan oplossen. Maar toch is dit niet aan te raden. De reden erachter begrijpen we maar al te goed. Het bespaart natuurlijk flink wat geld als je er zelf mee aan de gang gaat. Maar is dat wel zo? Allereerst ben je er natuurlijk heel veel tijd aan kwijt. De reden hiervoor is dat je geen detectiemateriaal hebt. Een professionele dakdekker heeft dat wel, waardoor deze dus sneller een lek kan opsporen. Als je het zelf probeert op te lossen, bestaat er ook een kans dat je het probleem alleen nog maar erger maakt. En dat is natuurlijk verschrikkelijk, want dan is er een grote kans dat er nog meer schade wordt veroorzaakt en je nog meer geld kwijtraakt. Omwille van die redenen is het dus veel verstandiger om gewoon een professionele dakdekker in te schakelen. Iemand die weet wat hem te doen staat. Lees hieronder de voordelen van een professionele dakdekker.

Wat kost een daklekkage repareren?

Bij Zoofy kun je erkende dakdekkers inhuren, maar wat kost het nou precies om een deklekkage te repareren? In principe is dat afhankelijk van meerdere factoren die we even kort zullen bespreken.

Het uurtarief van de dakdekker

Op Zoofy kun je vanaf €75,- per uur een dakdekker inhuren. Wanneer je een daklekkage hebt en de dakdekker met spoed ligt het uurtarief hoger. Zij kunnen dan vaak nog dezelfde dag langskomen wanneer jij een spoedklus plaatst op Zoofy.

Het opsporen

Dit gaat dus enigszins gepaard met het uurtarief, maar de tijd die een dakdekker kwijt is bij het vinden van de lekkage speelt ook een grote rol. Gelukkig heeft de gemiddelde dakdekker tegenwoordig allemaal detectieproducten, waardoor een lekkage veel sneller gevonden kan worden dan vroeger het geval was. Dus dat is een groot voordeel natuurlijk, want dan is de kans groter dat hij of zij daar niet veel tijd aan kwijt is. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je al weet waar de lekkage zit. Dat is natuurlijk een groot voordeel, want dan scheelt dit tijd en kan de dakdekker gelijk verder gaan het met het repraren van het dak.

De aard van de lekkage

Bij de vraag: wat kost een daklekkage repareren, moet je natuurlijk ook kijken naar de aard van de lekkage. Is het een eenvoudige lekkage die snel opgelost kan worden. Of is het een lekkage die lastig is om op te lossen en waar veel tijd en kostbaar materiaal aan besteed moet worden? Ook dit speelt natuurlijk een grote rol bij het vaststellen van de prijs, dus ook daar moet je ook rekening mee houden.

Daklekkage verhelpen via Zoofy

Via Zoofy kun je in ieder geval een dakdekker vinden die bij je past. Het voordeel van Zoofy is dat er ook recensies te vinden zijn van de verschillende dakdekkers. En ook kun je zien op welke locaties die dakdekkersbedrijven allemaal actief zijn. Heb je dus een lekkage aan je dak? Neem dan eens een kijkje op de website en ga na of er iemand voor je bij zit.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach