Zoek hier je klusje
Vloer laten egaliseren
Vloerspecialist Kostenoverzicht

Kosten vloer egaliseren

dinsdag 12 oktober 2021

Ben je van plan om een nieuwe vloer te laten plaatsen? Dan is het in vele gevallen aangeraden om de vloer eerst te laten egaliseren. Dit zorgt namelijk voor de perfecte ondergrond en dus ook een mooier eindresultaat. Voordat je je vloer laat egaliseren, kan je hieronder ontdekken wat de egaline vloer prijzen zijn. Ideaal, want op die manier weet je wat er je te wachten staat!

Wat zijn de vloer egaliseren kosten?

Als je van plan bent om vinyl, parket of tapijt te laten leggen, is je vloer egaliseren altijd een goede keuze. Maar voordat je dat laat doen, is het handig om meer te weten over de vloer egaliseren kosten. Het is niet eenvoudig om er een specifiek prijskaartje aan vast te hangen, omdat de kosten afhangen van enkele factoren. Maar over het algemeen kan je rekenen op kosten tussen de 10 en 75 euro per vierkante meter.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een vloerspecialist

Vloer egaliseren kosten per soort vloer

Type vloer Kosten per vierkante meter
Betonvloer egaliseren   10 en 25 euro per m²
Houten vloer egaliseren   45 en 75 euro per m²

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten vloer egaliseren per dikte

Aantal milimeter Kosten per vierkante emter
Tot 1 millimeter   5 en 6 euro per m²
 1 en 2 millimeter   10 en 12 euro per m²
Boven de 2 millimeter   15 en 18 euro per m²

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een vloerspecialist

Prijsbepalende factoren vloer egaliseren


Zoals je hierboven kon zien hangen de vloer egaliseren kosten vooral af van de dikte en het soort vloer dat je wilt laten egaliseren. Maar er zijn nog enkele andere belangrijke prijsbepalende factoren!

Staat van de vloer

De vloer egaliseren kosten hangen sterk af van de staat van je vloer. Als deze nooit goed onderhouden werd en dus veel oneffenheden vertoont, zal de vakman er veel meer werk aan hebben. Dat merk je dan ook aan de uiteindelijke kostprijs.

Verdieping van de vloer

Een andere belangrijke prijsbepalende factor is de verdieping van de vloer. Voor het egaliseren is er namelijk zware apparatuur en een tank met egaline nodig om het werk naar behoren te kunnen uitvoeren. Wanneer de vakman met deze spullen moet sleuren, zal je dus een stuk meer betalen.

Vorm van de vloer

Houd er ook rekening mee dat de vorm van je vloer de prijs van vloer egaliseren bepaalt. Els je vloer rechthoekig of vierkantig is, verloopt het egaliseren erg eenvoudig. Maar een vloer met moeilijke uitsteeksels of nissen, verreist meer werk. Je kan in dat geval rekenen op een meerprijs van ongeveer 25 euro per vierkante meter, ongeacht het type vloer.

Oude vloer verwijderen

Wil jij je vloer laten egaliseren, maar ligt er nog een oude vloer bovenop? Dan kan je dit door de vakman laten verwijderen. Je kan dit natuurlijk zelf doen, maar doordat de vakman het best weet hoe hij je vloer veilig kan verwijderen, vermijd je schade. Het is dus verstandig om ook dit door hem te laten uitvoeren. Het spreekt voor zich dat je in dat geval meer betaalt. Hoeveel de kosten voor vloer verwijderen precies bedragen, hangt af van het soort vloer en het aantal benodigde vakmannen.

Laminaat verwijderen is bijvoorbeeld doorgaans het goedkoopst. Hiervoor betaal je meestal tussen de 2,50 en 3,50 euro per vierkante meter. Tapijt verwijderen kost je dan weer tussen de 15 en 50 euro per uur. Daarbovenop komen nog kosten voor het afvoeren van puin en eventueel kosten voor vloerisolatie. Houd ook hier rekening mee!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een vloerspecialist

Kosten vloer egaliseren

Waarom vloer egaliseren?

Het egaliseren van een vloer is erg belangrijk, omdat het de gladheid verbetert en oppervlaktegebreken corrigeert. Hierdoor oogt je nieuwe vloer veel mooier. Sommige mensen slaan het egaliseren van de vloer over. Maar eigenlijk is dat geen goed idee.

Het kan namelijk grote problemen veroorzaken. Er kunnen bijvoorbeeld vochtproblemen ontstaan en het aanbrengen van een nieuwe vloer wordt bovendien heel wat moeilijker. Als je je vloer niet egaliseert zal het ook veel minder lang meegaan. Er zijn dus redenen genoeg om je vloer te egaliseren!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een vloerspecialist

Wanneer moet je je vloer egaliseren?

Zowel een betonvloer, houten vloer als tegelvloer egaliseren is dus erg belangrijk. Maar wanneer is egalisatie zeker nodig?

Egaliseren is vooral aangeraden als je van plan bent om een dunne ondervloer te plaatsen, zoals vinyl, kurk en tapijt. Daarnaast is het een goede optie als je met een niveauverschil van minder dan 3 centimeter zit.

Werkwijze vloer egaliseren

Ben je van plan om je tegelvloer te egaliseren of een andere soort vloer? Dan is het handig om te weten hoe dat precies in zijn werk gaat. Op die manier kan je beslissen of je het zelf doet of het werk uit handen geeft. Hieronder de werkwijze!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een vloerspecialist

Stap 1: de ondergrond voorbereiden

Voor het aanbrengen van egaline is het belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken. Scheuren en gaten moeten opgevuld worden aan de hand van plamuurmiddel en er wordt ook vaak hechtingsprimer aangebracht. Daarnaast dient de grond droog en stofvrij te zijn. Er zijn ook enkele specifieke manieren om de vloer voor te bereiden afhankelijk van het type vloer dat je gaat behandelen.

Houten vloer egaliseren

Bij een houten vloer moeten loszittende vloerdelen goed vastgeschroefd, worden. Het is daarnaast belangrijk dat oneffenheden weggeschuurd en eventuele spijkers of schroeven verwijderd worden.

Tegelvloer egaliseren

Bij het egaliseren van een tegelvloer is het erg belangrijk dat je de vloer volledig vetvrij maakt met een ontvettingsmiddel.

Betonvloer egaliseren

Wil je een betonvloer egaliseren? Dan moet je vóór het egaliseren van de betonvloer, de gaten dichtmaken met cement. Ook moet er bij een betonvloer altijd hechtingsprimer gebruikt worden.

Stap 2: egaline aanbrengen

Wanneer de ondergrond voorbereid is, mag de egaline aangebracht worden. Dit product kan op verschillende types ondervloeren bevestigd worden.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een vloerspecialist

Stap 3: laten drogen

Na het aanbrengen van egaline is het belangrijk dat je de vloer goed laat uitdrogen. Reken daarvoor op een droogtijd van 1 dag per millimeter dikte van de egaline vloer.

Zelf vloer egaliseren of laten doen?

Een vloer egaliseren is iets dat je zelf kan doen, maar als je zeker wilt zijn van een optimaal resultaat, laat je het toch beter over aan een vakman. In het geval dat je iets verkeerd doet, moet je namelijk toch uiteindelijk een vakman inschakelen waardoor het je meer kost. Kies dus meteen voor het inschakelen van een professional. Op die manier spaar je jezelf ook een hoop gedoe én tijd uit!

Maak het jezelf makkelijk: kies voor een vakman van Zoofy

Uren-, dagen- en wekenlang zoeken naar de perfecte vakman voor het egaliseren van je vloer? Dat is helemaal niet nodig! Bij Zoofy vind je namelijk de juiste vakman in slechts enkele minuten. Al wat je hiervoor hoeft te doen, is je gegevens invullen en de rest gebeurt vanzelf!

Het grote voordeel van kiezen voor een vakman van Zoofy is dat je voorrijkosten uitspaart. Daarnaast loop je bij ons geen enkel risico, want al onze vakmannen worden grondig gescreend!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een vloerspecialist

Andere prijsgidsen
Kosten ondervloer te vervangen
Kosten deur op maat
Kosten dakpannen leggen of vervangen
Hoeveel kost het om een ​​boiler te repareren?
Elektrische screens buiten prijzen

 

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code