HR glas plaatsen
Glaszetter Kosten HR++ glas zetten kostenoverzicht

Kosten HR++ glas zetten

vrijdag 01 maart 2024

Heeft jouw woning nog enkel glas? Of ga je verbouwen en worden er deuren of kozijnen geplaatst die van glas moeten worden voorzien? Een ruitje gesneuveld? Dan is het goed om te weten voor welk soort glas je het beste kunt kiezen.

Tegenwoordig wordt het meeste voor het zogenaamde Hr++ glas gekozen. Dit soort glas heeft vele voordelen. Wat de voordelen precies zijn, welke werkzaamheden er bij de plaatsing van HR++ glas komen kijken en welke kosten er mee gemoeid zijn, leggen we je graag uit.

Wat kost HR++ glas per m²

De gemiddelde prijs voor HR++ glas bedraagt € 55 per m² exclusief het plaatsen. Bekijk hieronder wat het HR++ glas kost inclusief het plaatssen.

Kosten HR++ glas inclusief plaatsen

In onderstaande tabel zie je wat de kosten HR++glas inclusief plaatsen bedragen.

Soort HR++ glas Gemiddelde prijs voor 5 á 6 m² Gemiddelde prijs per m²
HR++ € 400 tot 55 € 80 tot € 90
HR++ extra zonwerend € 550 tot € 700 € 110 tot € 130
HR++veiligheidsglas € 500 tot € 650 € 100 tot € 120

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

De dikte van HR++glas is mede bepalend voor de prijs.

De dikte van HR++glas varieert van vier millimeter tot acht millimeter. Het prijsverschil tussen deze twee diktes bedraagt ongeveer € 30 per m². Welke dikte geschikt in jouw situatie geschikt is, is mede van het kozijn afhankelijk. De via Zoofy ingeschakelde vakman zal je hierin adviseren.

Subsidies

Het laten plaatsen van HR++glas is geen goedkope aangelegenheid (maar wel een goede investering). Mogelijk kun je gebruik maken van de landelijke subsidieregeling.
Dit houdt in dat je in plaats van 21% btw slechts 9% btw over de arbeidskosten hoef te betalen. Daardoor gaan de kosten HR++ glas inclusief plaatsen gemiddeld natuurlijk omlaag.
Misschien ben je voornemens nog meer isolerende maatregelen te treffen, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Wanneer je minstens twee isolatiewerken laat uitvoeren, krijg je 20% subsidie op het totaalbedrag.

De voordelen van HR++ glas

1. Hogere isolatiewaarde

Omdat de meeste warmte in je woning via de ramen verloren gaat, is het aanschaffen van HR++ glas een goede investering.
Dit type glas heeft en opzichte van enkel of dubbel glas een hogere isolatiewaarden. Dat komt omdat er tussen HR++ glasplaten minder edelgassen zitten en een speciale coating op het glas zonnestralen doorlaat en de warmte in de woning gedeeltelijk weerkaatst. Daardoor gaat er minder warmte verloren. Deze isolatiewaarde wordt met U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) aangeduid. Hoe lager de U-waarde is, hoe hoger de isolatiewaarde van het glas is. Ter vergelijk. HR+ glas heeft een U-waarde van 1,6, HR++ glas heeft een U-waarde van 1,2.

2. Energiebesparend

Door de uitstekende isolerende werking van HR++ glas, gaat er veel minder warme lucht verloren. Daardoor creëer je in huis een aangename temperatuur en een gezonder binnenklimaat. Ook heb je minder kans op vochtproblemen. Bovendien levert plaatsing van HR++ glas een directe besparing op energie- en stookkosten op.

Voor elke vierkante meter geplaatst HR++ glas bespaar je jaarlijks ongeveer 35 kuub aardgas, waarbij de besparing het grootste in de woonkamer is. In ruimtes waar minder wordt gestookt is de besparing iets minder. Stelregel is dat hoe meer je stookt, hoe hoger de besparing uitvalt.
Wanneer je ervan uitgaat dat je in een gemiddelde woning ongeveer 650 kuub gas bespaart, levert dat een voordeel van een paar honderd euro op.

3. Geluiddempend

Behalve de voordelen die HR++ glas aan de binnenzijde van de woning oplevert, houdt HR++ glas ook vervelende geluiden buiten de deur. Denk hierbij aan voorbijkomend verkeer. Wanneer je in een drukke straat, langs het spoor of midden in de stad woont, zullen deze geluiden grotendeels kunnen worden gereduceerd.

Kosten hr++ glas zetten

Het laten plaatsen van HR++ glas

Gelukkig kan dit type glas in bijna elk bestaand kozijn (mits in goede staat) worden geplaatst. Toch is het niet onverstandig om de staat van de bestaande kozijnen van te voren (samen met de vakman) in beeld te brengen, zeker wanneer het grote oppervlaktes betreft. Grote ruiten zijn zwaar en is het van groot belang dat de bestaande kozijnen het gewicht aankunnen. Dit zal door de vakman worden beoordeeld, zodat je zeker weet dat het bestaande houten kozijn niet onderbemeten is.

Wanneer uit de inventarisatie blijkt dat het kozijn binnen maximaal vijf jaar zou moeten worden vervangen, bijvoorbeeld vanwege houtrot of omdat het onderbemeten is, is het verstandiger om eerst een nieuw kozijn te laten plaatsen. Hoewel houten kozijnen met houtrot door herstelwerk tijdelijk opgeknapt kunnen worden, is dit geen fraaie oplossing. Bovendien komen dit soort plekken helaas vaak weer terug.
Nieuwe kozijnen betekent ook een hoger kostenplaatje. Je zou daarom kunnen overwegen deze klus gefaseerd ui te laten voeren en slechts een ruimte, tegenlijk, bijvoorbeeld de woonkamer, van nieuwe kozijnen inclusief HR++ glas te voorzien. Mogelijk kom je voor een tegemoetkoming in de kosten in aanmerking (subsdidie). Hierover verderop meer.

Ga voor kwaliteit en boek via Zoofy eenvoudig je vakman


Hoewel HR++ van uitstekende kwaliteit is, zal het glas alleen dan volledig rendement en een waardevermeerdering van je woning opleveren wanneer het als door een vakman is geplaatst. Dan ben je verzekerd van zorgvuldige plaatsing, waarbij rekening is gehouden met het correct fixeren van de gasblokjes, er rekening met eventuele details is gehouden en het geheel netjes is afgewerkt.
En vakmannen leveren wij via Zoofy! Die worden met maar liefst een 9,2 gewaardeerd. De glaszetters via Zoofy zijn doorgaans aangesloten bij de GBO, de grootste brancheorganisatie voor glaszetters.
Mocht je ook hebben besloten of het is aan te bevelen tegelijk de kozijnen te vervangen, kan deze klus ineens worden uitgevoerd.

Hoe gaat je vakman te werk?

Nadat de staat van de kozijnen is bekeken of er voor nieuwe kozijnen is gekozen, zal je vakman de dikte van het HR++ glas bepalen. Waar mogelijk zal hij je HR++ glas met een spouwbreedte van 15 millimeter adviseren. Dit isoleert liefst 8% beter dan een spoorbreedte van 8 millimeter. Verder zal hij je op de mogelijkheid van het plaatsen van roeden (houten regels tussen glasdelen) wijzen. Hiermee heb je de mogelijkheid om de indeling van een raam (het glas) te wijzigen. Vervolgens wordt het glas opgemeten en kan het glas worden besteld. Zodra het nieuwe glas beschikbaar is, wordt het oude glas (indien van toepassing) verwijderd.
Eventueel worden de sponningen uitgefreesd of wordt er een spanningslat aangebracht.

Nu komt het vakmanschap om de hoek kijken. Het HR++glas wordt met behulp van een band en glasblokjes in de sponning geplaatst. Tot slot wordt het glas nauwkeurig afgekit. Dit is van groot belang. Slecht kitwerk ziet er niet alleen slordig uit, het kan ook voor vochtproblemen zorgen. Verder zal de vakman zeer kritisch naar de nauwkeurige aansluiting van alle (bouw-)materialen kijken. Alleen wanneer er geen kieren zijn en er geen tocht is, kan een hoge isolatiewaarde worden bereikt.

Waarom je voor het plaatsen van HR++glas het beste Zoofy kunt inschakelen

Een betrouwbare vakman boek je gemakkelijk en dus snel bij Zoofy. Er werken bijna 6.000 vakmannen voor Zoofy. Daarom is er altijd een vakman in de buurt die jouw HR++ glas kan komen plaatsen. Daarvoor hoef je alleen maar drie of meer momenten aan te geven waarop de vakman het plaatsen van het HR++glas kan komen uitvoeren.
Maar ook voor al je andere kleinere klussen in en rondom je woning kun je altijd bij Zoofy terecht.
We zijn er trots op dat we kunnen zeggen dat “onze” vakmannen maar liefst gemiddeld een 9,2 scoren qua tevredenheid. Dat komt omdat alleen de allerbeste vakmannen jouw klus mogen komen uitvoeren.
Bij Zoofy betaal je geen voorrijkosten. Betalen? Dat kan eenvoudig via Ideal of een tikkie worden geregeld.

Andere prijsgidsen
Kosten tuinaanleg
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage
Onkruid verwijderen
Binnendeur plaatsen
Kunststof kozijnen kosten

 

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code