Regel nu jouw vloerspecialist

Vloer verwijderen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2424 vloerspecialisten in jouw regio

Heb jij pas een nieuwe woning gekocht en wens je de oude vloerbekleding te verwijderen? Regel hier direct een vakman die dat voor jou regelt

Regel nu jouw vloerspecialist
18 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Vloer laten verwijderen door een vakman van Zoofy

Heb jij pas een nieuwe woning gekocht en wens je de oude vloerbekleding te verwijderen om jouw nieuwe woning volledig naar jouw smaak in te richten of vanwege hygiënische redenen? Misschien ben je verbouwingswerken aan het uitvoeren en heb je gewoon zin in wat nieuws en wil je daarom in verschillende kamers de vloer verwijderen om je huis zo een nieuwe, frisse look te geven? Een vloer verwijderen is niet voor iedereen weggelegd. Heb je hier hulp bij nodig? Onze vloerspecialisten staan klaar voor jou!

In welke gevallen moet je een vloer verwijderen?

 • Om hygiënische redenen: Oude vloer verwijderen wordt dikwijls gedaan omwille van gezondheidsredenen. Vooral als het gaat om een tapijt te verwijderen of om een houten vloer te verwijderen, speelt hygiëne meer dan eens een grote rol. Als je al jaren in hetzelfde huis woont of je hebt pas een huis gekocht waar jarenlang iemand in gewoond heeft met huisdieren of kleine kinderen, is het niet onwaarschijnlijk dat er regelmatig een klein vies ongelukje plaatsgevonden heeft op deze vloer. Het oude tapijt verwijderen is in dit geval dan ook de beste optie.
 • Renovatiewerken: Het kan zijn dat je simpelweg uitgekeken bent op de huidige vloerbedekking of vloertegels en dat je daarom je houten vloer of je plavuizen vloer gaat verwijderen. Om mogelijke ongemakken in de toekomst te voorkomen, is het altijd beter om de onderliggende vloer te verwijderen alvorens je nieuwe vloer gaat aanleggen.
 • Je vloer bevindt zich in zeer slechte staat: Soms heb je geen andere optie en moet je je vloer verwijderen, willen of niet. Als de tegels of het tapijt compleet beschadigd zijn met de nodige barsten hier en daar, is je vloer ongetwijfeld toe aan vernieuwing.


Een vloer verwijderen is niet van de poes en hier zijn bovendien dikwijls dure materialen voor nodig. Heb je hier geen ervaring mee? Dan loop je het risico de ondervloer en de muren te beschadigen met alle gevolgen van dien. Laat deze klus daarom over aan één van onze vloerspecialisten en wees er op deze manier zeker van dat je vloer op een professionele wijze en zonder schade weggehaald wordt.

Vloer verwijderen

Wat zijn de kosten voor een vloer te verwijderen?

De kosten die in rekening gebracht worden voor het verwijderen van een vloer, verschillen van vloer tot vloer. We bespreken hieronder de meest voorkomende vloersoorten om je een realistisch idee te geven.

 • PVC-vloer: Onder pvc vloer verwijderen, verstaan we houtvrije parketvloeren. Ze dienen als alternatief voor natuursteen, laminaat of parket.
 • Houten vloer: Houten vloeren kunnen gaan van massief houten vloeren tot lamelparket of laminaat.
 • Tapijt: Tapijt elimineren valt meestal onder een gelijmde vloer verwijderen omdat deze vloerbedekking aan de ondervloer gelijmd wordt.
 • Plavuizen vloer: Met een plavuizen vloer, bedoelen we een getegelde vloer. Het kan hier gaan om graniet of marmeren vloertegels maar ook om natuursteen of leisteen bijvoorbeeld.

PVC vloer verwijderen

Ook het verwijderen een pvc vloer, behoort meestal tot de categorie "gelijmde vloer verwijderen". Het losmaken van deze vloer is een zware fysieke klus die om oog voor detail vraagt. Onze vakmannen zien er uiteraard constant op toe dat je woning niet beschadigd geraakt en ze nemen je PVC-vloer weg met behulp van een stripmachine.
De prijs voor een pvc vloer te verwijderen is afhankelijk van de volgende twee factoren:

 • Grootte van het weg te halen oppervlak: Het vergt geen extra uitleg dat je meer betaalt naarmate het te verwijderen oppervlak vergroot. De prijs voor het verwijderen van PVC-vloer schommelt tussen € 10 en € 15 per vierkante meter.
 • Inhuren van een container: Heb je een behoorlijke hoeveelheid oude PVC-vloer af te voeren? Dan is het aangewezen om hiervoor een container in te huren. In een standaard container kan je ongeveer 4 kubieke meter afval kwijt en hiervoor betaal je zo'n € 150.

Houten vloer verwijderen

Voor een houten vloer te verwijderen, moet onze vakman eerst uitmaken welke legwijze er gebruikt is vooraleer hij de vloer kan verwijderen.

 • Zwevende vloer: Is jouw parket zwevend gelegd (= zonder gebruik van lijm voor de plaatsing)? Dan is de klus zo geklaard voor onze vloerspecialist en daarom betaal je dan ook relatief weinig. De kost hiervoor ligt rond de € 5 per vierkante meter.
 • Gelijmde vloer: Het verwijderen van een vloer die gelijmd is neemt meer tijd in beslag omdat hier specifiek materiaal voor nodig is. In dit geval moet je rekening houden met een prijs tussen € 10 en € 15 per vierkante meter.


Na een houten vloer te verwijderen, dient deze uiteraard ook afgevoerd te worden. De afvoer hiervan, kan je in de meeste gevallen eenvoudigweg zelf voorzien als je over een busje of een bestelwagen beschikt. De meeste gemeentes beschikken over afvalparken waar je het hout gratis naartoe kunt brengen. Is dit in jouw dorp niet van toepassing en wil je dat onze vakmannen het hout afvoeren? Vraag dan op voorhand naar de prijs hiervoor.

Tapijt verwijderen

De prijs die je wordt aangerekend voor het verwijderen van tapijt, wordt in tegenstelling tot bij de verharde vloeren, niet per vierkante meter maar per werkuur vastgelegd. Het kostenplaatje is afhankelijk van de volgende twee aspecten:

 • Aantal werkuren: Voor het verwijderen van tapijt, betaal je ongeveer €55 per uur. Meestal kan het tapijt van een bepaalde ruimte, binnen het uur verwijderd worden door onze ervaren klusjesman. Enkel in het geval van een extra grote kamer, kan hier iets meer tijd overheen gaan.
 • Meerprijs voor het elimineren van de lijmresten: Wil je graag dat alle lijmresten volledig weggewerkt worden opdat jouw nieuw tapijt veel langer meegaat? Bereid je dan voor op het betalen van een meerprijs tussen € 240 en € 500. Hier gaat immers ongeveer acht uur tijd overheen.

Plavuizen verwijderen

De exacte prijs voor een getegelde vloer of een plavuizen vloer te verwijderen wordt bepaald aan de hand van de volgende gegevens:

 • Grootte van het te verwijderen oppervlak: De prijs voor een tegelvloer te verwijderen wordt per vierkante meter berekend. Hoe meer vierkante meters, hoe hoger de prijs.
 • Bereikbaarheid: Moeten er tegels verwijderd worden in je badkamer die op de tweede verdieping ligt? Dan zal onze specialist meer op en neer moeten lopen met alle materiaal dan wanneer het gaat om een ruimte op de benedenverdieping en zal dit hem bijgevolg dan ook meer tijd kosten.
 • Legwijze: Zijn jouw tegels op cement gelegd of zijn ze aan de ondervloer gelijmd? Een gelijmde vloer verwijderen is een tijdrovende klus en zal daarom ook een meerprijs met zich meebrengen.
 • Aantal lagen: Hoe minder lagen de vloer heeft, hoe sneller de klus gerealiseerd kan worden.


Na al deze zaken in aanmerking genomen te hebben, gaat onze vakman de exacte prijs bepalen. Normaal gezien zal deze tussen € 10 en € 15 per vierkante meter schommelen. Het afvoeren van puin afkomstig van plavuizen vloeren, wordt meestal ook gedaan door het inhuren van een container met een standaardgrootte, net zoals voor de afvoer van PVC-vloeren (aan een prijs van € 150).

Voordelen bij het inhuren van een Zoofy vakman

 • Eenvoudige werkwijze: Een professionele klusser inhuren bij Zoofy, is heel simpel. Vul eenvoudigweg een online aanvraagformulier in. 
 • Eenvoudige betaalwijze: Ook het betalen van je factuur, kan bij ons op een eigentijdse manier gedaan worden. Via de gebruiksvriendelijke betaalapps iDeal en Tikkie, betaal je jouw rekening in enkele seconden.
 • Voorrijkosten rekenen wij niet: De meeste klusbedrijven beginnen met het aanrekenen van de kosten vanaf het moment. Bij Zoofy rekenen wij die kosten niet.
 • Landelijke dekking: Wij werken in heel het land, daarom hebben wij altijd vrijwel direct een vakman voor jou beschikbaar. Is het extreem dringend? Boek dan een spoedklus!


Zoals je ziet, vraagt een vloer verwijderen om specifieke vakkennis en is het absoluut geen goed idee om hier "op hoop van zegen" mee te beginnen. Onze vloerspecialisten helpen jou graag op een professionele wijze verder!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach