Bewegingssensor installeren

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 243 Elektriciens bij jou in de buurt

Een bewegingssensor op een lamp schrikt inbrekers af en zorgt ervoor dat je in het donker kan zien waar je loopt, zonder dat je zelf de verlichting hoeft aan te doen. Voor het aansluiten van een sensor moet je een stappenplan volgen. Maak een afspraak met een elektricien in de buurt die je komt helpen.

Nu regelen
2 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 275 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer.

Voor alle klusjes bij jou thuis, wij vinden de hulp die nodig is

Zoek je klus en maak direct een afspraak met een vakman

Selecteer een klus of dienst

Maak een afspraak voor wanneer het jou uitkomt.

Vakmensen krijgen een melding

Een vakman in de buurt pakt jouw klus op. Je ontvangt direct een bevestiging.

De vakman komt bij je langs

Klus klaar? De factuur ontvang je per mail. Betalen kan via Tikkie of iDeal.

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Bewegingssensor installeren

Een bewegingssensor heb je voor binnen en buiten. Het zorgt ervoor dat een lamp automatisch aan en uitgaat wanneer er beweging of warmte wordt gedetecteerd. Dat is handig als je bijvoorbeeld in het donker thuiskomt. Het zorgt ervoor dat je niet per ongeluk struikelt. Maar het schrikt bijvoorbeeld ook inbrekers af wanneer ze ongezien je tuin binnenkomen. Via een van onze elektriciens laat je vakkundig een bewegingssensor installeren.

De vakman zal daarvoor een aantal stappen uitvoeren. Wanneer je te maken hebt met elektriciteit is het altijd belangrijk om eerst de stroom uit te schakelen. Bij het installeren van een geheel nieuwe lamp inclusief sensor zal de elektricien eerst een nieuwe wandcontactdoos plaatsen. Bij de installatie van een buitenlamp met bewegingssensor dient deze uiteraard volledig waterdicht te zijn. Bij het vervangen van een lamp is deze stap meestal niet nodig.

Vanuit de wandcontactdoos worden de elektriciteitsdraden doorgetrokken naar het punt waar de lamp of bewegingssensor moet komen te hangen. Bepaal samen met de elektricien op welke hoogte de lamp en sensor moet komen te hangen. Buiten is het bijvoorbeeld aan te raden dat dit buiten het bereik van een inbreker is. Op die manier voorkom je dat de kabels worden doorgeknipt.

Is de hoogte bepaald? Boor dan gaten om de sensor en lamp op te hangen. De lamp wordt daarna aangesloten op een aftakdoos. De elektricien zal de lamp verbinden met de aftakdoos met behulp van een XMvk of YMvK kabel. Verwijder de uiteinden (strik de kabel) totdat het koper zichtbaar is. Een vakman gebruikt hiervoor meestal een professionele striptang.

Bij elektriciteit wordt vaak gewerkt met standaard kleuren. Meestal is dit een bruine draad, een blauwe draad en vaak ook nog een grijze. De elektriciteitsdraden worden met elkaar verbonden door middel van een lasklem, lasdop of kroonsteen. Verbind dezelfde kleuren met elkaar.

Wanneer alle draden goed verbonden zijn, zal de elektricien de kabel netjes langs de muur wegwerken. Als de lamp goed is gemonteerd, dan is de bewegingssensor klaar om te testen.

Schakel de stroom in. Loop een paar keer langs de lamp en controleer of deze ook echt aanspringt. Werkt alles naar behoren dan zal de elektricien alle contact en lasdozen netjes afsluiten.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af