Regel nu jouw vloerspecialist

Vloerverwarming infrezen

Vanaf €89 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1793 vloerspecialisten in jouw regio

Wat zijn de kosten voor het infrezen van vloerverwarming. Boek direct een specialist die voor jou de vloerverwarming kan infrezen. Betaal géén voorrijkosten en regel direct de beste vakman.

Regel nu jouw vloerspecialist
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je vloerverwarming infrezen door een CV monteur van Zoofy

Veel mensen denken dat vloerverwarming alleen in een bestaande woning kan worden aangelegd door de vloer helemaal op te breken. Dat is gelukkig niet het geval. Ook jij kan genieten van deze superieure vorm van verwarming. Er staan namelijk tientallen vakmensen in jouw buurt klaar die ervaring hebben met vloerverwarming infrezen.

De vloerverwarming infrezen prijzen vallen mee, en je krijgt er efficiënte en zuinige verwarming voor terug. Deze klus wordt snel uitgevoerd en veroorzaakt weinig overlast. Lees hier wat een expert van Zoofy voor je kan betekenen.

Elk huis wordt aangenamer met vloerverwarming

Vloerverwarming is heerlijk, populair en zuinig. In elk seizoen van het jaar voelen jij en je gezinsleden zich comfortabel warm, op elk moment van de dag. Vloeren zijn, net als wanden en daken, één van de belangrijkste plekken die altijd koud blijven, omdat ze in contact staan met de buitenwereld.

Door vloerverwarming aan te leggen wordt je huis direct knusser en fijner om de dag door te brengen. Zeker omdat je voeten constant met de vloer in aanraking komen. In de ochtend begroet worden door een heerlijk warme vloer helpt om uit bed te komen. Daardoor heb je ook in de donkere herfst en in de wintervorst zin om aan de slag te gaan en er een productieve dag van te maken.

Waarom is vloerverwarming infrezen een slimme keuze

Vloerverwarming infrezen is een relatief goedkope en overlastarme klus. Zowel in cement-, beton- als in tegelvloeren kan deze ingreep snel worden uitgevoerd. Daarbij kan je er voor kiezen om de vloerverwarming puur voor een lekkere warme vloer te laten aanbrengen. Maar het is ook mogelijk om een vloerverwarming aan te leggen die als hoofdverwarming van het vertrek gaat dienen. Wat het eindresultaat is, hangt af van hoe dicht de verwarmingsbuizen bij elkaar komen te liggen.

Als je een verouderde verwarmingsinstallatie hebt, dan kan vloerverwarming een efficiëntere manier zijn om je woning op temperatuur te krijgen en te houden. Leidingen voor vloerverwarming frezen in de vloer zorgt dat de warmte in de cement, beton of tegels trekt en daar vast wordt gehouden. De leidingen voor de verwarming hebben een uitstekende warmteoverdracht en een hoge duurzaamheid. Door de lange levensduur van een moderne vloerverwarming is vloerverwarming infrezen een investering die zich op termijn terugbetaalt.

Vloerverwarming kan in de meeste soorten vertrekken worden aangebracht, op de meeste voorkomende oppervlaktes. Vloerverwarming infrezen is relatief goedkoper als je een groter oppervlak laat behandelen. Hoe meer vierkante meters je van verwarming laat voorzien, hoe lager de vloerverwarming infrezen prijzen gemiddeld worden.

Elke soort vloer heeft zijn eigen mogelijkheden. Een goede vakman kan direct zien wat de opties zijn, en maakt in overleg met jouw de beste keuze voor jouw woning.

 

Laat vloerverwarming infrezen aan een vakman over

Vloerverwarming in een nieuwe woning aanbrengen is geen ingewikkelde klus. Omdat de woning dan vaak al wordt afgewerkt door vakmensen doen weinig particulieren het – maar in principe kan je prima zelf vloerverwarming in een nieuw huis aanleggen.

Dat ligt heel anders in een bestaand huis. De buizen van de vloerverwarming moeten een paar centimeter diep in een harde ondergrond (meestal beton) worden gelegd. De sleuven voor vloerverwarming frezen is een klus voor vaklui met zware machines die door beton heen vreten. Deze vaklui voeren de klus zo uit dat de verwarming overal precies op de juiste diepte komt te liggen, dat de vloer niet onnodig beschadigd wordt, en dat de overlast door geluid, stof en spetterende betonscherven minimaal is. Ook maken ze de vloer weer naadloos dicht en sluiten ze je nieuwe verwarming voor je aan.

Door de omvang van de werkzaamheden en het risico van werken met zware betonfrezen is dit zeker geen klus die je zelf moet proberen uit te voeren. Kies een ervaren vakman op Zoofy die deze klussen voor zijn brood uitvoert.

Hoe worden de werkzaamheden uitgevoerd

Een vloerverwarming infrezen kan gedaan worden zonder de dekvloer te verwijderen. De vloer wordt verdeeld in vlakken, zodat de warmteverdeling van de buizen voor de verwarming perfect is. Zo ontstaan er geen koude en warme plekken, maar is je vloer overal op dezelfde temperatuur.

Sleuven voor de vloerverwarming frezen

De uitvoerder maakt dan een doorlopende sleuf in de vloer. Dat doet hij met een zware vloerfrees die op wieltjes gemonteerd is en vrijkomend stof direct opzuigt. De sleuf loopt in een grote spiraalvorm vanaf de verwarmingsbron. Ga van tevoren na wat voor soort vloer je hebt: een cement- of anhydrietvloer is makkelijker te frezen dan een betonvloer of een tegelvloer. Sommige uitvoerders frezen door elke vloer heen met een extra sterke freesmachine, andere voeren de klus alleen op lichtere vloeren uit.

Verwarmingsbuizen leggen

Als alle sleuven gemaakt zijn worden daarin de buizen voor de verwarming gelegd. Die worden op de CV aangesloten door middel van een waterpomp, koppelstukken en een vloerverdeler. Hierna worden de buizen gevuld met water, en op de juiste druk en temperatuur gebracht. De uitvoerder controleert of het systeem naar behoren werkt. Als alles in orde is, worden de sleuven verder gevuld met een cementmengsel en wordt de vloer netjes egaal afgewerkt.

Afronding en garantie

De hele klus duurt van begin tot einde bijna altijd minder dan een dag. De vakman laat het vrijgekomen stof en puin in zakken achter, waarna je het zelf kan afvoeren. Hij kan het afval ook voor je afvoeren – daar komt soms een meerprijs bij kijken. Op de diensten en op de buizen heb je na het uitvoeren vaak een garantie van 10 jaar of meer. Op de waterpomp van de verwarming zit vaak een kortere garantie, omdat dit onderdeel aan hoge druk bloot komt te staan.

Welke keuzes heb je voor vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen kan verschillende eindresultaten hebben. De buizen kunnen namelijk op elke gewenste afstand van elkaar worden gelegd. Als ze ver uit elkaar liggen krijg je uitsluitend vloerverwarming, en als ze dicht bij elkaar worden gelegd kan de vloerverwarming zelfs als hoofdverwarming voor het vertrek dienen. Een tussenoplossing is om de vloerverwarming als bijverwarming (naast de radiatoren etc.) te laten leggen. Hoe dichter de buizen op elkaar liggen, hoe meer buizen en sleuven je nodig hebt, en hoe hoger de kosten voor de klus worden.

Wat zijn de vloerverwarming infrezen kosten

Wat kost de vloerverwarming infrezen? De vloerverwarming infrezen kosten hangen af van de oppervlakte, en of het als hoofd-, bij- of puur als vloerverwarming wordt gelegd. 

Ook kunnen er meerprijzen worden gerekend voor extra werkzaamheden. Dan gaat het meestal om een paar tientjes extra. Een paar voorbeelden:

-Het verwijderen van radiatoren.
-Het monteren van een bypass-ventiel voor een betere doorstroming van CV naar de waterpomp.
-Het aanbrengen van een energiebesparende pompschakelaar.
-Het afvoeren van stof en puin van de vloerverwarming infrezen.

vloerverarming infrezen

Tips als je denkt over vloerverwarming infrezen

-Bedenk dat deze klus je op termijn geld gaat besparen, omdat vloerverwarming een efficiënte verwarmingsmethode zijn. Het water in de buizen wordt niet warmer dan 40 graden en geeft die warmte heel goed en geleidelijk af. Vergeleken met radiatoren kan je zo wel 10 tot 20 procent op je verwarmingskosten besparen.
-Is je CV verouderd? En ga je de klus laten uitvoeren door een loodgieter of installateur? Ga na wat de meerprijs is van het direct laten vervangen van je CV. Want nieuwere apparaten zijn veel zuiniger en efficiënter dan ketels van 20 jaar of ouder. Met een nieuwe CV bij je vloerverwarming kan je veel besparen op de kosten van verwarming.
-Kijk altijd goed welke werkzaamheden, diensten en kosten er in het tarief van jouw vakman inbegrepen zijn. Vaak rekenen vaklui een totaalprijs inclusief materiaalkosten, arbeidskosten en BTW. Wees er zeker van dat je niet meer betaalt dan nodig is.
-Er wordt wel gezegd dat vloerverwarming niet onder een houten vloer kan worden gelegd – maar dat is niet waar. Het idee is dat de houten vloer niet bestand is tegen wisselende temperaturen en snel gaat scheuren.De vloerverwarming kan voorzien worden van een thermostaat waarmee je de temperatuur kunt regelen. Daardoor kan je je houten vloer met stapjes laten wennen aan de nieuwe verwarming. Houd er wel rekening mee dat deze vloeren wél opgebroken moeten worden als je er vloerverwarming onder wilt leggen.

Waarom kiezen voor de experts van Zoofy?

Via Zoofy maak je snel een afspraak met de juiste expert in jouw buurt. Wij matchen je met een vakman die veel ervaring heeft met jouw klus en de beste tarieven rekent. Daarbij maken we een keuze uit meer dan 6.000 vaklui uit alle mogelijke categorieën.

Je kunt op Zoofy ook zelf kijken naar een expert op het gebied van vloerverwarming infrezen. Lees de ervaringen van vorige klanten, bekijk de specialismen van de uitvoerder en neem contact op. Voor je het weet is ook jouw huis voorzien van heerlijk warme vloerverwarming

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af