Hovenier kosten tuin leeghalen Kostenoverzicht

Wat kost de tuin leeghalen

woensdag 01 mei 2024

Ben jij de gelukkige bezitter van een tuin? Maar wordt je er momenteel niet zo gelukkig van? Zou je je tuin graag helemaal willen veranderen om er je droomtuin van te maken? Of is het gewoon noodzakelijk dat jouw tuin of een gedeelte ervan eigenlijk eens grondig moet worden aangepakt? Dat kan zijn omdat je jouw tuin helemaal wilt herstructuren maar er grote bomen moeten worden geruimd. Of je wilt de bestrating laten weghalen en ergens anders opnieuw laten aanleggen. Misschien wil je op de plaats van de vijver een nieuw zonneterras laten aanleggen of een prieeltje laten plaatsen. Daarvoor zal de tuin moeten worden leeggehaald.
Hiervoor kun je zelf (met behulp van vrienden of familie) de mouwen opstropen.

Bij het leeghalen van een tuin komt vaak zware fysieke arbeid kijken. Heb je daar geen tijd voor of geen zin in? Boek dan snel en eenvoudig een vakman via Zoofy. Die heeft verstand van zaken, het geschikte materieel én de klus is bovendien zo geklaard. Ben je benieuwd wat het kost om de tuin leeg te halen en welke werkzaamheden er allemaal bij kunnen komen kijken?
Lees dan vooral even verder.

Boek een hovenier

Gemiddelde kosten voor het leeghalen van de tuin

De kosten voor het leeghalen van een tuin in Nederland liggen gemiddeld ergens tussen de €600 en €1.000. Dat betekent dat de meeste mensen ongeveer €800 betalen voor het leeghalen van hun tuin. Houdt er rekening mee dat het minimale bedrag dat je moet betalen minstens €450 bedraagt en hoogstens €1.400.

De prijsopbouw van kosten tuin leeghalen

Om een tuin leeg te halen, is er soms speciaal materieel nodig. Denk aan een graafmachine of een hoogwerker voor het omzagen van die hoge bomen. Daarom is het verstandig een vakman via Zoofy in te schakelen. Die kan de werkzaamheden prima in kaart brengen en voor de juiste materialen zorgen. Om je een beter beeld te geven van de kosten tuin leeghalen en afvoeren kosten, kun je de onderstaande tabel raadplegen. Hierin zijn de meest voorkomende werkzaamheden opgenomen. De genoemde kosten zijn inclusief arbeidsloon, materiaal, afvoer van de oude materialen en btw.

Tuin leeghalen, onderdeel Gemiddelde kosten
Uurtarief van de hovenier Vanaf prijs € 50
Vakman via Zoofy per m2 €13
Verwijderen bestrating €40 per uur
Verwijderen boomstronk d.m.v. uitgraven €50 tot € 200
Verwijderen boomstronk met stobbenfrees €50 tot € 100
Verwijderen grote boomstronk (doorsnee meer dan 80 cm) €300 tot € 500
Boom kappen €300 tot € 600
Vijver verwijderen per uur €50
Ophogen of afgraven tuin per m2 €15

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Wat is er van invloed op de kosten tuin leeghalen?

Hieronder vind je de specificatie van de kosten die onze hoveniers rekenen voor deze klus.

De grootte van de tuin

Natuurlijk is de grootte van je tuin van invloed op de kosten. Het leeghalen van een grote tuin kost vaak meer dan het leeghalen van een kleine tuin. Maar ook wat er allemaal moet worden weggehaald en of materieel makkelijk kan worden ingezet speelt een rolt. Heb je een kleine tuin met een hele grote dikke boom en is het overgrote deel van je tuin betegeld? Dan kunnen de kosten voor het leeghalen van je tuin hoger uitvallen dan wanneer je een grote tuin met alleen gras en een klein terrasje hebt.

Kosten tuin leeghalen

Hieronder geven we je extra uitleg over de diverse werkzaamheden en de daarbij horende kosten

De hovenier

De vakman die je eenvoudig via Zoofy kunt regelen, rekent een vanaf prijs van € 50 per uur. Soms zal de vakman je een prijs per vierkante meter in rekening brengen. Deze prijzen zijn doorgaans voor eenvoudige werkzaamheden zoals het verwijderen van gras of beplanting. Bespreek de uit te voeren werkzaamheden van te voren samen goed door.

Het verwijderen van bestrating

Houd rekening met een bedrag van ongeveer €40 per uur wanneer er bestrating door de vakman moet worden verwijderd en afgevoerd.

Het kappen van een boom

De kosten voor het kappen van een boom bedragen gemiddeld zo’n € 600 maar minmaal € 400 en maximaal ongeveer € 800. Wanneer de boom in de weg staat, dreigt om te vallen of ziek of dood is, is kappen een prima oplossing. Hieronder een specificatie. Wil je enkel een boom laten kappen? Boek dan hier je klus: Bomen kappen via Zoofy.

Boom omkappen Gemiddelde kosten
Kappen kleine boom(hoogte tot 6 meter, stamomtrek tot 20 cm) € 400
Kappen gemiddelde boom (hoogte tot 6-8 meter, stamomtrek tot 35 cm) € 600
Kappen grote boom (hoogte vanaf 8 meter, stamomtrek vanaf 35 cm) € 400

Boek een hovenier

Het verwijderen van een boomstronk

Soms blijft er na het kappen of omzagen van een boom nog een (enorme) boomstronk onder de grond achter. Je kunt ervoor kiezen die te laten zitten. Beter is het om de achtergebleven boomstronk definitief te laten verwijderen. Dan heb je er in een later stadium ook zeker geen last meer van. Afhankelijk van de grootte van de boomstronk en de complexiteit van de klus ben je voor het verwijderen van een boomstronk tussen de € 50 en de € 500 kwijt. De ene keer kan de stronk worden uitgegraven, de andere keer is weg frezen de beste optie.
Frezen is echter de snelste en goedkoopste manier om een boomstronk te verwijderen. Met een soort brute kracht worden de stronk en de wortels uitgefreesd. Wanneer het om een kleine boomstronk gaat of er is geen ruimte om te frezen, kan de vakman de stronk uitgraven. Dit kan of met de hand of met een kleine graafmachine. Dit is handwerk en omdat het wat meer tijd kost, zijn deze werkzaamheden van invloed op de hoogte van de kosten.

Het verwijderen van een vijver

Het verwijderen van een vijver is arbeidsintensief. De vijver moet worden leeggehaald en vervolgens met aarde worden opgevuld.De vakman zal deze werkzaamheden dan ook op uurbasis met je afrekenen. Dat is voor de vakman die je via Zoofy inschakelt een vanaf uurprijs van € 50.

Het ophogen of afgraven van de tuin

Wanneer er in je tuin hoogteverschillen zijn, is het vaak verstandig om die door de vakman weg te laten werken. Pas kan kun je helemaal opnieuw beginnen met de inrichting van je tuin. Tuinaarde kan worden weggehaald en andere plekken kunnen bijvoorbeeld met bouwzand worden opgehoogd. De kosten per vierkante meter bedragen hiervoor ongeveer € 15.

Om een wat beter beeld te kunnen vormen over de tuin leeghalen kosten, hebben we een drietal voorbeelden voor je samengesteld.
1. Leeghalen basis ingerichte tuin: Heb je een eenvoudige tuin zonder bomen die verder alleen uit een gazon en een borreltje met wat bloemen en kleine struikjes bestaat? Dan ben je voor het laten leeghalen van een tuin met een oppervlakte van 60 m2 ongeveer € 500 kwijt.
2. Leeghalen gemiddelde tuin: Heeft jouw tuin behalve gras ook een vlonder(-terras), klinkers of een andere vorm van bestrating? Dan ben je voor het laten leeghalen van dit soort tuin met een oppervlakte van 60 m2 ongeveer € 800 kwijt.
3. Leeghalen luxe tuin: Heeft jouw tuin behalve een gazon en bestrating ook een vijver of bomen? Houd dan rekening met kosten voor het leeghalen van dit soort tuin (60 m2) die kunnen oplopen tot € 1.200.

Besparen op kosten van tuin leeghalen en afvoeren kosten

Bekijk hieronder enkele bespaartips voor een gunstigere prijs voor de tuin leeghalen.

1. Zelf afval afvoeren

Wanneer je tuin wordt leeggehaald, levert dat een hoop afval op. Denk hierbij aan zand, beplanting of hout. Omdat de tuin leeghalen kosten voor ongeveer 20% uit het afvoeren van afval bestaat, kun je hier flink besparen door dit in eigen beheer te doen.

2. Voorbereidende werkzaamheden

Alles wat je zelf al kunt doen, bijvoorbeeld het wegzetten van je tuinmeubels of het weghalen van beplanting (die je misschien nog elders in de tuin wilt gebruiken) zal de kosten drukken.

3. Lokale vakman

Wanneer je jouw vakman via Zoofy regelt, bespaar je de voorrijkosten. Zoofy brengt je namelijk met vakmannen in jouw omgeving in contact. Daarom hoef je bij Zoofy geen voorrijkosten te betalen.

4. Laat een tuinontwerp maken

Wil je je tuin helemaal opnieuw inrichten? Dan is het verstandig om voor het leeghalen van je tuin eerst een tuinontwerp te laten maken. Zo weet je precies welke werkzaamheden er vooraf aan het herinrichten van je tuin nodig zijn.

Waarom een tuin laten leeghalen door een vakman via Zoofy?

Nu je een beter beeld hebt van de kosten, is het tijd voor de volgende stap, het regelen van een vakman. Dat gaat heel gemakkelijk via Zoofy. Het enige dat je hoeft te doen is het doorgeven van drie contactmomenten waarop de vakman jou kan bereiken. Wanneer je een vakman via Zoofy hebt geboekt, kun je op een professional rekenen. Op het platform van Zoofy is alleen plaats voor goed scorende vakmannen. Onze vakmannen scoren dan ook maar liefst een 9,2. Omdat de vakmannen bij jou uit de buurt komen, hoef je ook geen voorrijkosten te betalen. En is de klus naar tevredenheid geklaard? Betalen hoeft pas achteraf. Heel eenvoudig, via iDeal of een Tikkie.

Boek een hovenier

Andere prijsgidsen
Kosten tuinaanleg
vlonder aanleggen kosten
Kosten openslaande deuren
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage
Onkruid verwijderen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code