Welke klus moet worden gedaan?
Timmerman kunststof kozijnen kosten kostenoverzicht

Wat kost kunststof kozijnen plaatsen

woensdag 07 februari 2024

Wat kost het plaatsen van kunststof kozijnen? Een vraag die veel mensen zich stellen als ze erover denken om nieuwe kunststof kozijnen te laten plaatsen. Het hebben van kunststof kozijnen heeft veel voordelen. Wat kunststof kozijnen kosten lees je in dit artikel. Er zijn namelijk verschillende factoren die de kunststof kozijnen kosten kunnen laten stijgen. Extra's zorgen dat de kunststof kozijnen prijzen schommelen. Wij helpen je graag om de juiste vakman voor deze klus te vinden. Zodat je niet alleen bouwt aan duurzaamheid maar ook aan een stuk minder onderhoud van je woning.

Boek een klusjesman

Kunststof kozijnen prijzen

Kunststof kozijnen kosten gemiddeld, geplaatst door een vakman en inclusief btw, tussen de €2000,- en €4000,-. Om de vraag wat kost kunststof kozijnen in jouw persoonlijke situatie zo goed mogelijk te berekenen, vertellen we eerst over de factoren die invloed op de prijs hebben. De kunststof kozijnen prijzen liggen naast de grootte van het kozijn ook aan de kleur en het soort profiel wat je voorkeur heeft.
Eén van deze factoren is de afmeting van je kunststof kozijn. Hoe groter, hoe duurder. Daarnaast is er een ruime keuze in factoren als isolatie, uiterlijk en raamsoort. Ook extra's zoals het plaatsen van een hor behoren tot de mogelijkheden.

Overzicht kunststof kozijnen prijzen

In het volgende schema een overzicht wat de verschillende kunststof kozijnen prijzen zijn. Hierin zijn de kosten van arbeid en BTW inbegrepen. Het gaat om gemiddelde prijzen.

Afmetingen in cm  Prijsindicatie
 160 x 130 cm   €2000 - €2500 
 300 x 150 cm   € 2500 - €3300
 340 x 130 cm   € 3500 - € 4000 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

De staat van de kozijnen en de keuze die je maakt bij de nieuw te plaatsen kozijnen hebben invloed op de prijs. Kunststof kozijnen kosten meer als je kiest voor speciaal, isolerend glas bijvoorbeeld. Dit lichten we graag verder toe.

Boek een klusjesman

Uitleg kosten per type profiel

Je hebt verschillende keuzes als het om het uiterlijk gaat van je kunststof kozijn.

De kleur van het kunststof kozijn heeft invloed op de prijs. Naast de standaard kleuren ( denk aan wit, crème, donkergroen of grijs ) zijn andere kleuren tegen meerprijs leverbaar. Heb je bijvoorbeeld liever antraciet of donkerblauw? In principe zijn alle kleuren kunststof kozijnen leverbaar. Doordat de kleur versmolten wordt, is je persoonlijke keuze ook in houtnerfstructuur leverbaar. Kunststof kozijnen kosten meer als je een specifieke kleur uitkiest.

Het soort profiel

Je kunt diverse profielen kiezen.

 • Houtnerfstructuur
  Ben je weg van het houten uiterlijk van je ramen en kozijnen? Maar wil je dit wel gecombineerd met de voordelen van kunststof? Dan zal een houtnerfstructuur je aanspreken. Door de speciale filmlaag op de kunststof kozijnen worden deze nog duurzamer. De kozijnen zijn door deze behandeling kleurvast en ongevoelig voor krassen. De kozijnen hebben wel het houten uiterlijk en hebben geen verfbeurt nodig. Bij deze optie betaal je per m2 gemiddeld €10,-
 • Blokprofiel
  Een blokprofiel komt het dichtste bij een houten kozijn qua uiterlijk. Bij het blokprofiel wordt gebruik gemaakt van een recht haakse verbinding in het kunststof kozijn. De kunststof kozijnen kosten met een blokprofiel gemiddeld minder als met een houtnerfstructuur.
 • Slank profiel
  Met een slank profiel kies je voor een moderne look van je kunststof kozijnen. Het voordeel van een slank profiel is dat je maximaal daglicht doorlaat. Dit komt doordat een kunststof kozijn met een slank profiel minder breed is in vergelijking met andere profielen.
 • Vlak profiel
  Kunststof kozijnen met een vlak profiel zijn simpel, strak en modern. Gemaakt met strakke en minimalistische vormen.
 • Schuin profiel
  Het schuine profiel is vergelijkbaar met het vlak profiel.

kosten kunststof kozijnen

Duurzaamheid en isolatie van kunststof kozijnen

Misschien wel het grootste voordeel van kunststof kozijnen is dat deze duurzaam zijn en isolerende functie hebben. Bij houten kozijnen ontkom je niet aan de verfbeurt. Kunststof kozijnen kosten je geen jaarlijkse schilderbeurt. Ook kan het zijn dat je een huis hebt gekocht met houten kozijnen waar nog enkel glas in zit. Dan is het meteen mooi meegenomen om naast de kunststof kozijnen ook aan het soort glas te denken.

Veel kunststof kozijnen beschikken over HR++ glas. Deze isoleert al goed. Wil je optimaal isolerend glas? Dan is er ook nog HR+++ glas verkrijgbaar. De plusjes staan voor de lagen glas. HR+++ glas bestaat uit 3 lagen. Voor dit glas wordt een meerprijs berekend. Bekijk hier de prijzen voor HR++ glas & de voordelen van HR glas.

Voor het maken van een kunststof kozijn wordt tegenwoordig minder staal gebruikt. Er wordt veel gebruik gemaakt van de isolerende werking van lucht.
Boek een klusjesman

Keuze uit raamsoorten

Je kunt kiezen uit drie verschillende raamsoorten.

 • Het val-raam
  Deze raamsoort valt als het ware open. Door middel van een ketting of haakje wordt het raam tegengehouden. Vaak is een val-raam in de wc of badkamer bevestigd. En ook in ruimtes op grote hoogte zie je vaak een val-raam.
 • Het draaikiep-raam
  Dit is in vergelijking met een val-raam of vast-raam duurder. Het draaikiep raam opent zowel verticaal als horizontaal.
 • Het vast-raam
  Dit type raam kan niet open. Een vast-raam bestaat uit een kozijn en raam. Je ziet een vast-raam vaak bij inbraakgevoelige gebouwen of kamers.

Extra opties bij het plaatsen van een kunststof kozijn

Naast de kleur, het soort profiel en de raamsoort kun je voor nog meer extra's kiezen. Als je voor één van deze extra's kiest, dan is het goed te weten dat er een meerprijs berekend zal worden.

 • Horren
 • Ventilatie
 • Hang en sluitwerk

Uitleg kosten meerprijs horren
Het fijne aan een hor is dat je geen last hebt van insecten. Ook bij een kunststof kozijn is het plaatsen van een hor mogelijk. De meest gebruikte hor is de voorzethor. Deze is functioneel. En in meerdere kleuren leverbaar. Er zijn horren die weerbestendig gaas hebben. Deze horren geven langer plezier en gemak. Ze zijn wel duurder als horren zonder weerbestandig gaas.

Uitleg kosten ventilatie kunststof kozijn
Een goede ventilatie in je woning is onmisbaar. Naast dat het gezondheidsklachten helpt voorkomen is het ook voor je huis noodzakelijk. Veel huizen met een slechte ventilatie hebben te maken met schimmel. Dit tast de fundering van je huis aan. Voor een ventilatierooster betaal je gemiddeld €40 tot €60 per meter.

Uitleg kosten hang en sluitwerk
Er is een ruime keuze in hang en sluitwerk. Je kunt je kunststof kozijn voorzien van handgreep met slot als je voor optimale veiligheid wilt gaan. Er is ook basic hang en sluitwerk verkrijgbaar. Denk aan een enkel haakje waarmee je kunststof kozijn laat sluiten. Een basic sluiting kost gemiddeld €10,-. Een sluiting met het politiekenmerk van veilig wonen kost gemiddeld €60,-

Waarom kiezen voor Zoofy?

Zoofy helpt je aan de beste vakman. Daarnaast biedt Zoofy een groot aanbod van andere diensten aan. Heb je bijvoorbeeld nog andere klussen in of rond het huis die nodig gedaan worden? Dan kan dit al tegen een voordelig en vast tarief bij Zoofy. Denk aan de klusdienst. Voor maar €29,- per uur kun je klussen in en rond het huis uitbesteden. Of het nu het maaien van je gazon en de schuur opruimen is of til en sjouwwerk. Zoofy biedt het allemaal.

Boek een klusjesman

Andere prijsgidsen
Kosten openslaande deuren
Wat kost een PVC vloer leggen
Houten vloer schuren

Laminaat leggen kosten

Kosten kozijnen plaatsen

 

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code