Regel nu jouw vloerspecialist

Gietvloer aanbrengen

Vanaf €99 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2148 vloerspecialisten in jouw regio

Een gietvloer is de laatste jaren enorm populair geworden en is in steeds meer woningen en appartementen terug te zien. Laat jouw gietvloer aanbrengen via Zoofy

Regel nu jouw vloerspecialist
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je gietvloer aanbrengen via Zoofy

Een gietvloer is de laatste jaren enorm populair geworden en is in steeds meer woningen en appartementen terug te zien. We zien steeds vaker dat mensen de voorkeur geven aan een gietvloer in plaats van laminaat of een PVC vloer. Dat is opmerkelijk, aangezien laminaat en een PVC vloer lange tijd de meest populaire vloeren in ons land waren. De verandering in deze keuze is uiteraard met een goede reden. Moderne gietvloeren hebben tal van voordelen voor de bewoner. Maar wat zijn de redenen waarom mensen kiezen voor een gietvloer en welke voordelen krijg je als je een gietvloer koopt? We zetten de belangrijkste redenen voor je op een rij.

Moderne gietvloer aanleggen

Uiteraard is de look en feel van de vloer de belangrijkste reden om voor een gietvloer te kiezen. Als je de vloer qua stijl niet leuk vindt, ga je deze waarschijnlijk niet zo snel kiezen. Smaken zijn voor iedereen anders en dat betekent niet dat iedereen een gietvloer even mooi vindt. Denk jij dat deze vloer past bij jouw interieur en stijl? Dan is het de perfecte keuze voor jou. Deze stijl vloer past bij bijna elke woonstijl Een gietvloer voegt een strakke en moderne uitstraling toe aan je huis, een geweldige vloer die bij elke woonstijl past!

Onderhoudsvriendelijke vloer

Een gietvloer is de beste keuze als je op zoek bent naar een vloer waar je qua onderhoud niet al te veel aan hoeft te doen. Deze vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben vrijwel niets nodig om in uitstekende staat te blijven. Stofzuigen en dweilen is meer dan genoeg om ze mooi te houden en doordat de vloer volledig naadloos is, profiteer je van een strakke uitstraling. Je hoeft hierdoor geen speciale schoonmaakproducten of andere dure producten te kopen en vuil is binnen no-time weg. Dit maakt het een ideale vloer voor drukke gezinnen of als je een hond of kat hebt. Houd er rekening mee dat een lichte kleur vloer wel erg besmettelijk is voor vuil. Al snel genoeg zul je de poten of voetafdrukken van de trouwe viervoeter of kat vinden. Een donkere vloer verdient misschien de voorkeur als je je hier snel aan gaat storen. Maak je maar geen zorgen, een gietvloer is vandaag de dag in iedere gewenste RAL-kleur te verkrijgen.

Lastig te beschadigen

Gegoten vloeren gaan heel lang mee. Een van de grootste voordelen van een gietvloer is dat deze slijtvast is. Het is bijna onmogelijk om de vloer te beschadigen. Het maakt niet uit hoeveel bekers je laat vallen, de vloer blijft in uitstekende staat. Bovendien blijven de kleuren heel lang mooi. Houd er rekening mee dat er veel verschil is tussen de kwaliteit van verschillende vloeren. Kies daarom altijd een kwaliteitswinkel om je vloer te kopen. Zo weet je zeker dat je geniet van degelijke kwaliteit en dat de vloeren grondig zijn getest.

gietvloer

Wat kost een gietvloer

Een gietvloer is niet goedkoop. Toch is het vaak goedkoper dan een kwalitatieve houten vloer. Bovendien geniet je van een zeer lange levensduur en blijft de vloer lang mooi zonder dat er uitgebreid onderhoud nodig is. Daarnaast kun je optimaal genieten van de vele bovengenoemde voordelen. Van optimale sfeer en comfort tot een veelzijdige vloer, een gietvloer is veelzijdig en wordt geprezen voor veel zaken. Wat de gietvloer prijs is, hangt vooral af van de oppervlakte die je wilt voorzien van een gegoten vloer. 

Kostenindicatie aanbrengen gietvloer

In onderstaand overzicht vind je de gemiddelde kosten voor het aanbrengen van een gietvloer.

Type gietvloer Gemiddelde kosten per m²
Epoxy gietvloer €60 - €100
Cement gietvloer €50 - €75
Polyurethaan gietvloer € 50 - € 100

 

Gietvloer in de badkamer

Een groot voordeel van dit type vloer is dat het uitstekend gelegd kan worden in verschillende ruimtes. Naast dat de vloer regelmatig te zien is in de keuken of de woonkamer, zijn ook andere ruimtes erg in trek. Kies bijvoorbeeld voor een gietvloer badkamer. De ruimte is goed schoon te houden, voegsel tussen tegels is verleden tijd en je zorgt voor een minimalistische look. Hierdoor weet je zeker dat je een ultiem relaxmoment kan ervaren, iedere keer als je loopt over de gietvloer badkamer.

 

Een PU gietvloer of een expoy gietvloer?

Als je op zoek gaat naar een vloer, kom je al snel een PU gietvloer of een expoy gietvloer tegen. Maar wat is nu precies het verschil tussen beide vloeren? Een expoy gietvloer is aantrekkelijk geprijsd, krijgt na langdurig gebruik een matte uitstraling krijgen en geschikt voor ruimtes die intensief worden gebruikt. Omdat dit type vloer gaat verkleuren naar verloop van tijd, is het verstandig om deze te laten leggen in ruimtes waar minder daglicht is dan bijvoorbeeld in de woonkamer.

Tijdens het gieten van een PU gietvloer, worden en vier tot vijf subtiele laagjes aangebracht. Door het aanbrengen van deze lagen kan er geen ontluchting meer opreden in de vloer en ben je er zeker van dat er geen gaatjes kunnen ontstaan tijdens het drogen. Na dit proces wordt een laag polyurethaan gegoten en deze glanzende laag wordt afgewerkt met een matterende lak.

Laat het leggen van een gietvloer over aan de specialist

Zoals je hierboven hebt gelezen, is het leggen van deze vloer een vak apart. Het moet met de grootste zorg worden gedaan, er is veel tijd een aandacht vereist en je moet beschikken over het juiste materiaal. Al met al is het een erg slimme keuze om deze klus uit te laten besteden aan de vakmannen van Zoofy. Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro, je betaalt geen voorrijkosten en er is altijd een vakman bij jou in de buurt. Het is daarom ook helemaal niet zo vreemd dat ruim 200.000 mensen je al voor zijn gegaan. Overtuigd van de voordelen? Geef online aan om wat voor soort klus het gaat en krijg direct een heldere indicatie over de duur van de klus en bijkomende kosten.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af