Dakgoot repareren

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 114 Dakdekkers bij jou in de buurt

Wanneer een (zinken) dakgoot lekt, kan er water op de muur terecht komen. Daardoor ontstaan vochtproblemen. Laat een lekkende dakgoot dan ook snel repareren. Een vakman weet de beste oplossing. Omschrijf het probleem en maak direct een afspraak met een dakdekker in de buurt.

Nu regelen
26 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 143 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer.

Voor alle klusjes bij jou thuis, wij vinden de hulp die nodig is

Zoek je klus en maak direct een afspraak met een vakman

Selecteer een klus of dienst

Maak een afspraak voor wanneer het jou uitkomt.

Vakmensen krijgen een melding

Een vakman in de buurt pakt jouw klus op. Je ontvangt direct een bevestiging.

De vakman komt bij je langs

Klus klaar? De factuur ontvang je per mail. Betalen kan via Tikkie of iDeal.

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Dakgoot repareren

Je dakgoot is er om hagel, regen, sneeuw van je dakgoot op te vangen en via regenpijpen af te voeren naar een regenton, het riool of een put. Hierdoor wordt er voorkomen dat bijvoorbeeld regenwater op de muur van je gevel waait of direct op de grond komt. De dakgoot wordt ook wel de hemelwaterafvoer genoemd. Helaas gebeurt het soms dat de dakgoot lekt op de naad. Water komt er doorheen. Dat levert niet altijd grote problemen op. Maar er zijn natuurlijk situaties denkbaar waarbij grote scheuren ontstaan waardoor het verstandig is de lekkage zo spoedig mogelijk te verhelpen. Een dakgoot kan van verschillend materiaal gemaakt zijn, Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een zinken dakgoot hebt die gerepareerd moet worden. Een zinken dakgoot repareren kan een lastig klusje zijn. Het beste is om de dakgoot te vervangen. Een handige doe het zelver komt vaak een heel eind. Zeker wanneer het een tijdelijke oplossing betreft. Hoe je een dakgoot reparatie doet lees je hier. Begin met het weghalen van vuil uit de goot, denk hierbij aan algen, mos en oxides. Schuur de lasnaad eventueel op en maak de ondergrond goed droog, schoon en vet- en stofvrij. Bepaal hierna het te behandelen gedeelte van je dakgoot. Er zijn verschillende mogelijkheden om scheuren te repareren.  Leg bijvoorbeeld textielband over de lekkende lasnaad en tel hier enkele centimeters van je dakgoot bij op. Roer een ‘’rubber’’ seal handmatig door tot je een egale kleur gaat zien. Breng met een kwast een eerste laag aan over de lekkende naad van je dakgoot tot aan de eerder bepaalde grens in de goot. Plaats hierna een textielband hierover en druk deze goed aan totdat deze stevig vast zit.  Bedek direct de tweede laag Rubber Seal aan totdat dit een glanzend eindresultaat geeft, dan is er voldoende laagdikte opgebouwd. Blijf dit proces herhalen op alle (lekkende) naden in de dakgoot. Nadat je hiermee klaar bent, laat je het allemaal goed drogen.  Hopelijk is het je nu gelukt om zelf je dakgoot te repareren! Is het je toch niet gelukt of lijkt dit je toch een lastig klusje? Dan kun je het laten repareren door een professionele dakdekker. Vul de gewenste datum en tijd in dat je een afspraak wilt hebben, zo heb je binnen een paar minuten een afspraak in je agenda staan. Dankzij ons landelijk netwerk kunnen wij je namelijk helpen door heel Nederland!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af