Zoek hier je klusje
Piano professioneel verhuizen
Verhuizer Kostenoverzicht

Kosten piano verhuizen

dinsdag 12 oktober 2021

Ga je binnenkort verhuizen en heb je thuis een piano staan? Dan wil je hem natuurlijk met je meenemen. Je piano verhuizen kost wel wat geld. Ben je benieuwd naar wat je hiervoor precies betaalt? Lees dan snel verder, want hieronder ontdek je er alles over!

Wat zijn de kosten van een piano verhuizen?

Je piano wil je natuurlijk met je meenemen wanneer je verhuist. Het is niet zomaar iets dat je eenvoudig vervangt. Maar aan het verhuizen van een piano hangt uiteraard een prijskaartje. Gemiddeld gezien kan je hiervoor rekenen op een bedrag tussen de 200 en 300 euro. De kosten van een piano verhuizen hangen wel nog af van de af te leggen afstand en nog een aantal andere factoren.

Boek een verhuisbedrijf

Overzicht kosten piano verhuizen

Werkzaamheden Kosten
Verhuizen piano tot 5 kilometer met 1 verhuizer  vanaf 100 euro
Extra hulp  ongeveer 35 euro per uur
Extra kilometers  tussen de 8,50 en 12, 50 euro per 5 kilometer
Vleugel verhuizen tot 5 kilometer met 2 verhuizers  vanaf 350 euro
Kosten verhuislift  vanaf 75 euro per uur

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Is er een manier om te besparen op de kosten van een piano verhuizen?


Als je slechts één verhuizer inhuurt en zelf helpt dragen met de piano, betaal je minder voor de verhuis. Je moet dan natuurlijk wel willen sleuren eraan of iemand vinden die dat voor jou wilt doen.

Prijsbepalende factoren kosten piano verhuizen

Als je nog een beter zicht wilt hebben op hoeveel het verhuizen van een piano kost, dan is het een goed idee om onderstaande prijsbepalende factoren door te nemen!

Aantal kilometer

Eén van de grootste prijsbepalende factoren is het aantal kilometers dat de verhuiswagen moet rijden. Voor de verhuiswagen betaal je een vast bedrag. Dit is ongeveer tussen de 200 en 300 euro, maar voor iedere extra 5 kilometer betaal je gemiddeld 10 euro extra.

Benodigde verhuizers

De prijs is ook afhankelijk van het aantal verhuizers die er nodig zijn. Normaal zijn dit er 2, maar als je een vleugel hebt, zijn er minimaal 3 verhuizers nodig. Voor een extra verhuizer betaal je ongeveer 35 euro per uur extra.

Verhuislift

Als de piano zich niet gelijkvloers bevindt, is een verhuislift noodzakelijk. Zoals je hierboven al kon lezen, mag een piano namelijk niet langs de trap verhuisd worden. Het huren van zo'n lift kost je gemiddeld 75 euro per uur.

Kosten piano verhuizen

Boek een verhuisbedrijf

Piano verhuizen: zo gaat het in zijn werk

Het verhuizen van een piano doe je niet zomaar in één, twee, drie. De verhuizers maken dit mogelijk in enkele stappen. Nauwkeurigheid, kracht en voorzichtigheid is daarbij nodig, want een piano weegt toch als snel 150 tot 300 kilo en is fragile. Het stappenplan van het verhuizen van een piano vind je hieronder!

Stap 1: piano optillen

De eerste stap is het optillen van de piano. Als de piano echter op wieltjes staat, kan hij natuurlijk gewoon vooruit geduwd worden. Indien dat niet het geval is, wordt de piano door minimaal twee verhuizers gedragen.

Stap 2: piano in de verhuiswagen plaatsen

Vervolgens moet de piano in de verhuiswagen geplaatst worden. Daarvoor hebben de verhuizers een speciale techniek. Ook gebruiken ze hulpmiddelen, zoals een rijplaat. De verhuurders voorzien de piano eveneens van een beschermende hoes en zetten hem vast eens hij in de verhuiswagen staat.

Stap 3: de piano lossen

Wanneer de piano gearriveerd is op het nieuwe adres, dient deze gelost te worden. Om geen beschadigingen aan te richten aan je nieuwe woning, maken de verhuizers hierbij gebruik van beschermmateriaal, waaronder platen die ze op de vloer leggen.

Tips Piano verhuizen

Ben je van plan om je piano te verhuizen? Dan helpen onderstaande tips je met een soepel verloop!

Tip 1: Wacht 1 tot 2 maanden met het stemmen van de piano

Is je piano veilig aangekomen op je nieuwe thuis? Wacht dan een maand of 2 met het stemmen ervan. Op die manier geef je je piano de tijd om tot rust te komen. Als je je piano te vroeg afstemt en bespeelt, bestaat er ook bovendien een kans op blijvende schade.

Tip 2: Verhuis geen piano via de trap

Verhuisbedrijven weten dat ze je piano niet via de trap mogen verhuizen. Maar als je het zelf wilt doen, overweeg je dit misschien. Dat is echter geen goed idee, want een piano is zo zwaar dat het gevaarlijk kan zijn. Dit is bovendien niet toegestaan volgens de ARBO-wet. Professionals verhuizen een piano dus altijd met een lift.

Tip 3: Check de verzekeringen

Een erg handige tip bij het verhuizen van je piano is om de verzekeringen na te kijken. Sommige verhuisbedrijven hebben hiervoor namelijk een speciale verzekering. Wanneer je instrument dan schade oploopt, wordt het vergoed. Als je er zeker van wilt zijn dat dit het geval is, vraag je het best op voorhand info aan het desbetreffend bedrijf!

Boek een verhuisbedrijf

Zelf piano verhuizen of laten doen?

Een piano of vleugel verhuizen is geen eenvoudige taak. Het weegt namelijk maar liefst gemiddeld 150 tot 300 kilo. Alleen kan je dit dus onmogelijk verplaatsen. Het is uiteraard mogelijk om de hulp in te schakelen van vrienden of familieleden, maar dan moet je er nog zeker van zijn dat ze dit zien zitten. Val je liever niemand hiermee lastig? Dan is een verhuizer inhuren de beste optie!

Door op een professional te rekenen, ben je er bovendien zeker van dat je piano in één geheel toekomt en dat er ook geen schade aan je woning wordt aangebracht. Een verhuizer bezit namelijk de nodige middelen op je piano voorzichtig naar je nieuwe woning te brengen. De kans is ook groot dat jij niet over deze hulpmiddelen beschikt. Door te kiezen voor een vakman maak je het jezelf dus zoveel eenvoudiger!

Speel op veilig en laat je piano verhuizen door een professional van Zoofy

Een piano verhuizen laat je het best over aan een ervaren en betrouwbare professional. Daarom is het een goed idee om voor een vakman van Zoofy te kiezen. De vakmannen op onze site werden namelijk zorgvuldig uitgekozen.

Een ander voordeel van kiezen voor een vakman van Zoofy, is dat je zo veel tijd en geld uitspaart. Door je gegevens in te vullen word je al in enkele minuten doorgezonden naar de beste professional uit je buurt. Daardoor betaal je ook geen voorrijkosten!

Kosten veranda
Kosten tapijt schoonmaken
Kosten ondervloer te vervangen
Kosten deur op maat
Kosten dakpannen leggen of vervangen
Hoeveel kost het om een ​​boiler te repareren?
Elektrische screens buiten prijzen

Boek een verhuisbedrijf

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code