Regel nu jouw vloerspecialist

Vloer egaliseren

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 4636 vloerspecialisten in jouw regio

Laat jouw vloer egaliseren door een vakman van Zoofy. Via ons regel je een vakman zonder gedoe en kun je zelf aangeven welke datum en tijd jou het beste uitkomt, super gemakkelijk!

Regel nu jouw vloerspecialist
15 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat de vloer egaliseren door een vakman van Zoofy

Wanneer je van plan bent om een nieuwe vloer te leggen, is het egaliseren van je vloer geen overbodige luxe. Wil je graag meer weten over de vloer egaliseren kosten, vloer egaliseren voor pvc en waarom het zo belangrijk is? Alles wat je moet weten ontdek je hieronder!

Wanneer moet je je vloer egaliseren?

Je vloer egaliseren doe je vooral met als doel een mooie, nieuwe vloer te plaatsen. Door je vloer te egaliseren zorg je ervoor dat de ondergrond vlak en glad is. Bij sommige vloersoorten is egaliseren bijna een noodzaak. Dat is vooral het geval als je een nieuwe pvc vloer wilt laten leggen. Ook als je dunne vloerbekleding wilt laten plaatsen, zoals laminaat, tapijt en vinyl is het aangeraden.

PVC vloer egaliseren

Pvc vloeren zijn verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen, daarom zijn ze zo populair. Als ook jij helemaal weg bent van een pvc vloer en je deze wilt laten plaatsen, dan kan je beter je vloer egaliseren voor pvc. Je vloer egaliseren voor pvc is nodig, omdat je anders alles kan voelen wat er onder de vloer ligt: scheurtjes, stofjes, korreltjes. Dit is alles behalve aangenaam. Je vloer egaliseren voor pvc zorgt dus voor meer comfort!

De werkwijzen

Wil je je vloer egaliseren? Dan bereik je het beste resultaat als je het laat doen door een vakman. Een vloer egaliseren kan veel werk zijn. Je bespaart jezelf de moeite door het werk uit handen te geven. Maar hoe zal een vakman te werk gaan? Hoe een vakman precies te werk zal gaan, hangt af van het soort vloer. We geven je een overzicht!

Betonvloer egaliseren

Bij een betonvloer egaliseren zullen de grote gaten in de vloer eerst moeten dicht gemaakt worden met cement. In de meeste gevallen wordt er bij een betonvloer egaliseren ook een hechtingsprimer gebruikt na het schuren en schoonmaken. Een betonvloer egaliseren is een van de makkelijkste klussen. Hierdoor zal je voor een betonvloer egaliseren niet veel betalen.

Houten vloer egaliseren

Een houten vloer egaliseren is ook een optie. Bij een houten vloer egaliseren zal er vezelversterkte egalisatiemortel gebruikt worden. Voordat de professional een houten vloer kan egaliseren, moet de vloer eerst stabiel gemaakt worden. Dat doet hij door uitstekende spijkers en andere oneffenheden te verwijderen.

Als er bewegende vloerdelen zijn, worden deze ook eerst vastgeplaatst met schroeven. Een toplaag van spaanplaat wordt aangelegd en kieren en spleten worden opgevuld met snelcement. Daarna worden de platen behandeld met vloerprimer en als laatste kan de professional de houten vloer egaliseren. Bij het egaliseren van een houten vloer komt dus veel meer kijken dan bij het egaliseren van een betonvloer.

Tegels egaliseren

Heb je thuis een tegelvloer liggen die je beu gezien bent? Dan kan je ook je tegelvloer laten egaliseren. Bij het egaliseren van een tegelvloer is het vooral erg belangrijk dat de vloer volledig vetvrij gemaakt wordt met een onvettingsmiddel. Voordat de professional dit doet zal hij eerst de tegels opruwen met een boenmachine en losse delen en stof verwijderen. Na het ontvetten wordt een primer aangebracht.

Het egaliseren van een PVC vloer

Wil je een pvc vloer egaliseren? Dan zal de vakman de pvc vloer egaliseren door eerst de dekvloer te reinigen en daarna een primer te voorzien. Als laatste stap wordt de egalinelaag op de vloer aangebracht.

vloer egaliseren

Nieuwe vloer plaatsen

Wanneer je je vloer laat egaliseren, dan zal je kunnen kiezen uit tal van nieuwe vloeren om nadien te laten plaatsen. Welke vloer past het best bij je interieur en budget? Het egaliseren van je vloer hoeft niet altijd ter voorbereiding te zijn. In sommige gevallen laten mensen de egalinelaag liggen als afwerking. Dat kan perfect! In dat geval is het handig om te kiezen voor een mooi kleurtje.

Vinylvloer

Als je vloer mooi egaal is, dan kan je nadien een vinylvloer laten plaatsen. Vinyl heeft als grote voordeel dat het verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen, waardoor het mooi past in elke ruimte en in elk interieur. Het nadeel van vinyl is dat je het niet kan repareren en dat je dus meteen heel je vinylvloer zal moeten laten vervangen als er beschadigingen zijn. Een vloer uit vinyl is een goede keuze als je een beperkt budget hebt. Bovendien is het erg duurzaam en makkelijk te onderhouden. Ideaal als je kinderen hebt!

Gietvloer

Tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor een gietvloer. Dat komt omdat gietvloeren een erg strak uiterlijk hebben. Doordat giervloeren geen naden hebben, zijn ze heel makkelijk te onderhouden. Er zijn verschillende soorten gietvloeren, waardoor je altijd een gietvloer kan vinden die binnen je budget past. Gietvloeren hebben als nadeel dat ze niet krasbestendig zijn en dat ze kunnen verkleuren. Een gietvloer past vooral erg mooi in een industrieel interieur, door zijn stoere en stijlvolle uitstraling.

Tegels

Tegels zijn nog altijd populair. Vroeger hadden ze vooral een klassiek uiterlijk, maar tegenwoordig zijn er ook moderne tegels. Tegels kunnen in elke ruimte gebruikt worden. Ze worden vooral toegepast in een landelijk interieur, omdat ze warmte uitstralen. Je kan kiezen uit kleine tegeltjes voor een retro, klassiek effect of grote tegels voor een meer modern effect. Tegels hebben als voordeel dat je ze makkelijk kan schoonmaken en dat ze vochtbestendig zijn.

Tapijt

Je kan er ook voor kiezen om tapijt te leggen. Dit is zonder twijfel de meest aangename keuze. In de winter kan je je voeten lekker verwarmen en het is erg aangenaam voor je kleine deugnieten om op te spelen. Tapijt is daarnaast ook geluiddempend. Het nadeel van tapijt is dat het niet zo duurzaam is en gevoelig is voor vlekken. Daarnaast moet je ook oppassen dat je niet allergisch bent voor stof. Tapijt past heel mooi in een klassiek, retro of romantisch interieur.

Laminaat

Laminaat is een populaire keuze en heeft tal van voordelen. Het is makkelijk om te leggen en heeft een mooie uitstraling. Bovendien is het erg goedkoop en makkelijk te onderhouden. Het nadeel van laminaat is dat het gehorig is. Niet ideaal voor in een appartement. Laminaat is een vloer die goed tot zijn recht komt onder de invloed van zonlicht. Als je veel lichtinval hebt, is het een uitstekende keuze. Er zijn verschillende uitvoeringen. Daardoor past laminaat mooi in vrijwel elk interieur.

Houten vloer

Een houten vloer is ideaal als je op zoek bent naar een vloer die lang meegaat. Een vloer uit hout gaat tot wel een leven lang mee. Dat is ook de reden waarom het vaak zo prijzig is. Houten vloeren zijn niet waterbestendig, ze kunnen verkleuren en ze zijn best gehorig. Een houten vloer is een goede keuze voor een landelijk interieur, maar ook in een industrieel interieur komt de vloer mooi tot zijn recht.

Wat zijn de vloer egaliseren kosten?

De vloer egaliseren kosten hangen sterk af van de vloer die behandeld moet worden en het tarief van de vakman. De gemiddelde vloer egaliseren kosten liggen tussen de 10 en 75 euro per vierkante meter. De vloer egaliseren kosten van een betonvloer of tegelvloer liggen tussen de 10 en 25 euro en de kosten voor het egaliseren van een houten vloer liggen gemiddeld tussen de 45 en 75 euro.

Zelf vloer uitvlakken of laten egaliseren?

Het egaliseren van een vloer lijkt op het eerste zicht niet heel erg moeilijk. Zelf een vloer egaliseren is zeker niet onmogelijk, maar als je het zelf doet, moet je er wel rekening mee houden dat het erg belangrijk is dat het correct gebeurt. Doe je iets mis, dan zal het resultaat teleurstellen. De vloer moet dan opnieuw gedaan worden en je jaagt jezelf in de kosten. Dat is niet de bedoeling!

Als je zeker wilt zijn van een prachtig eindresultaat dan kies je het best voor een ervaren vakman. Het zoeken naar een vakman hoeft niet moeilijk te zijn, want bij Zoofy vind je makkelijk en snel de beste vakman uit je buurt.

Voordelig je vloer laten egaliseren? Dat kan bij Zoofy!

Een vakman is niet altijd even goedkoop. Misschien twijfel je om je vloer te laten egaliseren en een nieuwe vloer te laten plaatsen, omdat je vreest voor het pittige prijskaartje. In dat geval moet je niet langer twijfelen, want bij Zoofy vind je eenvoudig de beste vakman uit je buurt!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach