Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakman

De enige site in Nederland waar je online je Elektricien bestelt.

Geen voorrijkosten. Vakkundig & snel geholpen. Kies of zoek je klus. Afspraak wanneer je wil! 😀

Alle Elektricien klussen

Kun je je klus niet vinden? Bestel je elektricien per uur.

elektricien per uur

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Direct een top Elektricien?

Start door je postcode in te vullen

De gemiddelde beoordeling van onze Elektriciens

4.6/5 sterren gebasseerd op 4224 reviews

Zo werkt Zoofy

Snel de juiste vakman

1

Welke klus moet er gebeuren?

Zoek je klus op of klik door naar de juiste categorie. Staat jouw klus er niet tussen? Kies dan de klus die er het meest op lijkt, of klik de "per uur" klus aan.

2

Wanneer komt het uit?

Geef aan wanneer je geholpen wil worden. Is het dringend? Of kan het even wachten? Jij bepaalt. Onze vakmannen passen zich aan aan jouw agenda. Dat regelen wij voor je!

3

Vul je gegevens in

We regelen zsm een afspraak met goede lokale vakman. Spoed? Binnen 20 minuten reactie en vaak al eerder. Morgen of een later moment, dan krijg je binnen 1 uur reactie.

Een vakkundig elektriciën regel je zo. Ook met spoed.

Bij een elektriciën denk je misschien aan iemand die komt kijken naar een zekering in de meterkast? Maar een elektro monteur doet veel meer op het gebied van elektra. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van kortsluitingen, het maken van een lichtplan, het vakkundig aansluiten van een lamp en installeren van elektra en domotica apparaten.

Het beroep elektricien is nog jong. Pas in de 19e eeuw begon het opwekken van elektriciteit met een elektromotor. Het ontstaan van elektriciteit op een grote schaal kwam door het uitvinden van de dynamo. Op de dag van vandaag denken we niet meer na over elektriciteit, behalve als het niet werkt. Als dat het geval is kunt u ons inschakelen. Wij helpen u graag om met spoed een erkend monteur te vinden voor alle klussen op het gebied van elektrotechniek.

Wij hebben een landelijk netwerk van elektromonteurs die tenminste jarenlange ervaring hebben. Naast spoedklussen is onze website 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor het inplannen van afspraken voor elektrotechnische installaties, het aansluiten van kookplaten. Voor grote en kleine elektroklussen bent u dag en nacht bij onze elektriciens aan het juiste adres.

Schakel het liefst altijd een erkende vakman in. Er kleven nu eenmaal risico s aan het werken met stroom. Zeker wanneer er een hoge spanning op staat kunnen er dodelijke ongelukken gebeuren. Wie geen verstand heeft van elektra of elektrische installaties kan het daarom beter overlaten aan een goed opgeleide elektromonteur.

Een soort van keurmerk is er niet, maar de grootste werkgeversorganisatie in de installatietechniek, UNETO-VNI is wel een groot voorstander van een erkenningsregeling waar aan de consument kan zien of een bedrijf goed werk levert. Nadeel van de erkenningsregeling is dat er een aardig bedrag aan vast zit dat het aangesloten installatie of reparatiebedrijf eenmalig, maar ook jaarlijks moet betalen. Het kan dus best zijn dat het door jou uitgekozen bedrijf niet is aangesloten, maar wel voldoet aan alle eisen en richtlijnen. Een bedrijf is niet verplicht om zich aan te sluiten.

Soms kun je de kosten die je kwijt bent aan een elektricien verhalen op een inboedelverzekering. Bijvoorbeeld bij een kortsluiting of andere storing buiten jouw schuld. Dit hangt af van de dekking en de poliswaarden.

Wanneer je elektra laat vervangen omdat deze verouderd is, dan moet je de kosten zelf betalen, tenminste er van uitgaande dat je in een koopwoning woont. Bij een huurwoning kun je de verhuurder erop aanspreken. Deze zal bij gevaarlijke situaties meestal gelijk zelf actie ondernemen. Wanneer je de installatie vernieuwt of aanpast zodat deze duurzamer en energiezuiniger wordt, dan kom je wellicht in aanmerking voor subsidie. In dat geval worden de kosten niet direct door de verzekering vergoed, maar kun je deze bekostigen uit de subsidie.

Verplichte keuring van installaties
Inboedel of brandverzekeringen van bedrijfspanden of grote woonhuizen zullen een keuring van de elektrische installatie verplicht stellen. De kosten van de keuring moet je uiteraard zelf betalen. Voor al dit soort klussen bedienen wij zowel bedrijven als particulieren.

Wie een elektriciën inhuurt, moet rekenen op het normale tarief dat je betaalt bij een vakman. Reken op tenminste €55 per uur exclusief BTW. Daarbij komen dan nog eventuele materialen. In het Noorden van het land zijn de prijzen een stuk lager dan in de randstad. Waar je in Groningen eerder rond de 45 per uur betaald, betaal je in de randstad eerder 60 - 65 Euro. In Amsterdam vragen de meeste rond de € 65. In Rotterdam is dat weer wat lager, rond de € 60. In Groningen is het weer een stukje goedkoper en zit je rond de € 55 als je iemand inhuurt. Utrecht lijkt dan weer meer op Rotterdam en Amsterdam. Net als Den Haag trouwens.

Dankzij ons landelijke netwerk kunnen wij je in heel Nederland helpen. Onze website is natuurlijk 24/7 bereikbaar. Daardoor hebben wij vrijwel altijd snel iemand ter plaatse. Ook kun je alle dagen per week contact opnemen met onze klantenservice.