Zoek hier je klusje
houten vloer
Vloerspecialist Kosten houten vloer Kostenoverzicht

Wat kost een houten vloer

woensdag 28 december 2022

Gemiddelde kosten houten vloer leggen

Nu dat je een zicht hebt op de verschillende soorten houten vloeren, is het handig om meer te weten over de kosten van een houten vloer. Zo weet je wat je kan verwachten. Over het algemeen ligt de houten vloer prijs tussen de 8 en 21 euro per vierkante meter. De kosten van een houten vloer zijn uiteraard afhankelijk van enkele factoren, waaronder de houtsoort, het soort plint, enzoverder. Hieronder een kostenoverzicht!

Kosten houten vloer

Type werkzaamheden Kosten
Houten vloer zwevend leggen  €8,- tot €14,- per m²
Houten vloer verlijmd leggen  €14,- tot €21,- per m²
Hoge plint plaatsen €6,- tot €8,- per strekkende meter
Platte plint plaatsen  €2,50,- tot €4,50,- per strekkende meter

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

De vele voordelen van een houten vloer

Een houten vloer heeft heel wat voordelen. Zo is het milieuvriendelijk en duurzaam. Daarnaast heeft het een onevenaarbare charme. Voor gezelligheid in je woning is er dus geen betere keuze! Doordat de vloer ook eenvoudig gerepareerd kan worden, vermijd je bij schade de kosten van een nieuwe vloer.

Een houten vloer is bovendien perfect combineerbaar met vloerverwarming waardoor je het bij jou thuis nog gezelliger maakt. Het is daarnaast erg hygiënisch en dus een goede optie als je kleine deugnieten in huis hebt rondlopen!

Welke houten vloer past er bij jou?

Als je een houten vloer wilt kopen, kan je kiezen uit verschillende houtsoorten. Hieronder ontdek je wat er voor jou de beste optie is!

Eikenhouten vloer

Een eikenhouten vloer is populair omdat het erg duurzaam is. Deze houtsoort past daarnaast mooi bij elk interieurtype, want het is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren.

Teakhouten vloer

Teakhout wordt ook weleens de koning der houtsoorten genoemd. Dat komt omdat het één van de beste houtsoorten ter wereld is. Teakhout is namelijk erg watervast en duurzaam. Het is dus een goede optie voor in vochtige ruimtes!

Merbauhouten vloer

Merbau is een tropische hardhoutsoort die nog harder en duurzamer is dan eikenhout. Het heeft een roodbruine kleur waardoor het vooral goed past bij een klassiek interieur.

Grenenhouten vloer

Een vloer uit grenenhout is de goedkoopste optie. Het heeft een geelachtige kleur en ziet er ruw en onbewerkt uit. Daarom heeft het vooral een stoere uitstraling.

Esdoornhouten vloer

Esdoornhout biedt bescherming tegen huishoudchemicaliën en is waterafstotend en slijtvast. Het hout heeft daarnaast een lichte kleur die met de tijd goudgeel wordt.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Kosten houten vloer

 

Prijsbepalende factoren houten vloer

Wat het kost om een houten vloer te leggen, is dus afhankelijk van vele factoren. Zo bepaalt niet alleen de legwijze de kosten van de houten vloer, maar ook de vorm van de kamer, het soort vloer, enzoverder.

Legwijze

Je kan ervoor kiezen om de houten vloer zwevend of verlijmd te laten leggen. Meestal wordt er voor zwevend leggen gekozen als verlijmen geen optie is. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een huurwoning.

Een houten vloer zwevend leggen is het goedkoopst, omdat de vloer in dat geval niet geëgaliseerd hoeft te worden. Je betaalt hiervoor tussen de 8 en 14 euro per vierkante meter. Het verlijmd leggen van de houten vloer kost je dan weer tussen de 14 en 21 euro per vierkante meter.

Vloersoort

Ook de soort vloer die je kiest heeft een invloed op de prijs. Als je kiest voor een massief houten vloer kost dit je bijvoorbeeld heel wat meer dan lamelparket. Bij een lamelparketvloer bestaat namelijk enkel de bovenste laag uit massief hout.

Houd er wel rekening mee dat dit soort vloer minder lang meegaat waardoor het je na verloop van tijd toch duurder uitkomt. Lamelparket gaat namelijk gemiddeld zo'n 15 jaar mee, terwijl de levensduur van een massief houten vloer maar liefst 50 jaar is.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Bereikbaarheid

Laat je een vloer leggen op een plaats die makkelijk te bereiken is? Dan betaal je heel wat minder dan als dat niet zo is. Bij een moeilijk bereikbare vloer moet namelijk met materiaal gesjouwd worden. Dat kost de vakman heel wat extra tijd waardoor je dus meer betaalt.

Vorm van de kamer

De houten vloer leggen prijs is ook sterk afhankelijk van de vorm van de kamer. Bij een eenvoudige ruimte met enkel rechte hoeken, is het mogelijk om de houten vloer snel te leggen. Als de ruimte veel nisjes en hoeken heeft, duurt het langer. In dat geval betaal je dus meer per vierkante meter.

Soort plint

Om je houten vloer mooi af te werken, zijn plinten noodzakelijk. Maar er zijn heel wat verschillende soorten verkrijgbaar. Welke plint je kiest, bepaalt voor een groot deel de uiteindelijke houten vloer prijs. Een hoge plint die tegen de muur gelijmd wordt, is bijvoorbeeld duurder dan een platte plint. Het kost je tussen de 6 en 8 euro per meter. Voor een platte plint betaal je slechts tussen de 2.50 en 4.50 euro per meter.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Zelf houten vloer leggen of laten doen?

Zelf je houten vloer leggen is niet onmogelijk, maar makkelijk is het niet. Je moet hier namelijk kennis van hebben. Als dat niet het geval is, bestaat de kans dat het niet goed gelegd wordt. Met alle gevolgen van dien. 
Als je daarna toch nog beroep moet doen op een specialist kost het je heel wat meer. Denk hier dus op voorhand goed over na! Een vloerspecialist zorgt er bovendien voor dat je vloer snel gelegd wordt waardoor jij er vlugger van kan genieten.

Vertrouw op een vloerspecialist van Zoofy voor het mooiste resultaat

De beste vakman vinden voor het leggen van je houten vloer is geen eenvoudige klus. Opties zijn er genoeg, maar niet elke specialist is even betrouwbaar. Gelukkig hoef jij je daar bij Zoofy geen zorgen over te maken, want wij screenen onze professionals steeds grondig.

Doordat je via ons handig systeem weten vakmannen in de buurt direct dat jij op zoek bent naar een professional. Zij accepteren de klus en komen op het door jou gewenste tijdstip. Je hoeft géén voorrijkosten betalen. Kiezen voor een vakman van Zoofy is dus een slimme zet!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Gerelateerde klussen:
Wat kost een PVC vloer leggen
Houten vloer schuren
Kosten vloerverwarming
Laminaat leggen kosten
Kosten trap bekleden

 

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code