Regel nu jouw vloerspecialist

Houten vloer schuren

Vanaf €19 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2481 vloerspecialisten in jouw regio

Vind via Zoofy de juiste vakman om jouw vloer te laten schuren. Onze vakmannen hebben het juiste gereedschap zodat jouw vloer er weer uitziet als nieuw.

Regel nu jouw vloerspecialist
3 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Houten vloer schuren / parketvloer schuren

Een mooie houten vloer brengt stijl en karakter in je woning. Het zorgt voor een gezellige, natuurlijke sfeer. Het is niet voor niets dat houten vloeren zo populair zijn. Het is echter wel zo dat je een houten vloer moet laten onderhouden. Toch als je wilt blijven genieten van een mooie vloer. Heeft je houten vloer dringend onderhoud nodig? Dan vind je hieronder alles wat je moet weten over je houten vloer schuren en lakken en de houten vloer schuren kosten!

Waarom is het verstandig

Je houten vloer tijdig laten schuren is zeker geen overbodige luxe. Hoewel een houten vloer een mooie uitstraling heeft, kunnen er na verloop van tijd krassen in komen, door het versleuren van meubels of simpelweg door het belopen. Als dat het geval is, krijgt je vloer een afgeleefde uitstraling. Dit los je makkelijk op door je houten vloer te laten schuren. Na het schuren wordt meestal gekozen voor een afwerkingslaag van lak of olie, voor een nog mooier resultaat! De lak- of olielaag maakt de vloer makkelijker in onderhoud en geeft de vloer een frisse uitstraling.

Wanneer is het verstandig

Een parketvloer schuren doe je wanneer je merkt dat de vloer dof is geworden. Door het te schuren en af te werken krijgt het weer een frisse uitstraling. Daarnaast is je parketvloer schuren ook aangeraden wanneer er te veel krassen in zijn. Hoe vaak je vloer onderhouden moet worden, is afhankelijk van hoe snel je vloer verslijt, dus hoe vaak het belopen wordt en hoe goed de kwaliteit is. Over het algemeen kan je je vloer het best één tot twee keer per jaar laten onderhouden.

Welke vloeren kunnen geschuurd worden

Wanneer er gesproken wordt over een houten vloer schuren, wordt veelal parketvloer schuren bedoeld. Dat is niet altijd het geval. In principe kunnen alle houten vloeren geschuurd worden, met uitzondering van laminaat. Laminaat bestaat uit samengeperste houtvezels en heeft een houtprint en is daarom niet ideaal om te schuren. Doe je het toch, dan kan je de vloer beschadigen. Je kan dus enkel lamelparket, zachthouten vloeren en parketvloeren schuren.

houten vloer schuren

Hoe gaat een vakman te werk

Wil je je houten vloer laten schuren door een professional? Dan is het handig om te weten hoe hij precies te werk zal gaan. Hieronder vind je meer info over de houten vloer schuren werkwijze!

Grof of fijn schuren

Als eerste zal de vakman je houten vloer schuren met de juiste schuurmachine en het juiste schuurpapier, zodat het gewenste resultaat bereikt wordt.

Kanten schuren

Als het grote oppervlakte geschuurd werd, zullen de kantjes van de muur en de kleine hoekjes onder handen genomen worden.

De afwerking

De vloer wordt mooi afgewerkt met een ander schuurmachine voor het fijne werk. Als laatste stap zal hij je vloer (na het verwijderen van stof en vuil) lakken of oliën.

Houten vloer schuren en lakken of schuren en oliën

Bij het schuren van een houten vloer komt bijna altijd een mooie afwerkingslaag kijken. Je kan in dat geval kiezen tussen olie en lak. Wat is de beste keuze?

Schuren en lakken

Als je kiest voor houten vloer schuren en lakken, dan zal dit je veel schoonmaakwerk besparen. Lak zorgt er namelijk voor dat vuil zich minder goed aan je vloer kan hechten. Geen fan van een glimmende vloer? Dat is geen probleem, want tegenwoordig zijn er ook lakken die niet glimmen. Als je je houten vloer laat behandelen met lak, zal je deze behandeling wel regelmatig moeten laten herhalen.

Schuren en oliën

Een andere optie is het laten oliën van je houten vloer. Deze manier van afwerkingen heeft ook een aantal voordelen. Door je houten vloer te laten oliën, zullen de houtstructuren mooi te zien blijven. Bovendien kan je je vloer een unieke uitstraling geven, door gebruik te maken van kleurolie. Als je kiest voor olie, dan zijn er tal van mogelijkheden.

Het nadeel van olie is dat je vloer regelmatig schoongemaakt moet worden. Daarnaast kan je ook het best je vloer de eerste 2 maanden, 2 keer per week boenen, zodat het zijn uitstraling kan behouden. Kiezen voor de afwerking met olie is voor jou niet de meest makkelijke optie, maar het geeft je vloer wel een erg mooie uitstraling. Een andere groot voordeel van olie: je vloer moet 20 jaar niet meer onderhouden worden. Dus het bespaart je heel wat geld!

Houten vloer schuren kosten

Voordat je je houten vloer laat schuren, is het handig om meer te weten te komen over de houten vloer schuren kosten. De kosten zullen sterk afhangen van een aantal factoren, maar over het algemeen kan je rekenen op een kostprijs tussen de 25 en 35 euro per vierkante meter. Deze prijs is inclusief materiaal en werkuren. Ben je benieuwd naar de kosten van het schuren én lakken of oliën?

Zelf de vloer schuren of kiezen voor een vakman

Kan je het best zelf je vloer schuren of een professional inhuren? Dat is een vraag die je jezelf waarschijnlijk al vaak gesteld hebt. Het schuren van een houten vloer is in principe niet zo heel erg moeilijk, maar het is wel belangrijk dat het goed uitgevoerd wordt. Zodat je vloer lang mooi blijft! Als je een vakman inhuurt, kan je altijd rekenen op het beste resultaat.

Bovendien is het lakken of oliën niet zo erg simpel en kruipt hier veel tijd in. Een schuurmachine heeft ook niet iedereen zomaar in huis staan en als je er eentje wilt huren, dan brengt dit risico's met zich mee. Door voor een vakman te kiezen speel je op veilig! Een goede vakman vinden voor het schuren van je vloer is dankzij Zoofy gelukkig niet zo moeilijk. Op onze site word je automatisch gekoppeld aan de beste vakmannen uit je buurt!

Genieten van een mooie houten vloer dankzij Zoofy

Je houten vloer steeds in perfecte staat houden? Dat kan eenvoudig, dankzij een vakman van Zoofy. De vakmannen die aangesloten zijn op ons netwerk, kennen een hoge klantenvredenheid. Hierdoor weet je zeker dat je nooit teleurgesteld zal worden. Over de houten vloer schuren kosten hoef jij je ook geen zorgen te maken, want een goede vakman vinden was nog nooit zo eenvoudig!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af