Regel nu jouw dakdekker

Dakgoot vervangen

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3633 dakdekkers in jouw regio

Wanneer een (zinken) dakgoot lekt, kan er water op de muur terecht komen. Daardoor ontstaan vochtproblemen. Laat een lekkende dakgoot dan ook snel repareren. Een vakman weet de beste oplossing. Omschrijf het probleem en maak direct een afspraak met een dakdekker in de buurt. Gaat het om een goot op grote hoogte, dan werken dakdekkers in verband met de veiligheid met 2 man. Het aangegeven tarief is op basis van 1 persoon.

Regel nu jouw dakdekker
119 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Dakgoot laten vervangen door een betrouwbare vakman

dakgoot vervangen

Je dakgoot is er om hagel, regen, sneeuw van je dakgoot op te vangen en via regenpijpen af te voeren naar een regenton, het riool of een put. Hierdoor wordt er voorkomen dat bijvoorbeeld regenwater op de muur van je gevel waait of direct op de grond komt. De dakgoot wordt ook wel de hemelwaterafvoer genoemd. Helaas gebeurt het soms dat de dakgoot lekt op de naad. Water komt er doorheen. Dat levert niet altijd grote problemen op. Maar er zijn natuurlijk situaties denkbaar waarbij grote scheuren ontstaan waardoor het verstandig is de lekkage zo spoedig mogelijk te verhelpen. Een dakgoot kan van verschillend materiaal gemaakt zijn.

Lekkage in de dakgoot

Wil je weten wanneer je reparatie aan je dakgoot moet plegen, of deze zelfs moet vervangen? Let dan op verrotte daklijsten of dakopzet, verrotte kozijnen, muren die stuk vriezen in de winter, kapotte of verrotte plekken in je woning. Uiteraard kun je zelf de dakgoot repareren, maar dat neemt wel een risico met zich mee. Als je de beschadiging niet helemaal fikst, dan kan dat meer schade aanrichten. 

Dakgoot vakkundig vervangen

Een handige doe-het-zelver komt vaak een heel eind. Zeker wanneer het een tijdelijke oplossing betreft. Hoe je een dakgoot reparatie doet lees je hier:

 • Begin met het weghalen van vuil uit de goot, denk hierbij aan algen, mos en oxides.
 • Schuur de lasnaad eventueel op en maak de ondergrond goed droog, schoon en vet- en stofvrij.
 • Bepaal hierna het te behandelen gedeelte van je dakgoot. Er zijn verschillende mogelijkheden om scheuren te repareren.  Leg bijvoorbeeld textielband over de lekkende lasnaad en tel hier enkele centimeters van je dakgoot bij op.
 • Roer een ‘’rubber’’ seal handmatig door tot je een egale kleur gaat zien. Breng met een kwast een eerste laag aan over de lekkende naad van je dakgoot tot aan de eerder bepaalde grens in de goot.
 • Plaats hierna een textielband hierover en druk deze goed aan totdat deze stevig vast zit. 
 • Bedek direct de tweede laag Rubber Seal aan totdat dit een glanzend eindresultaat geeft, dan is er voldoende laagdikte opgebouwd. Blijf dit proces herhalen op alle (lekkende) naden in de dakgoot. Nadat je hiermee klaar bent, laat je het allemaal goed drogen.

Hopelijk is het je nu gelukt om zelf je dakgoot te repareren! Is het je toch niet gelukt of lijkt dit je toch een lastig klusje? Dan kun je het laten repareren door een professionele dakdekker. Vul de gewenste datum en tijd in dat je een afspraak wilt hebben, zo heb je binnen een paar minuten een afspraak in je agenda staan. Dankzij ons landelijk netwerk kunnen wij je namelijk helpen door heel Nederland!

Kosten dakgoot lekkage oplossen

Ben je benieuwd naar de dakgoot reparatie kosten? Wanneer je dakgoot gaat lekken kan dat voor een lekkage zorgen en beschadigt je huis en tuin. Daarom is het zaak zo snel mogelijk de goot te repareren. Echter is voorkomen in dit geval altijd beter dan genezen.  Zorg daarom altijd dat je eens in de zoveel tijd je dakgoot schoonmaakt. Zo krijgt vuil, mos en algen geen kans. Daarnaast is het handig om regelmatig je bladrooster te checken. Het bladrooster zit in de dakgoot en door seizoensveranderingen kunnen deze vol komen te zitten met bladeren. Heb je toch een lekkage aan je dakgoot, dan kun je rekenen op een gemiddelde klusprijs tussen de €120 en €180,-. Natuurlijk is dit bedrag onderhevig aan hoe erg jouw lekkage is. Als het ook nodig is om je verstopte regenpijp te vervangen of repareren, dan merk je dat aan de prijs.

 

Zinken dakgoot repareren

Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een zinken dakgoot hebt die gerepareerd moet worden. Als een zinken dakgoot gaat lekken, kan er water op de muur komen, waardoor vochtproblemen kunnen ontstaan. Daarom is het een klus die zo snel mogelijk gefikst moet worden. Een zinken dakgoot repareren kan een lastig klusje zijn. Een handige doe-het-zelver komt vaak een heel eind wanneer het een tijdelijke oplossing betreft. Het beste oplossing is om de zinken dakgoot te vervangen. Bestel hiervoor een vakman via Zoofy. Zoofy heeft vakmannen tot de beschikking die kundig de zinken dakgoot kunnen repareren.

Dakproblemen

Heb je een andere lekkage, bijvoorbeeld aan je dak, dakkapel of schoorsteen? Ook voor deze dakproblemen kun je terecht bij één van onze dakdekkers. Lekkage voorkomen? Bij verouderd zinkwerk kunnen scheuren ontstaan, waardoor uiteindelijk lekkages ontstaan. Onze dakdekkers leggen uiteraard ook dakbedekking aan. Ook in geval van een plat dak kan hij PVC dakbedekking aanleggen. Check de bijbehorende pagina's voor meer informatie over de klus, en de kosten. Liggen er nog meer klusjes in huis? Zoofy biedt onder andere loodgieters, elektriciens, cv monteurs, klusjesmannen, timmermannen, schilders, stukadoors, hoveniers, slotenmakers en smart home installateurs.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach