Vloerspecialist Kostenoverzicht

Gietvloer prijs

woensdag 05 juni 2024

 

Gietvloeren, in steeds meer woningen en openbare gebouwen zie je ze liggen. Dat is ook niet moeilijk als je je bedenkt dat er enorm veel soorten gietvloeren bestaan. Bovendien vraagt een gietvloer nauwelijks om onderhoud en is hij dikwijls zo dun dat je 'm makkelijk bovenop een andere vloer kunt leggen. Maar wat zijn de gangbare gietvloer prijzen, welke werkzaamheden komen hier allemaal bij kijken en wat zijn de kosten voor gietvloer met vloerverwarming? In dit artikel kom je het allemaal te weten.

Bestel Direct een Vloerspecialist »

Gietvloer prijzen

Hoeveel je precies betaalt voor een gietvloer hangt af van het soort gietvloer, de benodigde hoeveelheid en de extra opties, zoals de combinatie met vloerverwarming bijvoorbeeld. Omdat gietvloer in de regel een strakke vloer is, is het voor veel mensen ook belangrijk dat een unieke betonlook mogelijk is. Hiervoor betaal je doorgaans meer dan voor een type gietvloer zonder betonlook.\

Gietvloer kosten: overzicht

Gietvloeren bieden ontzettend veel toepassingsmogelijkheden. Zoveel in industriële gebouwen als in particuliere woningen als op het terras buiten is het perfect mogelijk om gietvloer te leggen. We bekijken hieronder de meest voorkomende soorten industriële en design gietvloeren.

Industriële gietvloer prijs per m²

Type gietvloer Kosten per m²
Vloercoating   €24 tot €41 
Epoxy gietvloer   €45 tot €72 
ESD gietvloer   €60 tot €80 
Troffelvloer   €60 tot €80 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt. Deze prijzen zijn exclusief btw. Een betonlook is niet mogelijk voor de industriële varianten.

Bestel Direct een Vloerspecialist »

Design gietvloer prijs per m²

Type gietvloer Kosten per m²
Grindvloer   €26 tot €41 
PU gietvloer   €60 tot €80 
Woonbeton   €73 tot €97 
Beton Cire   €73 tot €97 
Betonvloer   €73 tot €97 
Microcement   €73 tot €97 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt. Deze prijzen zijn exclusief btw. Voor de PU gietvloer, de Beton Cire, de Woonbeton en de Microcement gietvloer is een betonlook mogelijk.

gietvloer prijs

Bestel Direct een Vloerspecialist »

Gietvloer prijs per soort

Zoals af te lezen is in bovenstaande tabel zijn de gietvloer prijzen in de eerste plaats afhankelijk van het soort gietvloer dat je kiest.

Gietvloer prijs: industriële gietvloeren

De tabel met het kostenoverzicht toont aan dat vloercoating de goedkoopste industriële gietvloer is. Dat komt omdat vloercoating een zeer dunne laagdikte van slechts 0,5mm heeft. Met een laagdikte van 2 tot 3mm, is de Epoxy gietvloer de tweede goedkoopste onder de industriële gietvloeren. Deze vloer biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Omdat de Epoxy gietvloer uitermate geschikt is voor een hoge belasting, zien we deze variant steeds vaker terug in kantoorpanden en grote warenhuizen. Voor ESD gietvloer en troffelvloer betaal je de hoogste prijs: van €60 tot €80 per vierkante meter. De ESD, of Electro Static Discharge vloer, beschermt zowel mensen als personen tegen statistische elektriciteit en is bijgevolg perfect voor een operatiekamer of een werkruimte met veel elektronische apparatuur. De troffelvloer heeft een dikte van 5 tot 6mm en kan van dezelfde antistatische eigenschappen als de ESD vloer voorzien worden. Ook is het mogelijk om deze vloer af te werken met een antisliplaag.

Gietvloer prijs: design gietvloeren

De grindvloer is de voordeligste onder de design gietvloeren. Grindvloer is verkrijgbaar in alle gewenste kleuren en vormen en wordt meestal in de woonkamer gelegd. Met een PU (=polyurethaan) gietvloer sla je twee vliegen in één klap: deze vloer laat zich probleemloos combineren met vloerverwarming én kan daarnaast van een originele betonlook voorzien worden. De kosten voor deze gietvloer met vloerverwarming liggen daarom dan ook iets hoger dan het geval is voor een grindvloer. Een grindvloer kost je tussen €26 en €41 per vierkante meter terwijl een PU gietvloer al snel tussen €60 en €80 per vierkante meter kost. De overige design gietvloeren op basis van beton behoren met een prijskaartje tussen €73 en €97 per vierkante meter tot de duurdere soorten. Woonbeton wordt in de praktijk meestal in het volledige huis gebruikt terwijl Beton Cire meestal benut wordt voor keukens en sanitaire ruimtes. De design microcement vloer geeft eender welke woon- of werkruimte een unieke uitstraling. Wil jij een microcementvloer met een robuuste of juist heel elegante look? Aan jou de keuze. De betonvloer daarentegen, heeft altijd een robuuste uitstraling en is vanwege zijn stevigheid ideaal voor zowel bedrijven als woningen.

Bestel Direct een Vloerspecialist »

Welke andere elementen bepalen de gietvloer kosten?

Naast het soort gietvloer dat je kiest, zijn er nog andere factoren die invloed uitoefenen op het uiteindelijke kostenplaatje van jouw nieuwe vloer. We bespreken hieronder kort enkele van de meest voorkomende mogelijkheden.

Vloerverwarming

Er is niets zo heerlijk als altijd lekker warme voeten hebben. En dat is perfect mogelijk met vloerverwarming. Alle soorten gietvloeren benoemd in dit artikel zijn te combineren met vloerverwarming. Houd er wel rekening mee dat de plaatsingskosten voor gietvloer met vloerverwarming hoger zullen liggen dan wanneer je deze optie weglaat.

Antisliplaag

Een antislip vloer staat garant voor de veiligheid van iedereen die eroverheen loopt. Het risico op ongelukkige valpartijen verdwijnt wanneer je een antisliplaag laat aanbrengen op je gietvloer. En dat is niet het enige voordeel. Deze laag zorgt er ook voor dat vuil en water zich niet zo gemakkelijk hechten aan je gietvloer waardoor hij veel langer meegaat.

Geluiddempende gietvloer

Woon jij in een appartementsblok of ga je gietvloer leggen op de tweede verdieping van een kantoorgebouw? Dan heb je er baat bij om te kiezen voor een geluiddempende variant. Met een geluiddempende gietvloer heb je niet langer last van het getik van hoge hakken en/of van het verschuiven van tafels en stoelen.

Gietvloer met extra patronen

De gietvloer kosten gaan omhoog wanneer je kiest voor een vloer met extra of specifieke patronen die afwijken van de standaarden aangeboden door de verkoper.

Gepersonaliseerde vloer

Wil jij jouw kinderkamer opfleuren met een vloer met Disney afbeeldingen of wens je je bedrijfslogo op de vloer in je inkomhal te laten integreren? Voor een kleine meerprijs kan het!

Bestel Direct een Vloerspecialist »

Hoe kan je de gietvloer kosten beperken?

Hoewel het logisch is dat een nieuwe (giet)vloer je geld gaat kosten, wil je de kosten hiervoor waarschijnlijk toch graag zo laag mogelijk houden. Pas de volgende besparingstips toe en betaal niet meer dan nodig voor jouw design- of industriële gietvloer.

1) Kies voor een vloer met vloerverwarming

Huh, was een vloer met vloerverwarming niet juist duurder? Wanneer je dit op korte termijn bekijkt, is het antwoord "ja". Doch, wanneer je hier eventjes over nadenkt en de zaak op lange termijn bekijkt, zal je beseffen dat dit niet helemaal klopt. Vloerverwarming is een investering die je na ongeveer 10 jaar terugverdiend hebt. Een gietvloer met vloerverwarming zorgt voor een lagere energierekening en dat spaart je, door de jaren heen, een pak geld uit.

2) Plaats gietvloer in meerdere ruimtes

Net zoals bij veel vloeren, is gietvloer goedkoper naarmate dat het oppervlak groter wordt. Wil jij nu gietvloer laten leggen in de woonkamer en over een paar jaar in de badkamer? Voeg deze twee projecten samen en profiteer van een lagere prijs per vierkante meter.

3) Praat met je buren

Zijn er nog nieuwbouwwoningen bij jou in de straat of zijn (sommige van) je buren ook toe aan een nieuwe gietvloer? Bestel dan allemaal samen om aan een grotere hoeveelheid te geraken en zo een betere prijs per vierkante meter te krijgen.

4) Egaliseer je gietvloer zelf

Een niet egale vloer met gaten, scheuren en andere defecten is niet bepaald een lust voor het oog. Daarnaast zal een gietvloer in slechte staat binnen de kortste keren vochtproblemen vertonen en vroegtijdig verslijten. Ben jij een echte doe-het-zelver die niet bang is om de handen uit de mouwen te steken? Koop dan een doeltreffend egalisatiemiddel en egaliseer je gietvloer zelf.

Bestel Direct een Vloerspecialist »

Waarom kiezen voor Zoofy?

Er zijn de dag van vandaag enorm veel klusbedrijven actief hier bij ons in Nederland. Toch profiteer je bij Zoofy van een aantal unieke voordelen die je onmogelijk kunt afslaan:

 • Vaste uurtarieven: laat jij een kraan vervangen of moeten wij bij jou een vloer komen gieten? Wat de werkzaamheden bij jou thuis of op kantoor ook zijn, wij hanteren voor elke klus een vast uurtarief.
 • Boek en betaal eenvoudig: een goede klantenservice is veel meer dan een perfect uitgevoerde klus. Een goede klantenservice begint bij het moment waarop je een klus aanvraagt en eindigt met een eenvoudig betaalproces. Bij Zoofy kan je snel bellen om een klus te boeken of je kunt gebruikmaken van ons online invulformulier waarop je al jouw wensen en beschikbare data kunt aanduiden. Je Zoofy factuur betalen doe je in enkele seconden met de handige betaalapp Tikkie of iDeal.
 • Je bent snel geholpen: wij werken met vakmannen verspreid over heel Nederland. Daarom kunnen wij jou altijd snel voorthelpen.

Kijk jij uit naar een efficiënt klusbedrijf met jarenlange ervaring voor het leggen van jouw gietvloer of voor een andere klus? Contacteer het Zoofy team!

Bestel Direct een Vloerspecialist »

Andere populaire prijsgidsen

Kosten veranda
Kosten tapijt schoonmaken
Kosten ondervloer te vervangen
Kosten deur op maat
Kosten dakpannen leggen of vervangen
Hoeveel kost het om een ​​boiler te repareren?
Elektrische screens buiten prijzen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code