Regel nu jouw vloerspecialist

Visgraat vloer leggen

Vanaf €19 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1629 vloerspecialisten in jouw regio

Laat je visgraat vloer leggen door een vloerspecialist van Zoofy. Regel hier eenvoudig en zonder gedoe een vakman die jouw vloer komt leggen.

Regel nu jouw vloerspecialist
3 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Visgraat vloer laten leggen door een specialist

Het is je vast en zeker al een keer opgevallen dat er steeds meer interieurs patronen zoals visgraat houten vloeren en parketvloeren terugkomen. Helemaal niet zo vreemd, want door deze patronen te gebruiken, voeg je eenvoudig en snel veel dimensie en stijl toe aan je woning. Deze woontrend is vooral de afgelopen jaren veel geliefder geworden en steeds meer vakmannen bieden een visgraat vloer leggen als dienst aan. Maar wat kost een visgraat vloer? Wat voor soort vloeren zijn er zoal in visgraatpatroon? En wat is de precieze historie achter de vloeren met dit soort patroon en wat maakt ze nog steeds populair, eeuwen nadat deze voor de eerste keer werden gebruikt?

Waar herken je een visgraat vloer aan?

Je herkent de visgraat houten vloeren gemakkelijk aan de wijze hoe de stukken hout worden gesneden. Elke houten plank wordt in perfecte rechte hoeken gesneden en vervolgens haaks op elkaar gelegd, waardoor het einde van de ene plank de zijkant van de volgende plank raakt. Het resultaat na een visgraat vloer leggen lijkt op een gebroken zig-zag patroon oftewel een visgraat vloer, en tilt de sfeer van je interieur direct naar een hoger niveau.

visgraatvloer vakamn Zoofy

Zoofy vloerspecialist: Astrit Losha aan het werk

De geschiedenis van een vloer in visgraatpatroon

Wist je dat een vloer in visgraatmotief een erg rijke historie kent? Het patroon werd namelijk al gebruikt in interieurs van de Romeinse tijd, maar werd in de 16e eeuw voor het eerst vervaardigd uit hout. Toen de houten vloer van visgraat eenmaal gebruikt werd in landhuizen en kastelen van welvarende mensen in Europa, werd het patroon in een relatief korte tijd ook erg populair bij de ''gewone'' mens. Vandaag de dag hoef je geen miljonair te zijn om een visgraat vloer bij jou in huis te hebben. Voor ieder budget is er een passende visgraat vloer in diverse kleuren te verkrijgen.

Hoe je vandaag de dag visgraat houten vloeren in je huis kunt opnemen

Terwijl tapijtvloeren populair waren na WO II en dat ook bleven tot in de jaren '90, is een houten vloer vandaag de dag de beste keuze. Met name de laatste jaren is een visgraat vloer leggen in een natuurlijke uitstraling erg in opkomst. Het resultaat? Visgraat- en Hongaarse punt patronen zijn opnieuw een erg geliefde keuze voor zowel traditionele als hedendaagse schema's. Of je nu een klassiek interieur hebt of een industrieel of Scandinavisch interieur, voor iedere woonstijl is een vloer in visgraatpatroon de ideale basis. Naar wat voor soort visgraat vloer gaat jouw voorkeur uit?

 

Profiteer van verschillende voordelen als je kiest voor een visgraat vloer leggen

Patroonvloeren werden van oorsprong alleen maar gebruikt in opvallend grote ruimtes, maar ze kunnen ook een leuke manier zijn om diepte toe te voegen aan een kleiner gebied. Het is daarom ook helemaal niet zo gek dat je deze vloeren veel tegenkomt in starterswoningen en (kleine) nieuwbouwprojecten. Weet je op dit moment nog niet voor de volle 100% zeker of een trendy visgraat vloer leggen geschikt voor je is? Vandaag de dag profiteer je van een aantal voordelen, zoals:

 • Je kunt zowel de hoek van de vloerdelen als de breedte zelf uitkiezen. Een breed visgraatpatroon kan veel impact en sfeer toevoegen aan moderne ruimtes in royale woningen en woonvilla's, terwijl smalle vloerdelen beter werken in stedelijke, chique en industriële interieurs.
 • Kleuren met elkaar combineren voor de vloer is ook een van de mogelijkheden. Van verfijnde combinaties die bestaan uit lichte kleuren tot aan opvallende mixen van felle kleuren, er is volop gelegenheid om je eigen persoonlijke stijlvoorkeuren te laten zien.
 • Het eindresultaat zorgt voor een luxe en een unieke uitstraling in iedere ruimte.
 • Het patroon geeft je vloeren een ruimtelijke uitstraling, waardoor je profiteert van een optische groter interieur.
 • Het visgraatpatroon maakt een vloer van hardhout zeer slijtvast en sterk, omdat het patroon vanaf het eerste moment structurele stabiliteit biedt en een hoge compressie absorbeert.
 • Houten vloeren ontworpen met dit patroon zijn erg veelzijdig. Afhankelijk van het design van de ruimte kunnen ze indrukwekkend of subtiel zijn.

Verschillende soorten visgraat vloer, waaronder een PVC visgraat vloer

Vandaag de dag heb je de keuze uit een visgraat vloer in een breed scala aan materialen en kleuren, als je ervoor kiest om een visgraat vloer leggen. Wat de beste vloer is, hangt voor een groot deel af van je budget en je persoonlijke smaak. Zo staat een PVC visgraat vloer er bekend om erg onderhoudsvriendelijk te zijn. Ideaal als je huishouden bestaat uit (kleine) kinderen of een of meerdere huisdieren of als je je kantoorpand wilt voorzien van een nieuwe look. Een parket vloer straalt veel luxe uit en een visgraat vloer van laminaat is erg in trek bij mensen die op zoek zijn naar een vloer voor een leuk prijsje.

 

De kosten visgraat vloer hangen voor een groot deel van het materiaal af

Wat de kosten visgraat vloer zijn tijdens een visgraat vloer leggen, is vooral afhankelijk van het type vloer waar je voor gaat. Zo is laminaat over het algemeen goedkoper dan een parketvloer en ook de lengte en breedte van de vloerdelen bepalen voor een groot deel de prijs van jouw gloednieuwe vloer. En heb je al gedacht aan de afwerking? Als je gaat voor een bies om je vloer netjes af te werken, kun je hier ook extra kosten voor incalculeren.

volledige visgraat vloer

Zoofy vloerspecialist: Astrit Losha aan het werk eindresultaat

Laat een visgraat vloer leggen door de specialist via Zoofy

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is een visgraat vloer leggen vak apart en vereist veel tijd en aandacht. De vloerdelen moeten tijdens het leggen namelijk tot op de millimeter nauwkeurig worden gesneden en je wilt natuurlijk met zo weinig mogelijk snijverlies te maken hebben. Daarom is het erg verstandig om een visgraat vloer leggen uit te laten voeren door een specialist. De vakmannen van Zoofy helpen je hier graag bij. Naast een visgraat vloer leggen kun je deze specialisten ook inschakelen voor het lijmen en egaliseren van de vloer. Onze professionele vloerexperts helpen je graag bij het uitzoeken van de verschillende soorten visgraat vloer en het bereiken van de unieke look die je zoekt.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach