Bewegingssensor installeren

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 294 Elektriciens bij jou in de buurt

Een bewegingssensor op een lamp schrikt inbrekers af en zorgt ervoor dat je in het donker kan zien waar je loopt, zonder dat je zelf de verlichting hoeft aan te doen. Voor het aansluiten van een sensor moet je een stappenplan volgen. Maak een afspraak met een elektricien in de buurt die je komt helpen.

Nu regelen
2 recensies
Waarom Zoofy?
  • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 207 klusaanvragen.
  • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
  • Geen voorrijkosten.
  • Wij regelen de beste prijs voor je.

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Elektriciens die gewerkt hebben aan Bewegingssensor installeren

Bewegingssensor installeren wordt gemiddeld beoordeeld als 5 van 5 sterren met meer dan 2 recensies

Rene uit Utrecht
zaterdag 29 december 2018

Persoonlijk, betrokken en gaat door tot hij het probleem heeft opgelost.

Michel uit Haarlem
woensdag 26 september 2018

Helemaal goed !

Onze Elektriciens zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Bewegingssensor installeren

Een bewegingssensor heb je voor binnen en buiten. Het zorgt ervoor dat een lamp automatisch aan en uitgaat wanneer er beweging of warmte wordt gedetecteerd. Dat is handig als je bijvoorbeeld in het donker thuiskomt. Het zorgt ervoor dat je niet per ongeluk struikelt. Maar het schrikt bijvoorbeeld ook inbrekers af wanneer ze ongezien je tuin binnenkomen. Via een van onze elektriciens laat je vakkundig een bewegingssensor installeren.

De vakman zal daarvoor een aantal stappen uitvoeren. Wanneer je te maken hebt met elektriciteit is het altijd belangrijk om eerst de stroom uit te schakelen. Bij het installeren van een geheel nieuwe lamp inclusief sensor zal de elektricien eerst een nieuwe wandcontactdoos plaatsen. Bij de installatie van een buitenlamp met bewegingssensor dient deze uiteraard volledig waterdicht te zijn. Bij het vervangen van een lamp is deze stap meestal niet nodig.

Vanuit de wandcontactdoos worden de elektriciteitsdraden doorgetrokken naar het punt waar de lamp of bewegingssensor moet komen te hangen. Bepaal samen met de elektricien op welke hoogte de lamp en sensor moet komen te hangen. Buiten is het bijvoorbeeld aan te raden dat dit buiten het bereik van een inbreker is. Op die manier voorkom je dat de kabels worden doorgeknipt.

Is de hoogte bepaald? Boor dan gaten om de sensor en lamp op te hangen. De lamp wordt daarna aangesloten op een aftakdoos. De elektricien zal de lamp verbinden met de aftakdoos met behulp van een XMvk of YMvK kabel. Verwijder de uiteinden (strik de kabel) totdat het koper zichtbaar is. Een vakman gebruikt hiervoor meestal een professionele striptang.

Bij elektriciteit wordt vaak gewerkt met standaard kleuren. Meestal is dit een bruine draad, een blauwe draad en vaak ook nog een grijze. De elektriciteitsdraden worden met elkaar verbonden door middel van een lasklem, lasdop of kroonsteen. Verbind dezelfde kleuren met elkaar.

Wanneer alle draden goed verbonden zijn, zal de elektricien de kabel netjes langs de muur wegwerken. Als de lamp goed is gemonteerd, dan is de bewegingssensor klaar om te testen.

Schakel de stroom in. Loop een paar keer langs de lamp en controleer of deze ook echt aanspringt. Werkt alles naar behoren dan zal de elektricien alle contact en lasdozen netjes afsluiten.