Dakgoot repareren

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 107 Dakdekkers bij jou in de buurt

Wanneer een (zinken) dakgoot lekt, kan er water op de muur terecht komen. Daardoor ontstaan vochtproblemen. Laat een lekkende dakgoot dan ook snel repareren. Een vakman weet de beste oplossing. Omschrijf het probleem en maak direct een afspraak met een dakdekker in de buurt.

Nu regelen
18 recensies
Waarom Zoofy?
  • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 90 klusaanvragen.
  • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
  • Geen voorrijkosten.
  • Wij regelen de beste prijs voor je.

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Dakdekkers die gewerkt hebben aan Dakgoot repareren

Dakgoot repareren wordt gemiddeld beoordeeld als 4,8 van 5 sterren met meer dan 18 recensies

Arjen uit Almere
dinsdag 7 mei 2019

Klus is geklaard. Naast dakgootreparatie ook nog even de dakgoot schoongemaakt. Prettige vakbekwame loodgieter

M.Ram uit Vianen
donderdag 6 december 2018

Vakkundig en prettig in de omgang

Marcek uit Beekbergen
woensdag 5 december 2018

Prima vakman

Gerwin uit 's-Gravenhage
zondag 23 september 2018

Klus geklaard en nog goed advies gekregen.

Atadan uit Rotterdam
woensdag 19 september 2018

Hij is echt vakman

P.S. Man uit Rotterdam
vrijdag 14 september 2018

Heel fijn dat Leo snel langs kon komen voor het repareren van de dakgoot. Leo houdt aan de afspraken en is goed bereikbaar.

Onze Dakdekkers zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Dakgoot repareren

Je dakgoot is er om hagel, regen, sneeuw van je dakgoot op te vangen en via regenpijpen af te voeren naar een regenton, het riool of een put. Hierdoor wordt er voorkomen dat bijvoorbeeld regenwater op de muur van je gevel waait of direct op de grond komt. De dakgoot wordt ook wel de hemelwaterafvoer genoemd. Helaas gebeurt het soms dat de dakgoot lekt op de naad. Water komt er doorheen. Dat levert niet altijd grote problemen op. Maar er zijn natuurlijk situaties denkbaar waarbij grote scheuren ontstaan waardoor het verstandig is de lekkage zo spoedig mogelijk te verhelpen. Een dakgoot kan van verschillend materiaal gemaakt zijn, Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een zinken dakgoot hebt die gerepareerd moet worden. Een zinken dakgoot repareren kan een lastig klusje zijn. Het beste is om de dakgoot te vervangen. Een handige doe het zelver komt vaak een heel eind. Zeker wanneer het een tijdelijke oplossing betreft. Hoe je een dakgoot reparatie doet lees je hier. Begin met het weghalen van vuil uit de goot, denk hierbij aan algen, mos en oxides. Schuur de lasnaad eventueel op en maak de ondergrond goed droog, schoon en vet- en stofvrij. Bepaal hierna het te behandelen gedeelte van je dakgoot. Er zijn verschillende mogelijkheden om scheuren te repareren.  Leg bijvoorbeeld textielband over de lekkende lasnaad en tel hier enkele centimeters van je dakgoot bij op. Roer een ‘’rubber’’ seal handmatig door tot je een egale kleur gaat zien. Breng met een kwast een eerste laag aan over de lekkende naad van je dakgoot tot aan de eerder bepaalde grens in de goot. Plaats hierna een textielband hierover en druk deze goed aan totdat deze stevig vast zit.  Bedek direct de tweede laag Rubber Seal aan totdat dit een glanzend eindresultaat geeft, dan is er voldoende laagdikte opgebouwd. Blijf dit proces herhalen op alle (lekkende) naden in de dakgoot. Nadat je hiermee klaar bent, laat je het allemaal goed drogen.  Hopelijk is het je nu gelukt om zelf je dakgoot te repareren! Is het je toch niet gelukt of lijkt dit je toch een lastig klusje? Dan kun je het laten repareren door een professionele dakdekker. Vul de gewenste datum en tijd in dat je een afspraak wilt hebben, zo heb je binnen een paar minuten een afspraak in je agenda staan. Dankzij ons landelijk netwerk kunnen wij je namelijk helpen door heel Nederland!