Regel nu jouw behanger

Behanger

Vanaf €13 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1947 behangers in jouw regio

Netjes behangen is vakwerk. Schakel een behanger in die de muur goed voorbereid, het behang op maat snijdt en ervoor zorgt dat het behang er strak komt uit te zien. Maak een afspraak met een vakman bij jou in de buurt.

Regel nu jouw behanger
363 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
 • Partners met: Gamma, Praxis, IKEA & Bol
 • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Behanger gezocht?

Behangen

Behanger gezocht? Behang is hartstikke populair. Bij Zoofy hebben we vele klusjesmannen die alle muren kunnen behangen die je wilt. Mocht je het zelf willen doen hebben we een stappenplan behangen geschreven op onze blog.

Boek nu een behanger

Voor- en nadelen behangen

Behanger gezocht? Of twijfel je nog of je je muren wil laten verven of dat je toch je muren wil laten behangen door een klusjesman? In dat geval hebben wij een handig voor- en nadelen lijstje voor je gemaakt, zodat je gemakkelijker je keuze kunt maken.

Voordelen behangen Nadelen behangen
 • Veel keuze uit kleuren en prints
 • Beschadigt sneller
 • Goedkoop
 • Lastiger schoonmaken i.v.m. verf
 • Snel een volledig nieuwe uitstraling in je kamer
 • Niet op elke ondergrond mogelijk
 • Eenvoudig en snel aan te brengen
 • Bijwerken is, in tegenstelling met verf niet of slecht mogelijk.

Wat kost een behanger?

Wat kost behangen nou precies? De kosten voor behangen hangen af van je eigen wensen. Je hebt namelijk al behanger voor 10 euro per rol, maar ook behangen van tientallen euro's per vierkante meter. Je kunt het dan ook zo gek (of niet) maken als je zelf wilt. Ook moet je rekening houden met een eventuele voorbereiding van de muur. Als het bijvoorbeeld nodig is dat je muur vooraf gestuct wordt, of er moet eerst oud behang verwijdert worden, dan komt er een meerprijs bij. Naast de kosten voor het behang zelf en de muur eventueel klaarmaken voor behang, komt er nog het uurloon van de klusjesman bij. Hieronder vind je een overzicht over de kosten van het behangen van je muren door één van onze klusjesmannen. Let op, het uurloon is exclusief eventueel bijkomende materiaalkosten.

Soort klusjesman behanger

Behanger prijs
Behangen vanaf per uur incl. btw € 50
Met spoed per uur € 58
Servicekosten € 19,95
Servicekosten met spoed € 24,95

Goedkope behanger gezocht?

Een behang klus is natuurlijk het goedkoopste als je hem zelf uitvoert. Als je toch gaat voor een professionele behanger kun je wel een aantal dingen doen om te besparen op behangen. Zoofy werkt alleen met lokale vakmannen. Daardoor bespaar je op de voorrijkosten en bespaar je al gauw zo'n €20 euro per klus. Wij zijn transparant met onze prijzen, het inschakelen van een behanger bespaard je daarom tijd. Je hoeft bij ons namelijk niet eindeloos veel offertes op te vragen op zoek naar een goedkope behanger. Daarnaast kun je zelf al wat voorwerk doen, door bijvoorbeeld zelf al het behang te kopen en de materialen die nodig zijn. Heb je nog oud behang op de muur zitten? Dit is een klus die je gemakkelijk zelf kunt doen. Stoomapparaten zijn te huur voor een klein bedrag bij elke willekeurige bouwmarkt. Dat bespaart je toch al gauw een paar uur tarieven van onze behangers. 

Waarom een behanger inhuren?

behang behangen

Zoals je hebt kunnen lezen bepaalt het arbeidsloon het grootste gedeelte van de prijs. Hoe langer de behanger bezig is met de klus, hoe hoger de kosten van behangen uitvallen. Vraag je je nog af waarom je je huis behangen zou uitbesteden? Er zitten veel voordelen aan.

 • Je bespaart veel tijd. Een klusjesman doet behang klussen vaker, waardoor hij sneller te werk kan gaan dan jij.
 • De klusjesman behangt snel en secuur.
 • Je bent verzekerd van kwaliteit. Dat garanderen we ook met een garantie op jouw klus tot aan 2.5 miljoen euro. 
 • Garantie op het eindresultaat. Geen lul de behanger bij ons 😉
 • Optimale levensduur van het behangwerk.

Wat doet een behanger?

Ga je een behanger inhuren? Waarschijnlijk ben je dan benieuwd wat een behanger allemaal kan doen voor de bovengenoemde prijs. Hij kan jou helpen met het demonteren van stopcontacten, lichtknoppen of trapleuningen. Hij kan eventueel oud behang voor je verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om dit zelf al te doen, alvorens dat de behanger komt behangen. Daarmee druk je de kosten. De behanger kan je muren glad schuren, mocht dat nog niet het geval zijn en ze bestrijken met voorstrijkmiddel. Dit zodat het behang zo goed mogelijk hecht aan je muur. Uiteraard behangt de behanger je muren en zorgt hij na afloop dat alle stopcontacten en dergelijke weer worden gemonteerd. Een kitter kan eventueel daarna nog langs plafondranden en hoeken afkitten. Een timmerman kan daarna nog een koof maken.

Boek nu een behanger

Nieuw behang kiezen

Wil je je behang laten afhalen? Dan zal het waarschijnlijk de bedoeling zijn om je muur opnieuw te laten behangen. Boek bij Zoofy ook een behanger die het behang weer vakkundig plaatst. Welke behangsoort kies jij?

Voordelig papierbehang

Wil je een nieuwe, frisse uitstraling voor je interieur, maar wil je hiervoor liever niet teveel betalen? Dan kan je kiezen voor papierbehang. Papierbehang is voordelig en makkelijk aan te brengen. Hierdoor betaal je bijna geen arbeidskosten. Als je kiest voor papierbehang, dan kies je het best voor duplex papierbehang. Dit bestaat uit twee lagen, waardoor het beter bestand is tegen vocht.

Duurzaam vliesbehang

Als je graag behang wilt kiezen dat lang meegaat dan is vliesbehang een goede keuze. Het is gemaakt van papier-, kunststof- en textielvezels waardoor het erg sterk is. Dit soort behang is makkelijk aan te brengen en eenvoudig te overschilderen. Het is wel iets prijziger dan andere soorten.

Waterbestendig vinylbehang

Wil je behangen in vochtige ruimtes? Dan is het belangrijk om te kiezen voor behang dat hiertegen kan. Vinyl behang is dan de beste keuze. Dit soort behang is echter niet eenvoudig om aan te brengen en tamelijk prijzig.

Glasvezelbehang als ideale basis voor schilderwerk

Wil jij je interieur graag schilderen, maar is je muur beschadigd? Dan kies je het best voor glasvezelbehang. Dit behang verbergt oneffenheden in de muur. Ook is het erg sterk, kan het tegen vocht en is het ideaal om te overschilderen.

Behanger inhuren via Zoofy

Boek eenvoudig en zonder gedoe een behanger via Zoofy. Plaats je klus en Zoofy koppelt jou aan een lokale behanger, hierdoor bespaar je bij Zoofy op de voorrijkosten.  

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af