Bewegingssensor installeren

Vanaf 99

5 recensies

Een bewegingssensor op een lamp schrikt inbrekers af en zorgt ervoor dat je in het donker kan zien waar je loopt, zonder dat je zelf de verlichting hoeft aan te doen. Voor het aansluiten van een sensor moet je een stappenplan volgen. Maak een afspraak met een elektricien in de buurt die je komt helpen.

bijv. 'Utrecht' of 'Amsterdam Oost'
Geen voorrijkosten

Geen voorrijkosten

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs.

Alleen de beste vakmensen

Alleen de beste vakmensen

Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Tarieven voor Bewegingssensor installeren

Voer hierboven je postcode in om de prijzen bij jou in de buurt op te halen

Je betaalt altijd pas achteraf als de klus geklaard is. Gemakkelijk en snel via Tikkie of iDeal.

Spoed

We reageren binnen 20 minuten

Morgen

Later

Prijzen zijn altijd zonder materiaalkosten en inclusief BTW. Klus met uurprijs?
De vakman rekent altijd het eerste uur. Wij rekenen € 14,95 service kosten per klus.

Recensies van klanten over onze Elektriciëns die gewerkt hebben aan Bewegingssensor installeren

Bewegingssensor installeren wordt gemiddeld beoordeeld als 5 van 5 sterren met meer dan 5 recensies

Een klant
zaterdag 29 december 2018

persoonlijk, betrokken en gaat door tot hij het probleem heeft opgelost.

Een klant
woensdag 26 september 2018

Helemaal goed !

Een klant
woensdag 26 september 2018

Helemaal goed !

Een klant
vrijdag 7 september 2018

Ging precies te werk, ook foto's gemaakt van zaken die verder aan onderhoud toe waren zodat er een goede offerte opgesteld kon worden.

Een klant
woensdag 5 september 2018

Top elektricien! Alles naar wens uitgevoerd :-)

De Elektriciëns van Zoofy zijn hier aan het werk

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmannen in de buurt krijgen een melding

Als een vakman jouw klus pakt krijg je een bevestiging

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Bewegingssensor installeren

Een bewegingssensor heb je voor binnen en buiten. Het zorgt ervoor dat een lamp automatisch aan en uitgaat wanneer er beweging of warmte wordt gedetecteerd. Dat is handig als je bijvoorbeeld in het donker thuiskomt. Het zorgt ervoor dat je niet per ongeluk struikelt. Maar het schrikt bijvoorbeeld ook inbrekers af wanneer ze ongezien je tuin binnenkomen. Via een van onze elektriciens laat je vakkundig een bewegingssensor installeren.

De vakman zal daarvoor een aantal stappen uitvoeren. Wanneer je te maken hebt met elektriciteit is het altijd belangrijk om eerst de stroom uit te schakelen. Bij het installeren van een geheel nieuwe lamp inclusief sensor zal de elektricien eerst een nieuwe wandcontactdoos plaatsen. Bij de installatie van een buitenlamp met bewegingssensor dient deze uiteraard volledig waterdicht te zijn. Bij het vervangen van een lamp is deze stap meestal niet nodig.

Vanuit de wandcontactdoos worden de elektriciteitsdraden doorgetrokken naar het punt waar de lamp of bewegingssensor moet komen te hangen. Bepaal samen met de elektricien op welke hoogte de lamp en sensor moet komen te hangen. Buiten is het bijvoorbeeld aan te raden dat dit buiten het bereik van een inbreker is. Op die manier voorkom je dat de kabels worden doorgeknipt.

Is de hoogte bepaald? Boor dan gaten om de sensor en lamp op te hangen. De lamp wordt daarna aangesloten op een aftakdoos. De elektricien zal de lamp verbinden met de aftakdoos met behulp van een XMvk of YMvK kabel. Verwijder de uiteinden (strik de kabel) totdat het koper zichtbaar is. Een vakman gebruikt hiervoor meestal een professionele striptang.

Bij elektriciteit wordt vaak gewerkt met standaard kleuren. Meestal is dit een bruine draad, een blauwe draad en vaak ook nog een grijze. De elektriciteitsdraden worden met elkaar verbonden door middel van een lasklem, lasdop of kroonsteen. Verbind dezelfde kleuren met elkaar.

Wanneer alle draden goed verbonden zijn, zal de elektricien de kabel netjes langs de muur wegwerken. Als de lamp goed is gemonteerd, dan is de bewegingssensor klaar om te testen.

Schakel de stroom in. Loop een paar keer langs de lamp en controleer of deze ook echt aanspringt. Werkt alles naar behoren dan zal de elektricien alle contact en lasdozen netjes afsluiten.