Regel nu jouw behanger

Glasvezelbehang aanbrengen

Vanaf €15 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2242 behangers in jouw regio

Laat je glasvezelbehang aanbrengen door een vakman van Zoofy. Hier boek je eenvoudig en zonder gedoe een specialist op het gebied van behangen.

Regel nu jouw behanger
9 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Glasvezelbehang aanbrengen

Ben je het interieur van je woning aan het vernieuwen? Dan zal je vast nog twijfelen tussen de verschillende afwerkingsmogelijkheden. Maar voordat je je muur mooi kan afwerken, is het belangrijk dat je de muren mooi effen maakt. Dit kan je met stucwerk, maar er is ook een andere mogelijkheid: glasvezelbehang aanbrengen. Hieronder ontdek je alles wat je moet weten over de glasvezelbehang prijs, de voordelen, enzovoort.

Waarom glasvezelbehang aanbrengen?

Glasvezelbehang wordt ook weleens renovlies behang genoemd. Dit soort behang is niet te vergelijken met papierbehang dat voornamelijk dient om je muren een nieuw kleurtje te geven. Renovlies behang is vooral bedoeld om oneffenheden in je muren weg te werken, zodat ze weer mooi glad en strak worden. Als je kleine scheurtjes en barsten in je muur hebt is dit dus een goede oplossing. Omdat renovlies behang zo sterk is kan het zelfs toekomstige scheurtjes en barsten helpen voorkomen. Het is daarom een goed idee om altijd dit behang te laten aanbrengen voordat je de muren schildert.

Wat is het verschil met traditioneel behang? Glasvezelbehang is duurzamer dan traditioneel behang omdat het veel sterker is. Bovendien is het ook makkelijker schoon te maken. Een ander groot verschil is dat dit soort behang brandvertragend werkt. Dat maakt van glasvezelbehang een veiligere optie. Glasvezelbehang aanbrengen is dus zeker het overwegen waard!

Werkwijze glasvezelbehang aanbrengen

Wil je graag glasvezelbehang aanbrengen, maar weet je niet goed hoe het in zijn werk gaat? Dan kan je hieronder ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het behangen met glasvezelbehang!

Stap 1: De ondergrond vlak maken

Als eerste stap zal de vakman ervoor zorgen dat de ondergrond van de te behandelen muur egaal wordt gemaakt. Grote scheuren en barsten worden weggewerkt, alsook luchtblaasjes in het beton (deze komen vaak voor in nieuwbouwwoningen).

Stap 2: De muren schoonmaken

Eens de oneffenheden weggewerkt zijn worden de muren volledig schoongemaakt. Dat is belangrijk om een mooi resultaat te verkrijgen. Daarna kan de vakman eventueel de muren behandelen om een zuigende ondergrond tegen te gaan. Zo zal de lijm beter hechten aan de ondergrond. Dit is niet altijd nodig.

Stap 3: Stopcontacten demonteren en ruimte vrijmaken

Als volgende stap zal de vakman de ruimte rondom de muren die behandeld moeten worden vrijmaken. Hij zal hierbij ook de stopcontacten demonteren. Uiteraard kan je dit ook zelf doen als je wat op de kosten wilt besparen.

Stap 4: Lijm aanbrengen

Nu is de vakman klaar om aan het behangen te beginnen. Als eerste zal hij de muur inlijmen. De lijm wordt dus niet op het behang aangebracht. Hoeveel lijm er moet worden aangebracht is afhankelijk van de breedte van het behang en hoe snel de vakman werkt.

Stap 5: Glasvezelbehang aanbrengen

Daarna zal de vakman glasvezelbehang aanbrengen. Dit behang zit op een rol van een meter. Zo is het makkelijk om het behang direct van de rol op de muur aan te brengen.

Stap 6: De afwerking

Als laatste stap zorgt de vakman voor een mooie afwerking. Hij zal acrylaatkit op de aansluiting met het plafond, de kozijnen, de plinten en/of de trap aanbrengen. Als dit gedaan is, dan zal de vakman de muur schilderen. Hij kan één of twee lagen aanbrengen, afhankelijk van de kleur en de kwaliteit van de verf.

Glasvezelbehang of stucwerk?

Zowel stucwerk als renovlies behang heeft als doel oneffenheden van je muur weg te werken. Maar welke optie is voor jou het beste? De beste keuze voor jou hangt vooral af van je woning, je eigen smaak en je budget.

Glasvezelbehang is de beste keuze als je een beperkt budget hebt, want het komt een heel stuk voordeliger uit dan stucwerk. Stucwerk is intensiever dan behangen en zal daarom langer duren, waardoor het je meer zal kosten. Ook op vlak van uitstraling is er een verschil. Bekijk op voorhand goed beide opties om de juiste keuze te maken. Als je echt niet weet wat voor jou de beste keuze is op basis van je interieurstijl, dan kan je altijd raad vragen aan de vakman.

Naast je smaak en budget moet je ook rekening houden met je woning. Als je een nieuwbouwwoning hebt dan kan deze nog veel bouwvocht bevatten. Hierdoor kan stucwerk scheuren en barsten. Uiteraard kan je dit weg laten werken door de stukadoor, maar in dat geval is het makkelijker om te kiezen voor renovlies behang. Als je woning echter minimaal vijf jaar oud is zal je hier geen last meer van hebben.

glasvezelbehang aanbrengen

Wat is de glasvezelbehang prijs?

Wil je glasvezelbehang aanbrengen? Dan ben je waarschijnlijk erg benieuwd naar de glasvezelbehang prijs. De glasvezelbehang prijs is vooral afhankelijk van het oppervlakte van je muur en eventuele extra klusjes die de vakman moet uitvoeren zoals plamuren of schilderen. Gemiddeld gezien kan je voor het aanbrengen van het behang 15 euro per vierkante meter rekenen. Deze prijs is inclusief materiaal en werkuren, maar enkel voor het behangen. Hieronder geven we je een overzicht van de kostprijs per oppervlakte, deze wordt namelijk goedkoper als je een groter oppervlakte laat behandelen.

Oppervlakte Kosten
Glasvezelbehang 25 m²  375,-
Glasvezelbehang 50 m²  750,-
Glasvezelbehang 100 m²  1.500,- 

 

Zelf glasvezelbehang aanbrengen of laten doen?

Glasvezelbehang aanbrengen is niet heel erg moeilijk, maar het behang mooi strak aanbrengen is dat wel. Als je zelf weinig verstand hebt van behangen dan is de kans groot dat er bubbeltjes kunnen komen in het behangpapier. Dat zorgt voor een onverzorgd resultaat.

Dit kan je vermijden door beroep te doen op een goede vakman. Als je een vakman inhuurt dan kan hij bovendien ook de andere werken voor je uitvoeren, zoals het schilderen van de muren, het plamuren, enzovoort. De werken zullen zo veel sneller gedaan zijn, jij hoeft je over niets zorgen te maken én je kan veel sneller genieten van een mooi interieur!

Vertrouw op een vakman van Zoofy voor het mooiste resultaat

Als je op zoek bent naar een goede vakman uit je buurt zal die zoektocht niet altijd even soepel verlopen. Vaak mist hij ervaring of ben je er niet helemaal zeker van of hij wel betrouwbaar is. Dit probleem heb je niet bij Zoofy, want bij ons kan je makkelijk de klantenervaringen bekijken. Bovendien komen enkel de beste vakmannen op onze site terecht. Als je kiest voor een vakman van Zoofy, dan kan je er dus zeker van zijn dat het resultaat je verwachtingen zal overtreffen!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach