Regel nu jouw glaszetter

Glas zetten

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2523 glaszetters in jouw regio

Wil je je glas laten vervangen door een goede glaszetter van Zoofy? Plaats direct je klus en de vakman komt langs wanneer het jou het beste uitkomt.

Regel nu jouw glaszetter
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Glas plaatsen via Zoofy

Wil je graag je raam vervangen en dubbel glas zetten? Dan is het handig om eerst meer te weten te komen over de prijs en de mogelijkheden. Hieronder ontdek je alle informatie die je nodig hebt!

Welke soorten glas zijn er

Je raam vervangen doe je als je raam stuk is, maar ook als je wilt dubbel glas vervangen door glas dat beter isoleert. Hoe beter het glas isoleert hoe meer je zal betalen, maar het is de investering zeker waard. Wat zijn de verschillende mogelijkheden?

De goedkoopste glassoort is dubbel glas. Dit glas heeft een luchtlaag tussen de 2 glasplaten en zorgt zo voor isolatie. Dubbel glas isoleert niet optimaal. Daarom wordt het nog weinig gekocht. Tegenwoordig wordt er bijna altijd voor HR glas gekozen. Dit glas kan onderverdeeld worden in verschillende klassen die aangeduid worden met plusjes. Hoe meer plusjes, hoe lager de U-waarde en hoe beter het glas dus isoleert. Om je het verschil tussen de soorten te tonen, hebben we hieronder een overzicht gemaakt!

Type glas U-waarde
Dubbel glas   2,7
HR glas   1,7 - 2
HR+ glas   1,3 - 1,6
HR++ glas   1,2
HR+++ glas   0,5 - 0,9


Zoals je kan zien isoleert HR+++ glas aanzienlijk beter dan dubbel glas. Je kan je dus al voorstellen hoeveel geld je gaat besparen op je energierekening. Daartegenover staat wel dat HR+++ glas prijzig is. Toch loont het de moeite om je dubbel glas te vervangen door HR+++ glas of tenminste door HR++ of HR+ glas!

Werkwijze glas plaatsen

Wil je je glas vervangen? Dan is het fijn om te weten hoe glas vervangen precies in zijn werk gaat. Hieronder ontdek je de werkwijze van de glaszetter.

Stap 1: glas verwijderen

Als eerste stap zal de glaszetter de bestaande glaslatten wegnemen. Hij snijdt de kitverbinding van het huidige glas los en verwijdert daarna het glas. Ook de kitresten zal hij verwijderen zodat de ondergrond schoon is.

Stap 2: glas plaatsen

Vervolgens zal de glaszetter een isolatiestrip aanbrengen rond de glasplaat. Hij plaatst het glasband op de glaslatten en plaatst dan voorzichtig het glas in het kozijn. Als het glas in het kozijn zit zal de glaszetter de glaslatten weer tegen het raam bevestigen.

Stap 3: afwerken

Als laatste stap zal de glaszetter de verbindingen kitten. Vervolgens zal hij met een plamuurmes de restanten verwijderen, zodat het mooi afgewerkt is.

Wat kost glas vervangen


Je glas vervangen doe je niet zonder dat je meer weet over de kosten. De prijs van glas zetten zal uiteraard afhangen van het glas dat je kiest. De kosten van HR++ glas inclusief plaatsen zullen veel hoger liggen dan die van standaard dubbel glas. Hieronder geven we je een overzicht van de kosten van HR++ glas inclusief plaatsen en de andere soorten glas. Onderstaande prijs is inclusief montage en btw en is gebaseerd op een woning met 20 m² aan glas.

Type glas Kosten
Dubbel glas plaatsen  115 euro
HR glas plaatsen  120 euro
HR+ glas plaatsen  125 euro
HR++ glas plaatsen  130 euro
HR+++ glas plaatsen  170 euro

Hoeveel spaar je jaarlijks uit met hoogrendementsglas?

Wil je je glas vervangen, omdat je vooral geld wilt uitsparen op je energierekening? Dan is het goed om te weten hoeveel je jaarlijks kan uitsparen met hoogrendementsglas. Hieronder vind je een overzicht!

Type glas Besparing
HR glas  180 euro per jaar
HR+ glas  220 euro per jaar
HR++ glas  260 euro per jaar
HR+++ glas  280 euro per jaar

 

Welke factoren bepalen de kosten voor glas zetten?

Om nog een beter overzicht te krijgen op de kostprijs van glas zetten is het handig om te weten welke factoren de prijs bepalen. Uiteraard is het soort glas dat je kiest van grote invloed op de prijs, maar er zijn nog enkele andere belangrijk factoren. We overlopen ze hieronder!

Afmeting van het kozijn

Hoe groter je kozijn is, hoe meer je zal moeten betalen voor glas zetten. Dat komt niet alleen omdat je dan een groter glaspartij nodig hebt, maar ook omdat de vakman meer werk heeft.

De verdieping waar je het glas plaatst

Een bepalende factor die de prijs voor glas zetten bepaalt is de verdieping van je huis. Zoals je al kan raden zal glas zetten op de benedenverdieping goedkoper uitkomen dan glas zetten op de bovenverdieping. Dat komt omdat er in dat geval meer vakmannen nodig zijn én een steiger.

Voor het glas zetten op de eerste of tweede verdieping moet je rekenen op een extra kost tussen de 180 en 350 euro. Reken daarbij ook de prijs van een steiger (50 - 60 euro) en als er een kraan nodig is zal je nog eens 100 euro per uur extra betalen.

Enkel glas door dubbel glas vervangen

Als je thuis nog enkel glas hebt en je dubbel glas gaat plaatsen zal je extra moeten betalen, omdat enkel glas veel dunner is en de glaslatten hierdoor niet langer volstaan. Je betaalt dus een meerprijs om de latten te vervangen.

Zelf glas zetten of laten doen

Als je handig bent kan je zelf je glas vervangen. Als je zelf glas gaat vervangen hou er dan wel rekening mee dat er bij plaatsingsfouten geen beroep meer kan worden gedaan op garantie. De kans is dus groot dat je jezelf nog meer op de kosten jaagt. Daarnaast is glas erg breekbaar en scherp, waardoor het gevaarlijk kan zijn om zelf dubbel glas te plaatsen.

Je kan jezelf een hoop stress en problemen besparen door te kiezen voor een ervaren professional. Als een professional je dubbel glas gaat plaatsen zal je ook altijd kunnen rekenen op een feilloos resultaat!

Kies voor een glaszetter van Zoofy en vermijd voorrijkosten

Nog steeds op zoek naar een goede vakman uit je buurt? Neem dan een kijkje op onze site. Bij ons vind je makkelijk de beste vakman terug, simpelweg door je gegevens in te vullen. Doordat je automatisch gekoppeld wordt aan de vakmannen het dichts bij jou in de buurt zal je bovendien geen voorrijkosten moeten betalen en dat is altijd mooi meegenomen!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af