Keukenspecialist kosten keuken demonteren kostenoverzicht

Wat kost een keuken demonteren

dinsdag 04 juni 2024

Demonteren van de keuken, een kostenindicatie

De uiteindelijke kosten voor het laten demonteren van je keuken zijn van verschillende factoren afhankelijk. De gemiddelde kosten lopen van €450 tot €650. De kosten zijn afhankelijk van de afmetingen van de keuken. Op deze factoren komen we verderop nog uitgebreid terug. Het spreekt voor zich dat hoe langer de vakman met het demonteren van de keuken bezig is, hoe hoger de kosten zullen gaan uitvallen. Moet je oude keuken in zijn geheel of deels worden afgevoerd, is dat ook van invloed op de kosten.

Kostenoverzicht van kosten demonteren

Keuken demonteren Gemiddelde kosten
Kleine keuken € 450 tot € 550
Grote keuken € 550 tot € 650

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Waarom de keuken demonteren

Er komt een moment in het leven van de huizenbezitter dat de oude, bestaande keuken moet worden vervangen. Dat kan omdat er op de bestaande plaats een prachtige nieuwe keuken gaat worden geplaatst. Het is ook mogelijk om op een andere plek in de woning de nieuwe keuken te realiseren. De oude keuken moet hoe dan ook worden gedemonteerd of gesloopt. Niet alleen wanneer de oude keuken moet worden afgevoerd, maar ook wanneer je bepaalde onderdelen van je bestaande keuken misschien wilt hergebruiken. Denk aan een prachtig marmeren werkblad of die nog perfect werkende vaatwasser.

Er is een wezenlijk verschil tussen een keuken demonteren en een keuken slopen

Dat brengt ons direct bij het volgende punt. Een keuken demonteren is een heel ander iets dan het slopen van een keuken. Bij het slopen van een keuken komt het wat minder nauw. Je hoeft er niet wakker van te liggen als de kastjes bij het slopen beschadigen. Na het slopen kun je het punt naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Wel is de kans reëel dat je naderhand de ontstane schade aan muren, plafond of muren moet laten bijwerken.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Je keuken demonteren is een slimmere keuze

Bij het demonteren van een keuken wordt uiterst beheerst gewerkt om schade aan muren en vloeren te voorkomen. Ook de keuken zelf wordt netjes en onbeschadigd eruit gehaald omdat deze vaak prima tweedehands kan worden verkocht en elders een nieuw leven krijgt. Daarom liggen de kosten keuken demonteren ook hoger dan die van een keuken slopen.
Je keuken verwijderen? Heb jij twee rechterhanden en verstand van water en elektriciteit? Dan is het demonteren van een keuken voor jou geen enkel probleem. Heb je daar echter geen kaas van gegeten of heb je gewoon geen tijd of zin in deze klus? Besteed de keuken demonteren dan uit aan de vakman.

Die vakman, die je snel en eenvoudig via Zoofy kunt inschakelen, regelt het allemaal voor je. Van je keuken demonteren tot je oude keuken afvoeren. Dat alles zonder dat je vloer, muren of plafond worden beschadigd. Wat er allemaal bij kan komen kijken en wat de gemiddelde kosten keuken demonteren bedragen, kun je in de onderstaande tabel aflezen.
Het vanaf uurtarief voor een vakman via Zoofy bedraagt € 49.

kosten keuken demonteren

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Demonteren van de keuken, een kostenindicatie

De uiteindelijke kosten voor het laten demonteren van je keuken zijn van verschillende factoren afhankelijk. Op deze factoren komen we verderop nog uitgebreid terug. Het spreekt voor zich dat hoe langer de vakman met het demonteren van de keuken bezig is, hoe hoger de kosten zullen gaan uitvallen. Moet je oude keuken in zijn geheel of deels worden afgevoerd, is dat ook van invloed op de kosten.

Keuken demonteren Gemiddelde kosten
Kleine keuken € 450 tot € 550
Grote keuken € 550 tot € 650

Wat is prijsbepalend voor het demonteren van een keuken?

Het lijkt een inkoppertje, maar de grootte van de keuken heeft veel invloed op de uiteindelijke kosten demonteren keuken. Ook de opstelling van de oude keuken is van belang. Heeft je keuken alleen maar onderkastjes en geen bovenkastjes? Een keuken in een L- of U-vorm demonteren is meer werk en lastiger dan de demontage van een eenvoudige, rechte keuken en het verwijderen van een blad van composiet, terrazzo of beton is meer werk dan een standaard keukenblad.
Zitten de tegels muurvast of vallen ze bij wijze van spreken mijn van de muur af?
Moeten er nog onderdelen of apparaten van je keuken worden hergebruikt? Als dat het geval is, moet de vakman nog voorzichtiger te werk gaan, waarmee meer tijd en dus geld is gemoeid.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Een keuken demonteren, hoe gaat dat in zijn werk?

Bekijk hieronder de stappen die de vakman neemt bij het demonteren van de keuken.

1. Afsluiten van gas, water en licht

Om veilig te kunnen werken, sluit de vakman als eerste het gas en het water af. Het gas en het water worden zonodig afgedopt. Er volgt een controle of er inderdaad geen gas of water meer uit de leidingen komt. Vervolgens wordt de groep of de groepen van de oude keuken in de meterkast uitgeschakeld. Schakelaars, verlichting en stopcontacten worden verwijderd.

2. Het demonteren van de keukenkastjes

Als allereerste worden de deurtjes van alle keukenkasten verwijderd. Dat scheelt niet alleen een hoop in gewicht, het werkt ook een stuk makkelijker. Planken en plankdragers of scharnieren zijn beter bereikbaar.
Vervolgens kunnen alle onder- en bovenkastjes worden verwijderd, evenals eventuele ophangsystemen.

3. Het weghalen van keukenapparatuur

Nu kan alle keukenapparatuur worden weggehaald. Uiteraard gebeurt dit uiterst veilig. Van de voren werd al de elektriciteit uitgeschakeld, het water afgesloten en ook de gaskraan is dichtgedraaid. Indien nodig worden water en gas afgedopt Een koelkast, vaatwasser, oven of magnetron kunnen er relatief eenvoudig worden uitgetild of uitgeschoven. De afzuigkap wordt eerst van alle filters ontdaan, dan wordt de ommanteling verwijderd en tot slotte de kap zelf.
Tot slot kunnen het gasfornuis of de (inductie-)kookplaat uit het aanrechtblad worden verwijderd. Omdat alle vakmannen van Zoofy uiterst zorgvuldig te werk gaan, kunnen alle nog goed werkende apparaten óf worden hergebruikt óf worden verkocht. Dat scheelt weer in de kosten.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

4. Het verwijderen van het aanrechtblad

Nu alle keukenkastjes en de apparatuur zijn verwijderd, is het aanrechtblad aan de beurt. Het aanrechtblad leunt nog op de onderbouwkasten. De waterkraan en de wasbak worden er als eerste uitgehaald. Alle kitranden worden met een scherp mes volledig doorgesneden. Nu kan het blad worden losgeschroefd en vervolgens van de muur worden gehaald. Heb je een U- of een L-vormige keuken? Dan duurt dit klusje iets langer omdat de koppelbouten met een steeksleutel moeten worden losgedraaid.

5. Het verwijderen van de tegels

Nu is de oude keuken helemaal gedemonteerd en zitten alleen de wandtegels nog op hun plek. Normaliter worden tegels niet meer hergebruikt en worden dan ook van de wand verwijderd. Wil je de tegels toch nog hergebruiken? Hoewel dat soms een hele uitdaging kan zijn, probeert de vakman de tegels dan in zijn geheel te verwijderen. Of dit goed en snel kan worden uitgevoerd, is natuurlijk afhankelijk van hoe goed de tegels op de muur bevestigd zitten. Kunnen ze er makkelijk van worden afgebikt of zitten ze muurvast in een dikke laag cement? In het laatste geval kost dat meer tijd en dus geld. Mocht het niet mogelijk zijn om de tegels er onbeschadigd uit te halen of het verwijderen ervan gaat heel veel tijd in beslag nemen (wat hoge kosten betekent) dan zal de vakman dit aan je voorleggen. Nadat de tegels zijn verwijderd, blijft de muur heel en netjes achter, klaar voor de volgende ronde.
Moeten er ook vloertegels worden verwijderd? Daarvoor geldt hetzelfde principe als voor de wandtegels.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

6. De oude keuken afvoeren

Alle niet herbruikbare of verkoopbare onderdelen van je oude keuken kunnen nu worden afgevoerd naar de milieustraat. Je hebt hiervoor een paar opties.
Heb je een relatief kleine keuken, dan kan alles op een grote aanhanger worden geladen en afgevoerd. Je kunt dit in eigen beheer doen, maar de vakman kan dit ook voor je regelen.
Was het van te voren duidelijk dat er heel veel afval bij de keuken verwijderen zou vrijkomen, dan is er mogelijk een container geplaatst. Zodra die vol is, wordt die weer door het containerverhuurbedrijf opgehaald. Uiteraard is dit de duurste optie. Het zelf als particulier naar de stort rijden en je oude keuken afvoeren is natuurlijk het goedkoopste.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Waarom je keuken demonteren door een vakman via Zoofy

Wanneer je een vakman via Zoofy boekt, haal je een vakkundig iemand in huis die netjes en professioneel te werk gaat. Jij hebt verder geen omkijken meer naar de klus omdat alleen goed scorende vakmannen bij het platform van Zoofy zijn aangesloten en zij maar liefst een 9,2 scoren. Zoofy brengt ook geen voorrijkosten in rekening en betalen? Dat hoef je pas achteraf en gaat heel gemakkelijk via Ideal of een Tikkie.
Ruim 200.000 tevreden klanten gingen je al voor.

Andere prijsgidsen
Dakgoot repareren
Toilet renovatie kosten
Wat kost een vaatwasser plaatsen
Keukenkastjes plaatsen kosten
kozijnen schilderen kosten
Kosten keuken wrappen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code