Wat kosten een stukadoor. Lees alles over kosten van stucen in de prijsgids
Stukadoor Wat kost een stukadoor kostenoverzicht

Wat kost een stukadoor in 2024

woensdag 29 mei 2024

Hoeveel gaat het me kosten als ik de muur in de badkamer laat stucen? Een vraag die bijna iedereen zich stelt als je besluit dat je gaat verbouwen. Het is belangrijk dat je weet hoeveel budget je nodig hebt. De stukadoor kosten hangen van een aantal factoren af.

Naast het oppervlakte, is ook het materiaal en de ruimte van invloed op de stukadoor prijzen. In dit artikel lees je meer informatie over hoeveel de kosten stukadoor precies in jouw persoonlijke situatie zijn. Een stukadoor per m² houdt vaak een vaste prijs aan. Dit maakt het gemakkelijker om je eindprijs te berekenen.

Inschatting kosten stukadoor

Er zit prijsverschil in het stucen van een muur of plafond. Wil je een plafond laten stucen? De stukadoor prijzen voor een plafond liggen gemiddeld tussen de €15 en €25,- per m2. Deze stukadoor prijzen zijn inclusief materiaal en arbeid. Benieuwd naar de stukadoor prijzen voor een muur? Gemiddeld vraagt een stukadoor per m² voor een muur tussen de €5,- en €20,-. Bij Zoofy kun je een offerte aanvragen voor stukadoors voor €49,- per uur.

➡️ Boek direct een stukadoor »

Kostenoverzicht stukadoor

In onderstaand overzicht de kosten stukadoor inclusief materiaal, btw en arbeid.

Dienst die stukadoor levert  Gemiddelde prijs per m2
Raapwerk   €18 - €30
Schuurwerk  €18 - €25
Stucen plafond   €15 - €30
Sierpleister   €12- €23
 Sausklaar stucen   €10 - €25
 Behangklaar stucen  €10- €18
 Spackspuitwerk  €5-€11

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Uitleg kosten groot en klein oppervlakte stucen

Omdat een stukadoor per m2 rekent, zou je denken dat een groot oppervlakte meer kost. Dit hoeft echter niet. De kosten stukadoor lopen soms bij kleine ruimtes meer op. De stukadoor prijzen werken bij een kleine oppervlakte vaak met een starttarief. Bij een oppervlakte onder de 30m2 heb je te maken met deze kosten. Dit zodat de stukadoor zeker weet dat hij kostendekkend kan werken. Het gemiddelde starttarief ligt tussen de €290 en €320. Vraag er goed naar als je een kleine ruimte wilt laten stucen.

Hoeveel rekent de stukadoor per m2 bij een grote ruimte? Goed om te weten dat hoe meer oppervlakte er stucwerk nodig heeft, hoe lager de kosten. Dit omdat de stukadoor kosten van arbeid minder hoog zullen zijn. De stukadoor werkt in een grote ruimte uiterst efficiënt. Extra kosten van het materiaal worden slechts één keer berekend. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een steiger. Het kan zijn dat u korting krijgt bij een groot oppervlakte.

kosten stukadoor

➡️ Boek direct een stukadoor »

Uitleg stucen stucwerk laag budget

Wat voor stucwerk je op de muur wilt, heeft invloed op de prijs. De uiteindelijke kosten stucen heb je dus ook in eigen beheer. Een goedkope optie is spackspuitwerk. Je hebt dan de garantie dat je strakke muren en plafonds hebt. Spackspuitwerk wordt door de stukadoor met een spuitmachine aangebracht. Naast snelheid zie je dit ook in de kosten terug. Spackspuitwerk stucen kosten zijn lager. Gemiddeld ligt de prijs hiervoor tussen de €5 en €8 m2.

Een andere budgetvariant van stucen is sierpleister. De stucen kosten voor het aanbrengen van sierpleister starten vanaf €12 per m2. Deze optie is daardoor ook voordelig.

Luxe stucen kosten hoger

Als je een ruimer budget hebt, kun je kiezen voor een luxere stucvariant. De prijzen liggen vanzelfsprekend hoger. We onderscheiden de volgende luxere varianten van stucen:

 • Betonstuc
 • Tadelakt

➡️ Boek direct een stukadoor »

Betonstuc past goed in de woontrend van tegenwoordig. Dit waterdichte cementgebonden stucwerk oogt strak, modern en minimalistisch. Het fijne van betonstuc is dat het op verschillende manieren aangebracht kan worden. Is jouw woonstijl stoer en robuust? Overleg dan met de stukadoor of een industriële look nagebootst kan worden.

Er is een speciale behandeling mogelijk om dit effect te krijgen. De stukadoor kan met een gewreven afwerking, het beton circé uitwerken. Zo krijgt de betonstuc naast en steenachtig uiterlijk ook de uitstraling van de nog luxere variant. Namelijk de tadelakt. Voor het aanbrengen van betonstuc betaal je gemiddeld de stukadoor per m2 €100.

Tadelakt stucen kosten zijn de hoogste. Deze Marokkaanse sierpleister geeft een warm marmereffect. Je ziet Tadelakt vaak terug in badkamers. Hogere stucen kosten zijn geen reden voor veel mensen om hier vanaf te zijn. Gemiddeld betaal je per m2 tussen de €175 en €225 per m2. Daar krijg je veel voor terug. Een warme, ontspannende en natuurlijke omgeving. Eentje waar je helemaal tot rust in komt.

Waarom kiezen voor Zoofy

Veel mensen vinden het enorm spannend als er een verbouwing in huis plaats vindt. En zeker als dit met stucen is. Want dan wil je zeker weten dat je een vakman hebt gevonden. Eentje die zijn afspraken nakomt en waar je goed je wensen mee kunt bespreken. Zoofy werkt niet met offertes. Wij bieden de beste vakmensen voor iedere klus aan. Voor het stucen dus ook. Daarnaast heeft Zoofy een groot aanbod voor andere klussen.

Heb je door het stucen van je woonkamer alle spullen naar boven gesjouwd? En lukt het je niet meer om alles terug naar beneden te sjouwen? Of besteed je deze klus liever uit? Denk dan eens aan de klushulp van Zoofy. Studenten komen tegen een vast tarief van €29 helpen met al deze klussen. Of het nu om het inpakken van verhuisdozen gaat, sjouw en tilwerk of het opruimen van een kamer.. Dit kan allemaal tegen dit aantrekkelijke uurtarief.

Er worden geen voorrijkosten berekend als je van de klushulp gebruik maakt. Ook het ophangen van rookmelders, het maaien van het gazon of het onkruidvrij maken van je tuin zijn diensten die Zoofy voor je omzet in daden.

➡️ Boek direct een stukadoor »

Stucen uitbesteden aan de vakman

Stucen is iets wat weinig doe het zelvers aandurven. Heel begrijpelijk. Het aanbrengen van het stucwerk is een heel precies werkje. Daarbij is het uitbesteden aan een vakman een garantie voor een prachtig, strak en glad resultaat. Welke afwerking je ook kiest: de vakman heeft er ervaring en oog voor. Vraag bij twijfel de vakman ook gerust om advies. Mocht je de kosten willen drukken, dan kun je dit ook bespreken. Door het behangvrij opleveren van de muur kun je de arbeidskosten al iets naar beneden brengen bijvoorbeeld.

 

Andere prijsgidsen
Stukadoor kosten
Trap schilderen kosten
Kozijnen schilderen kosten
Kosten gipsplaten repareren
Kosten gipsplaten plafond repareren

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code