Zoek hier je klusje
Keuken wrappen
Keukenspecialist Keuken wrappen kosten kostenoverzicht

Wat kost de keuken wrappen

zaterdag 17 december 2022

Keuken wrappen kosten

Een keuken laten wrappen kost gemiddeld tussen de € 450 en de € 1.500. De uiteindelijke kosten hangen nauw samen met de grootte van je keuken en of je keuken veel laden en kastjes heeft. De onderstaande tabel geeft je een indicatie van de gemiddelde kosten die je kunt verwachten. De genoemde bedragen zijn inclusief btw en het arbeidsloon van de vakman (die je natuurlijk via Zoofy inschakelt).

➡️ Boek direct een keukenspecialist »

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Kleine keuken (4 lades & 5 kastjes) € 450 tot € 800
Middelgrote keuken (6 lades & 9 kastjes) € 800 tot € 1.200
Grote keuken (8 lades en 12 kastjes) € 1.100 tot € 1.500

*Dit zijn indicatieve prijzen de uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt, want dit hangt volledig van de werkzaamheden af die de vakman komt verrichten.

 

Wrappen, wat is dat eigenlijk?

De letterlijke vertaling van het Engelse woord wrappen is inpakken. En dat is precies wat de vakman of keukenspecialist doet. Het aanbrengen van een dunne folie over bestaande keukenkastjes of keukenlades, waarmee je keuken direct een hele andere uitstraling krijgt. Ben je op je keuken uitgekeken en wil je wel eens wat anders? Is jouw keuken eigenlijk nog prima van kwaliteit of wil je geen geld in een nieuwe keuken steken? Dan kun je je keuken laten wrappen. Een keuken wrappen betekent dat je op een snelle en goedkope manier je keukenkastjes een (totaal) andere uitstraling kunt laten geven.

➡️ Boek direct een keukenspecialist »

Kosten keuken wrappen

De voordelen van een keuken laten wrappen

Het laten wrappen van een keuken heeft een aantal voordelen die wij hieronder voor je uiteen zetten.

1. Betaalbaar

Het laten aanbrengen van folie op je keukenlades of keukenkastjes is relatief goedkoper dan het verven of vervangen ervan terwijl de totale uitstraling van je keuken compleet kan veranderen.

2. Snel en makkelijk aan te brengen

Meestal is een keuken wrappen binnen een dag gereed. Ben je folie van een of meerdere kastjes zat of wil je toch iets anders? De aangebrachte folie kun je makkelijk verwijderen.

3. Relatief sterk

Folie is sterker dan spuitwerk, dat makkelijker beschadigt. Een gewrapte keuken gaat lang mee en is dus een duurzame oplossing.

4. Strak

Wrappen met folie levert een mooi, strak eindresultaat op. Dat kan met een lik verf nooit worden bewerkstelligt. Geen bobbels, onregelmatigheden of strepen. Je keuken krijgt een strakke uitstraling.

5. Veel mogelijkheden

Folie is in heel veel verschillende patronen, kleuren en texturen verkrijgbaar. Kies je voor folie met een houtnerf, betonlook of een ander patroon?

➡️ Boek direct een keukenspecialist »

De materiaalkeuze

Keukens worden bijna altijd met vinyl gewrapt. Vinyl heeft de eigenschap dat het, ondanks dat het extreem dun is, toch enorm sterk is. Daarbij is vinyl ook nog eens flexibel. Allemaal eigenschappen die perfect zijn voor het laten opknappen van je keuken. Schakel voor een keuken laten wrappen een van de vakmannen via Zoofy in, dan ben je verzekerd van een strak resultaat.
Behalve dat alle folies vinyl bevatten, hebben ze toch verschillende kenmerken en dus is er altijd een soort folie die bij jouw wensen aansluit.

1. Matte folie

Wie van een moderne en strakke keuken zonder al te veel poespas houdt, is met matte folie het beste af. Doordat matte folie geen licht weerkaatst, ontstaat een rustig beeld. Een matte folie kan in de standaard zwarte en witte kleuren worden aangebracht, maar is ook in andere vrolijke kleuren verkrijgbaar.

2. Hoogglans folie

Met een hoogglansfolie krijgt je keuken een luxe uitstraling. De vinyl folie is dan van een extra toplaag voorzien die voor die mooie glans zorgt. Een eenvoudige keuken kan in een handomdraai met behulp van hoogglansfolie tot een sjieke keuken worden omgetoverd.

3. Folie met een opdruk

Door het toepassen van een folie met opdruk kan je keuken heel eenvoudig totaal worden getransformeerd. Voor weinig geld krijgt je keuken een betonlook, houten frontjes of een marmerlook. Behalve in diverse prints en patronen, is folie met opdruk ook in verschillende kleurstellingen verkrijgbaar.

➡️ Boek direct een keukenspecialist »

Tips voor het (laten) wrappen van je keuken

Huur tools via BIYU

1. Boek een vakman

De allereerst tip is natuurlijk om deze klus aan een vakman uit te besteden, bijvoorbeeld via Zoofy. Het enige dat je hoeft te doen is drie momenten door te geven waarop de vakman contact met je mag opnemen. De vakmannen van Zoofy scoren gemiddeld een 9,2. Daarmee ben je er zeker van dat jouw klus professioneel wordt uitgevoerd. Je kunt nog zo’n dure en mooie folie uitzoeken, als de folie niet professioneel wordt aangebracht, kan het resultaat erg teleurstellend zijn.

2. Kies voor kwaliteit

Hoe leuk de (print op de) folie er ook uitziet, overtuig je ervan dat de folie voldoende dik is en van goede kwaliteit. Sommige folies zijn erg dun en daardoor vrij kwetsbaar. Wanneer je er per ongeluk met iets tegenaan stoot, kan de folie beschadigen. Daar zit je uiteraard niet op te wachten. Ook hier geldt: goedkoop is vaak duurkoop.

3. Zorg voor de juiste luchtvochtigheid

Wanneer de folie van je keukenkastjes loslaat, vraag je je misschien af hoe dit komt. Dit euvel heeft niets met de folie zelf te maken, maar alles met het klimaat in je woning. Een omgeving met een te hoge luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat de lijmlaag minder goed kan hechten. Gelukkig zal de vakman van Zoofy je hierover een passend advies geven en je adviseren regelmatig te luchten of de temperatuur te verhogen of te verlagen.

4. Het voorkomen van luchtbellen

De folie wordt strak en zonder luchtbellen door de vakman aangebracht. Toch moet je niet raar staan te kijken wanneer er soms toch luchtbellen onder de folie ontstaan. Dat heeft met warmte te maken. Wanneer je apparaten zoals een broodrooster, waterkoker of tosti-ijzer onder een van je keukenkastjes staan, stijgt er hete lucht op die achter de folie kruipt.
De oplossing is heel eenvoudig. Je hoeft je apparatuur alleen wat te verplaatsen. Dan zul je geen last van luchtbellen krijgen nadat je keuken is gewrapt.

➡️ Boek direct een keukenspecialist »

5. Opdruk

Met een bedrukte folie, bijvoorbeeld in een marmer-, beton- of houtlook, kun je eenvoudig je keuken een geheel andere uitstraling geven. Bedenk daarbij dat je deze folie met print ook nog eens in verschillende kleuren kunt verkrijgen.

6. Niet alleen de kastjes

Behalve het laten wrappen van je keukenkastjes en je keukenlades, kun je zelfs je aanrecht laten wrappen met een speciale aanrechtblad folie. Ook die saaie tegelwand kan worden aangepakt met een speciale tegelfolie. Zelfs je koelkast kan worden gewrapt.
In de onderstaande tabel kun je aflezen wat deze extra werkzaamheden gemiddeld kunnen gaan bedragen. De genoemde prijzen zijn inclusief btw en inclusief het arbeidsloon van de vakman.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Folie aanrechtblad aanbrengen € 50 tot € 100 per m2
Folie aanbrengen op achterwand met tegels € 40 tot € 130 per m2
Folie koelkast aanbrengen € 15 tot € 65 per m2

➡️ Boek direct een keukenspecialist »

7. Werkzaamheden combineren

Hoewel je bij Zoofy nooit voorrijkosten in rekening gebracht krijgt, is het aan te raden om meerdere projecten tegelijk uit te laten voeren, bijvoorbeeld het wrappen van je badkamerkastjes. Daarmee kun je op de kosten voor het arbeidsloon besparen. Het vanaf uurloon van de vakman die je snel en eenvoudig via Zoofy boekt bedraagt € 49.

8. Een goede voorbereiding

Zoals voor alles geldt ook voor een keuken wrappen dat een goede voorbereiding het halve werk is.
Zorg ervoor dat, voordat de vakman van Zoofy aan het wrappen begint, je keukenkastjes en keukenlades helemaal leeg en schoon zijn. Er mag geen enkel spoor van vet of stof meer te vinden zijn. Dat bespaart tijd, je vakman kan direct aan de slag en voor je het weet is je keuken al getransformeerd.

Huur tools via BIYU

Waarom een vakman via Zoofy inschakelen voor het wrappen van een keuken?

Nu je alles weet over de diverse kosten van het wrappen van een keuken, de extra mogelijkheden en de voordelen van keuken wrappen, kun je snel en een voudig een vakman via Zoofy boeken.
Het wrappen van een keuken is echt vakwerk en moet met de uiterste precisie worden uitgevoerd voor een strak resultaat.
Een betrouwbare en professionele vakman bij jou in de buurt boek je eenvoudig via Zoofy. Het enige dat je hoeft te doen is drie contactmomenten aan Zoofy doorgeven waarop de vakman contact met jou kan opnemen.

Alleen de allerbeste vakmannen worden tot het platform van Zoofy toegelaten. We zijn er dan ook trots op dat onze vakmannen liefst een 9,2 scoren.
Is jouw klus naar tevredenheid uitgevoerd? Laat jouw review dan op het platform achter. Zo kunnen we de kwaliteit bewaken en behouden.
Betalen hoef je pas achteraf. Dat kan heel makkelijk via iDeal of een Tikkie. Voorrijkosten brengen wij je nooit in rekening.

➡️ Boek direct een keukenspecialist »

Waarom je keuken wrappen door een vakman via Zoofy

Wanneer je een vakman via Zoofy boekt, haal je een vakkundig iemand in huis die netjes en professioneel te werk gaat. Jij hebt verder geen omkijken meer naar de klus omdat alleen goed scorende vakmannen bij het platform van Zoofy zijn aangesloten en zij maar liefst een 9,2 scoren. Zoofy brengt ook geen voorrijkosten in rekening en betalen? Dat hoef je pas achteraf en gaat heel gemakkelijk via iDeal of een Tikkie. Ruim 200.000 tevreden klanten gingen je al voor.

Andere prijsgidsen
Dakgoot repareren
Toilet renovatie kosten
Wat kost een vaatwasser plaatsen
Keukenkastjes plaatsen kosten
Kozijnen schilderen kosten
Kosten keuken demonteren

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code