Regel nu jouw vloerspecialist

PVC vloer leggen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 4588 vloerspecialisten in jouw regio

Het leggen van een pvc of houten vloer laat je waarschijnlijk liever over aan een vakman. Zo weet je zeker dat alles goed wordt ingemeten en strak wordt gelegd. Omschrijf wat er moet gebeuren en maak een afspraak met een vloerspecialist bij jou in de buurt.

Regel nu jouw vloerspecialist
61 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je PVC vloer leggen door een erkende vakman

PVC vloeren zijn voor veel mensen favoriet, vanwege de gewenste eigenschappen. Hoewel een PVC vloer leggen niet al te spannend lijkt, zijn er toch een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Lastige hoekjes en nisjes kunnen problemen geven, doordat er heel precies gesneden moet worden. Bovendien moet de vloer goed geëgaliseerd worden indien je het PVC gaat lijmen. Je wilt immers geen bobbelige vloer die sneller slijt. Om deze redenen kiezen velen ervoor om een vakman in te huren die de PVC vloer leggen kan. Wat kost een PVC vloer leggen?

Kosten PVC vloer leggen

Je bent vast benieuwd naar: Wat kost een PVC vloer? De kosten van een PVC vloer leggen, verschilt per vloer. Zo kost een click PVC vloer leggen meestal slechts 7 tot 10 euro per vierkante meter. Een PVC vloer met stroken lijmen kost gemiddeld 18 tot 21 euro per vierkanten meter. Tot slot kun je ervoor kiezen om een PVC vloer in patronen te lijmen. Hier moet je wel 25 tot 30 euro per vierkante meter voor over hebben. Daarnaast rekent de vloerspecialist ook nog zijn eerlijke uurtarief. In de meeste gevallen ligt het uurtarief tussen de 45 en 65 euro. Vaak ben je in totaal zo’n 18 tot 30 euro per vierkante meter kwijt aan de vloer zelf en de arbeidskosten van de vloerspecialist.

Andere factoren die invloed hebben op de PVC vloer prijs

Naast de reeds besproken factoren, zijn er ook andere keuzes en omstandigheden die invloed hebben op de prijs van een PVC vloer laten leggen. ' Wat kost een PVC vloer leggen ' is dus niet een vraag waar een eenvoudig antwoord op te geven is. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte waarin je de PVC vloer leggen wilt. Is dit een rechthoekige ruimte met weinig nisjes, kleine hoekjes, radiatorleidingen? Dat maakt het leggen van de PVC vloer goedkoper en het gaat makkelijker. Moeten er veel kleine nisjes worden opgevuld, dan is dit niet enkel tijdrovend, maar je verliest ook een deel van het PVC, vanwege snijverlies. Je houdt dus restanten over.

Het is trouwens goed om te bedenken dat je altijd te maken hebt met snijverlies, hoe recht toe recht aan je kamer ook mag lijken. Het is daarom verstandig voldoende PVC-stroken aan te schaffen, want als je er achteraf achterkomt dat je tekort komt, waardoor je extra stroken moet kopen, heb je een grote kans dat er kleurverschil is.

PVC vloeren leggen

Wat doet de vloerspecialist

Voor een vakman aan de slag gaat met de PVC vloer leggen zal hij eerst een kijkje komen nemen om de toestand van je vloer te bepalen. In veel gevallen zal deze namelijk eerst geëgaliseerd moeten worden, zodat de PVC vloer goed gelijmd kan worden en geen hobbels krijgt. Als je vloer al heel egaal is, kan deze stap worden overgeslagen, maar de vakman zal je hierover adviseren. Indien er eerst geëgaliseerd moet worden zul je op een extra dag in de planning moeten rekenen. De vloer mag dan namelijk niet belopen worden voor minimaal vijf uur. Daarom zal een specialist na het egaliseren de vloer vaak een dag laten rusten voor hij de werkelijke PVC vloer gaat leggen. Zodra hij weer aan de slag kan gaan, zal hij de geëgaliseerde vloer schuren om vervolgens de PVC stroken te plaatsen. Na het leggen van de vloer, zal deze gewalst worden om de lijm goed te laten hechten.


Tip: Het is aan te raden om de PVC stroken minstens 24 uur van te voren al in je woning te leggen, zodat deze kunnen acclimatiseren.

De voordelen van PVC vloeren leggen

  • PVC vloeren zijn populair met een reden. Sommigen mensen gaan voor vinyl of linoleum en natuurlijk hebben deze type vloeren ook zo hun voordelen. Waarom zou je dan een PVC vloer laten plaatsen? Ten eerste is PVC een hard en stug materiaal. Door deze eigenschap is het slijtvast. Je zult ook minder bang hoeven te zijn voor krassen of andere beschadigingen, hoewel een viltlaag plaatsen onder de poten van je meubilair wel raadzaam is.
  • PVC is de geluiddempende kwaliteit. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je buren, zeker wanneer je in een appartementencomplex woont. Daarnaast is dit type vloer perfect te combineren met vloerverwarming. Heb je vloerverwarming? Vraag dan aan de vakman die je vloeren komt leggen wat een betere optie is, de vloer lijmen of kiezen voor een click systeem.
  • De waterbestendige eigenschap van de PVC vloer is de kers op de taart. Je kunt het zelfs in de badkamer plaatsen! Daarnaast is het makkelijk schoon te houden en hoef je je geen zorgen te maken over schoonmaken met te veel water, zoals je dat bij hout wel zou doen.
  • Hoewel sommige mensen huiverig zijn om een PVC vloer te laten leggen met het oog op de duurzaamheid, is een PVC vloer wellicht veel 'groener' dan je denkt. Niet alleen is het productieproces door de jaren heen sterk verduurzaamd, maar ook de eigenschappen maken het een 'groene' keuze. Zo gaan PVC vloeren minimaal tien tot maximaal dertig jaar mee. Je hoeft voorlopig dus niet een nieuwe vloer te kopen. Ook is het makkelijk schoon te houden, waardoor je niet allerlei chemicaliën nodig hebt om het in topconditie te houden. Je kunt dus met een schoon geweten een PVC vloer laten leggen.

PVC is makkelijk te onderhouden, slijtvast, waterbestendig en geluiddempend. Wat wil je nog meer?

De nadelen van een PVC vloer leggen

Hoewel een PVC vloer leggen iets is waar je geen spijt van zult krijgen, zijn er natuurlijk wel wat nadelen. Ten eerste is de prijs wellicht niet wat je in gedachte hebt voor een nieuwe vloer. Laminaat is bijvoorbeeld een stuk goedkoper. Laat je echter niet te veel ontmoedigen door de prijs, want PVC gaat veel langer mee dan zijn goedkopere concurrenten. Een ander nadeel is dat PVC en rubber gaan niet samen. Rubber zal, bij langdurig contact, je mooie vloer verkleuren. Leg dus geen matten neer met een rubberen antisliplaag en gebruik viltjes onder meubilair dat rubber onder de pootjes heeft.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af