Regel nu jouw klusjesman

WC bril vervangen

Vanaf €55 incl. btw

Bij de meeste mensen was dit voor €70,- geregeld.

Wanneer de toiletbril kapot is of er gewoon niet meer zo fris uitziet, laat je deze eenvoudig vakkundig vervangen. Omschrijf wat er moet gebeuren en maak direct een afspraak met een klusjesman in de buurt voor het moment dat jij graag wordt geholpen.

Regel nu jouw klusjesman
56 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Toilet bril vervangen

Wat kost een wc bril vervangen

Je boekt bij Zoofy al een klusjesman voor 49 euro per uur. Eén wc bril vervangen kunnen vakmannen binnen een uur regelen. Je vindt via Zoofy eenvoudige de beste klusjesmannen in de buurt.  

Boek nu een klusjesman

Hoe vervang je een wc-bril

Of je wc-bril nou stuk is, niet meer in je gerestylede badkamer past of je gewoon een keer wilt experimenteren met een hip exemplaar met discolampjes:
Zelf je bril vervangen is een werkje van niks! Voordat je naar de winkel of bouwmarkt racet om een nieuw exemplaar aan te schaffen, is wel belangrijk om te checken of je de ‘normale’ universele wc-bril hebt, of een wc-bril met een afwijkend formaat: het is toch wel fijn als de nieuwe ook gewoon past. Je kunt natuurlijk zelf met een meetlint in de weer, maar als je je wc googelt staat dit vaak ook gewoon bij de specificaties vermeld! 

Wat heb je nodig?

 • Je nieuwe (passende) wc-bril.
 • Een schroevendraaier.
 • Eventueel een steeksleutel.

Wat moet je doen?

 1. Kijk wat voor toiletzitting je hebt. Je hebt modelgebonden en universele zittingen. Een modelgebonden zitting past alleen op een specifieke pot, de universele past op elke wc-pot.
 2. De oude zitting demonteren: Draai de metalen schroeven los. Deze zitten aan de achterkant en gaan verticaal de wc-pot in. Als deze zijn losgedraaid kan je de wc-bril er af halen.
 3. De nieuwe wc-bril plaatsen: In de instructies van de bril kan je lezen hoe je hem moet verstellen. Plaats eerst de schroeven op dezelfde manier als hoe je de oude hebt verwijdert. Draai ze niet te stevig, want misschien moet je hem nog verstellen. Draai na het verstellen stevig aan.
 4. Geniet van je eerste ervaring met de nieuwe wc-bril!

Let op!
Het kan zijn dat je net een bril hebt gekocht die op een andere manier moet worden bevestigd; check voordat je je oude hebt losgehaald dus altijd even de handleiding van je nieuwe wc-bril of laat het over aan een klusjesman.

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af