Regel nu jouw vloerspecialist

Tegelvloer leggen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2417 vloerspecialisten in jouw regio

Vloertegels zijn nog steeds erg populair en dat is ook niet moeilijk om te geloven, want ze hebben heel wat voordelen en geven je woning een mooie uitstraling.

Regel nu jouw vloerspecialist
15 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Tegels leggen via Zoofy

De vloer die je kiest voor een ruimte is belangrijker dan je denkt. Het bepaalt voor een groot deel de uitstraling en het gezelligheidsgehalte van je woning. Er zijn heel wat vloersoorten waaruit je kan kiezen, waaronder vloertegels. Vloertegels zijn nog steeds erg populair en dat is ook niet moeilijk om te geloven, want ze hebben heel wat voordelen en geven je woning een mooie uitstraling. Overweeg je ook om tegels te leggen? Dan kom je hieronder meer te weten over de kosten van vloertegels leggen, de mogelijkheden, enzovoort.

De voordelen van vloertegels leggen

Als je kiest voor tegels leggen zal je kunnen genieten van heel wat voordelen. Vloertegels leggen is bijvoorbeeld een goede keuze als je graag vloerverwarming wilt, want je kan het perfect combineren. Op die manier voelen de tegels lekker warm aan in de winter en lekker koel in de zomer. Een van de belangrijkste voordelen van tegels is dat ze duurzaam zijn. Als je kiest voor tegels leggen dan zal je lang van je vloer kunnen genieten. Doordat het zo sterk is kan het goed tegen een stootje. Ideaal als je kleine deugnieten in huis rondlopen hebt.

Vloertegels leggen: welke tegels passen het best in jouw interieur?

Als je wilt tegels leggen zal je kunnen kiezen uit een groot assortiment. Tegels bestaan in verschillende materialen, afmetingen, kleuren, enzovoort. Op basis van materiaal kunnen we vloertegels voornamelijk onderdelen in twee grote groepen: keramische tegels en natuursteen tegels. Welke tegelvloer is voor jou de beste keuze?

Natuursteen tegels

De eerste soort tegels waarvoor je kan kiezen zijn natuursteentegels. Deze tegels zijn een erg populaire keuze zowel voor de moderne als landelijke interieurs. Deze tegels komen rechtstreeks uit de natuur en hebben daarom een unieke uitstraling. Geen twee tegels zijn identiek dezelfde en dat brengt karakter in je interieur. In vergelijking met keramische tegels zijn ze wat duurder, maar gezien de bijzondere uitstraling is het de meerprijs wel waard.

Als je kiest voor natuursteen tegels leggen dan zijn er nog vele opties. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor leisteen, hardsteen, marmer, graniet, kalksteen en nog vele andere soorten. Welke soort natuursteentegel je het best kiest hangt af van de look die je wilt creëren in je interieur. Marmeren tegels zijn goed voor een luxueuze uitstraling terwijl tegels uit leisteen mooi passen in een landelijk interieur en hardsteen tegels geven je interieur een stoere uitstraling.

Zijn deze tegels voor jou de beste keuze? Kies voor deze tegels als je op zoek bent naar tegels met een unieke en natuurlijke uitstraling. Als je het belangrijk vindt om voor tegels te kiezen die erg sterk zijn en lang meegaan en je bereid bent om hier meer voor te betalen dan is dit de beste keuze voor jou. Meestal worden dit soort tegels gebruikt in de hal, de slaapkamer, de badkamer en het toilet.

Keramische tegels

Een andere optie is keramische tegels leggen. Als je kiest voor keramische tegels leggen dan zal je minder geld kwijt zijn. Keramische tegels zijn namelijk heel wat goedkoper dan natuurtegels. Dit soort tegels wordt gebakken en er worden tijdens het productieproces mineralen en een glazuurlaag aan toegevoegd om de tegels steviger te maken. Het glazuurlaagje kan worden aangebracht in alle mogelijke kleuren. Keramische tegels leggen is dus een goede keuze als je kleur in je interieur wilt brengen.

Ook als je kiest voor keramische tegels leggen zijn er verschillende soorten waaruit je kan kiezen, zoals terracotta, cementtegels en grestegels. Elk soort tegel heeft zijn eigen unieke uitstraling en zal je interieur de juiste sfeer geven.

Is keramische tegels leggen voor jou de beste keuze? Keramische tegels hebben een heel andere uitstraling dan natuurstenen tegels. Ze hebben een meer authentieke uitstraling en zijn daarom een betere keuze als je je woning gezelliger wilt maken. Bovendien zijn ze beschikbaar in ontzettend veel kleurtjes. Ze worden vaak gekozen voor een romantisch, retro of klassiek interieur. Keramische tegels kunnen eveneens in elke ruimte aangebracht worden, maar kies voor geglazuurde tegels als je ze wil leggen in vochtige ruimtes.

tegelvloer leggen

Wat kost vloertegels leggen?

Wil je vloertegels laten leggen? Dan is het handig om eerst meer te weten over de kosten van vloertegels leggen. Uiteraard zijn de kosten van vloertegels leggen vooral afhankelijk van het soort tegel dat je kiest. Over het algemeen liggen de kosten van vloertegels leggen tussen de 9 en 160 euro per vierkante meter. Hieronder een overzicht van de kosten.

Type Kosten per m²
Keramische tegels  9 tot 82 euro per m²
Natuurstenen tegels  25 tot 160 euro per m²
Tegelzetter  25 tot 40 euro per m²
Voegmiddel en lijm  8 tot 20 euro per m²

Kostprijs per tegelsoort

De totaalprijs van tegels leggen (inclusief lijm, voegmiddel en werkuren) ligt gemiddeld tussen de 42 en 220 euro per vierkante meter. Deze prijs is echter sterk afhankelijk van het soort tegel dat je kiest. Laten we een kijkje nemen naar de kostprijs van de verschillende soorten keramische en natuurstenen tegels.

Kostprijs keramische tegels

Hieronder zie je een overzicht van de vierkante meter prijs van keramische tegels.

Type keramische tegels Kosten per m²
Terracotta tegels  16 tot 40 euro per m²
Grestegels  13 tot 65 euro per m²
Cementtegels  60 tot 82 euro per m²

Kostprijs natuurstenen tegels

Hieronder zie je een overzicht van de vierkante meter prijs van natuurstenen tegels.

Type natuursteen Kosten per m²
Hardsteen  30 tot 160 euro per m²
Leisteen  25 tot 160 euro per m²
Kalksteen  35 tot 135 euro per m²
Graniet  50 tot 105 euro per m²
Kwartsiet  40 tot 150 euro per m²
Marmer  50 tot 130 euro per m²

Zelf vloertegels leggen of laten doen?

Zelf vloertegels leggen is zeker mogelijk als je handig bent, maar eenvoudig is het niet. Zeker niet als je van plan bent om natuursteentegels te leggen. Als je er zeker van wilt zijn dat de tegels goed gelegd worden en je jezelf tijd en moeite wilt besparen dan kies je er beter voor om je tegels te laten leggen door een vakman. Op die manier kan je ook altijd vertrouwen op een perfect resultaat!

Op zoek naar een vloerspecialist? Zoofy maakt het je makkelijk!

Is zelf vloertegels leggen niets voor jou? Dan vind je eenvoudig de beste vakman uit je buurt bij Zoofy. Vul je gegevens in en je wordt meteen gekoppeld aan de beste vakman uit je buurt. Op die manier spaar je niet alleen tijd uit, maar ook voorrijkosten!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach