Regel nu jouw vloerspecialist

Ondervloer leggen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1877 vloerspecialisten in jouw regio

Als je een nieuwe vloer gaat leggen dan mag je zeker niet vergeten om eerst een ondervloer te leggen. In vele gevallen is dit erg belangrijk.

Regel nu jouw vloerspecialist
1 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Ondervloer laten leggen door de specialist

Wil je graag weten welke ondervloer je moet kiezen en wat een ondervloer leggen kost? Lees dan snel verder!

Het belang van een ondervloer

Vaak denken mensen dat een ondervloer leggen een overbodige luxe is, maar dat is meestal niet zo. Voor de meeste vloeren is een goede ondervloer erg belangrijk. Als je een ondervloer gaat leggen dan kan je bovendien genieten van een aantal extra voordelen, afhankelijk van het type ondervloer dat je kiest.

De ene ondervloer zal zorgen voor een betere thermische isolatie terwijl de andere vloer beter geluid isoleert. Welke ondervloer je ook kiest, het zal er altijd voor zorgen dat je vloerbedekking langer meegaat waardoor je er langer van zal kunnen genieten.

Welke ondervloer moet je kiezen?

De juiste ondervloer kiezen is niet zo eenvoudig, want welke ondervloer je nodig hebt hangt af van het type vloer dat je kiest, of je vloerverwarming wilt of niet en enkele andere factoren. Hieronder geven we je enkele tips om de perfecte ondervloer te vinden!

Ondervloer voor laminaat of parket

Een ondervloer voor laminaat leggen is erg belangrijk, want op die manier voorkom je dat vocht van onderaf in de vloer trekt. Als je een ondervloer voor laminaat gaat leggen dan is het dus belangrijk dat je kiest voor een vochtbestendige ondervloer, tenzij je de ondervloer op een houten basisvloer legt. Een ondervloer voor laminaat leggen op hout is geen goed idee, want dit kan zelfs tot schimmels leiden. In dat geval kan je dus beter geen ondervloer leggen.

Uiteraard kan je wel een vochtwerende ondervloer voor laminaat leggen als er sprake is van een betonnen ondergrond. Niet alleen vochtbestendigheid is belangrijk als je op zoek bent naar een ondervloer voor je parket of laminaat. Als je in een appartementsgebouw woont is het ook belangrijk om erop te letten dat de ondergrond geluiddempend is. Op die manier heb je geen geluidsoverlast en zal ook jij niet voor geluidsoverlast zorgen.

ondervloer onder laminaat

Ondervloer voor pvc

Wil je graag een nieuwe pvc vloer laten leggen? Dan zal je voor een andere ondervloer moeten kiezen dan als je parket laat leggen. Een ondervloer voor pvc moet vooral egaliserend zijn. Zeker als je woning al redelijk oud is, want in oude woningen vind je nog vaak oneffen vloeren terug. Als je hierop een pvc vloer gaat leggen dan zal het resultaat tegenvallen en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Egaliserende ondervloeren zijn verkrijgbaar met een geluiddempende functie. Deze soort ondervloeren zijn ideaal om te leggen als je in een appartement woont. Als je op zoek bent naar een ondervloer voor pvc dan is het wel belangrijk dat je weet dat het in sommige gevallen beter is om geen ondervloer te leggen. Als je hier twijfels over hebt kan je altijd bij een van onze vakmannen terecht met al je vragen!

Ondervloer voor tapijt

Wil je graag tapijt leggen in je woning? Dan is een ondervloer erg belangrijk want dit zal het eindresultaat bepalen. Als je een tapijt op een kale dekvloer legt dan is het mogelijk dat de naden tussen de houten planken zichtbaar zijn op het tapijt. Hierdoor krijg je een minder mooi resultaat. Bovendien zorgt een goede ondervloer ervoor dat het tapijt nog comfortabeler aanvoelt.

Bovendien verlengt een ondervloer de levensduur van je tapijt, omdat het slijtage beperkt. Met een goede ondervloer kan je dus langer van je tapijt genieten. Maar welke ondervloer moet je dan kiezen voor tapijt? Omdat oneffenheden vaak door tapijt komen is het belangrijk dat je kiest voor een ondervloer die egaliserend. En uiteraard is het ook bij tapijt belangrijk om te kiezen voor geluidswerende ondervloer als je in een appartement woont.

Ondervloer voor vloerverwarming

Nu weet je welke ondervloer je het best kan kiezen afhankelijk van je vloersoort, maar dat is niet het enigste waar je rekening mee moet houden. Als je van plan bent om vloerverwarming te laten leggen dan dien je je keuze van ondervloer aan te passen. Een geschikte ondervloer voor vloerverwarming is een ondervloer die je zal helpen om het maximaal rendement uit deze combinatie te halen. Om dit te kunnen verwezenlijken is het belangrijk dat je erop let dat de R-waarde (isolatiewaarde van de vloer en ondervloer), niet hoger is dan 0,12 m2 K/w.

Tegenwoordig bestaat er een speciale ondervloer die anti slip is. Een ondervloer die anti slip is heeft meestal een lage R-waarde en is daardoor geschikt om te combineren met vloerverwarming. Deze ondervloer is vaak ook geluiddempend en kan daardoor in een appartement gebruikt worden.

Hoeveel kost een ondervloer leggen?

Een ondervloer leggen doe je uiteraard niet zonder eerst te weten wat het je zal kosten. De kosten voor een ondervloer zullen sterk afhangen van de ondervloer dat je kiest. Daarnaast is een ondervloer beschikbaar in een rol of platen. Ook hiervan zal de prijs afhangen. Hieronder geven we je een overzicht!

Type ondervloer Kosten per m²
Geluidswerende en isolerende ondervloer (Rol)  35 to 55 euro voor 15 m²
Geluidswerende en isolerende ondervloer (platen)  40 tot 50 euro voor 4,06 m²
Ondervloer voor vloerverwarming (rol)  35 tot 175 euro voor 15 m²
Ondervloer antislip (rol)  50 tot 172 euro voor 15 m²

Zelf ondervloer leggen of laten leggen?

Als je erg handig bent dan is het mogelijk om zelf je ondervloer te leggen, maar erg simpel is het niet. Als je jezelf moeite en tijd wilt besparen dan kan je er beter voor kiezen om je ondervloer te laten leggen door een professional. Op die manier ben je zeker van een perfect resultaat en moet je je geen zorgen meer maken!

Bij Zoofy vind je eenvoudig de beste vakman uit je buurt

De ondervloer is je basis voor een mooie, nieuwe vloer. Het is dus belangrijk dat deze goed gelegd wordt voor het mooiste resultaat. Daarom kan je je ondervloer het best laten leggen door een ervaren vloerspecialist en die vind je eenvoudig bij Zoofy!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af