Regel nu jouw elektricien

Elektra kabels infrezen

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 5362 elektriciens in jouw regio

Bij de aanleg van een nieuw elektrapunt of het verplaatsen van een stopcontact worden meestal ook nieuwe kabels getrokken. Wil je deze netjes wegwerken in de muur dan moet je sleuven maken. Maak hiervoor een afspraak met een elektricien in de buurt die het klusje netjes voor je klaart.

Regel nu jouw elektricien
48 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Elektra infrezen

Elektrakabels die zichtbaar door het huis lopen zijn niet mooi. Wanneer je de kans hebt is het daarom beter om de elektra te laten infrezen. Het is een pittige klus om zelf te doen. Een professionele elektricien heeft hier meer ervaring mee en zal de klus daardoor sneller afronden.

Voor het infrezen in een stenen muur begint is het handig om een goed plan te hebben. Teken op een stuk papier uit hoe en waar de elektriciteitskabels moeten lopen.

Tip: zorg ervoor dat inbouwleidingen alleen verticaal, recht boven het stopcontact of schakelaar lopen. Dit is belangrijk om dat je straks ander niet meer weet waar je wel of niet kan boren in de muur om bijvoorbeeld een schilderij of spiegel op te hangen.

Wanneer er een duidelijk elektraplan op papier staat zal de elektricien de leidingen aftekenen op de muur. Hij markeert de plaatsen waar de contactdozen moeten komen.

Boek nu een elektricien

Sleuven frezen

Daarna is het tijd voor het echte werk. Op de plek waar de contactdozen komen worden gaten geboord waar het stopcontact netjes in wegvalt. Vervolgens is het tijd voor het infrezen. Je kunt de sleuven uithakken met een beitel. Maar een beetje vakman zal kiezen voor het gebruik van een elektrische sleuvenfrees. Dat werkt veel nauwkeuriger en sneller.

Omdat er veel stof vrij komt bij het frezen is het aan te raden de rest van het huis goed af te sluiten!

Wanneer de sleuven zijn uitgefreesd zal de elektricien de kabels door pvc buizen heen in de sleuven wegwerken. Als alles is aangelegd worden de sleuven dichtgesmeerd. Daarna zal een stukadoor alles netjes moeten afwerken en is de muur af.

Andere elektricien klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af