Stroom uitgevallen / kortsluiting

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 287 Elektriciens bij jou in de buurt

Een kortsluiting wordt vaak veroorzaak door overbelasting van het elektrische systeem. De stoppen slaan door omdat er teveel apparaten tegelijkertijd aan staan. Soms ontstaat er ook een storing wanneer er water in een buitenlamp lekt. Maak een afspraak met een elektricien in de buurt en de oorzaak is zo gevonden.

Nu regelen
602 recensies
Waarom Zoofy?
 • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
 • Er zijn vandaag 54 klusaanvragen.
 • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
 • Geen voorrijkosten.
 • Wij regelen de beste prijs voor je.

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Elektriciens die gewerkt hebben aan Stroom uitgevallen / kortsluiting

Stroom uitgevallen / kortsluiting wordt gemiddeld beoordeeld als 4,8 van 5 sterren met meer dan 602 recensies

Diny uit Sittard
donderdag 18 juli 2019

Ja , het probleem is naar tevredenheid opgelost. Ralph is een harde werker, houd hem in ere!!!

Elba uit Rotterdam
dinsdag 16 juli 2019

Dinesh is awesome! He quickly identified the problem and fixed it. He is very assertive and trustworthy.

Fons uit Nieuwegein
dinsdag 16 juli 2019

De klus is geklaard; snel, accuraat en zeer dienstverlenend door deze heer Amir. Rommel door hem opgeruimd, kortom een tevreden mens.

Robin uit Utrecht
dinsdag 16 juli 2019

Erg tevreden over Nacer. Enthousiaste en vriendelijke vakman

Arts uit Wanssum
maandag 15 juli 2019

Heel tevreden en hij heeft mij ook nog e.e.a. geleerd. Klasse

Mary uit Zeist
zaterdag 13 juli 2019

De klus is geklaard en Amir is een zeer bekwame en vriendelijke man, dus TOP !!

Ronald uit Hengelo
zaterdag 13 juli 2019

Ja, de klus is naar volle tevredenheid geklaard!

H.H.P.M. uit Heveadorp
vrijdag 12 juli 2019

Probleem is gevonden en hij heeft het probleemgebied afgesloten. Maarten was informatief, meedenkend en professioneel.

Onze Elektriciens zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Stroom uitgevallen / kortsluiting

Dit moet je doen bij kortsluiting

Kortsluiting is een veelvoorkomend probleem. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen bij een kortsluiting.

De oorzaak van kortsluiting opsporen

Wanneer je ineens zonder elektriciteit zit kun je een paar dingen doen om zelf de oorzaak te achterhalen. Een tip: hou een zaklamp paraat bij de meterkast. Dan kun je ook in het donker op zoek gaan. Kun je de oorzaak niet zelf achterhalen, schakel dan de hulp in van een goede elektricien. Toch is het ook voor een erkende vakman altijd handig om vooraf een goed beeld te hebben van het probleem. 

Is de stroom uitgevallen, controleer dan altijd eerst of dat geldt voor het hele huis. Of is er bijvoorbeeld slechts een apparaat dat het probleem veroorzaakt? Meestal is er dan een stop doorgeslagen. Vaak is de oorzaak dan overbelasting. Dat betekent dat er te veel apparaten aan staan die op dezelfde groep zijn aangesloten.

Kortsluiting oplossen

 1. Heb je ontdekt welk apparaat het probleem veroorzaakt? Schakel dan het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact.
 2. Loop naar de meterkast en zoek de stop die is doorgeslagen. Deze kun je vervangen, maar meestal is het voldoende om de stop gewoon weer in te schakelen. Is de hoofdschakelaar ook doorgeslagen? Zet deze dan ook aan.
 3. Blijft het probleem daarna aanhouden, vraag dan een elektricien om advies. Wanneer hij langskomt is de oorzaak vaak zo gevonden.Kom je er niet achter door welk apparaat de stoppen doorslaan dan is het probleem lastiger te achterhalen. Maar door een paar stappen te volgen kom je een heel eind. 

 1. Schakel eerst de hele groep uit waarvan de stop is doorgeslagen.
 2. Vervolgens trekt je van alle apparaten de stekker uit het stopcontact.
 3. Daarna zet je de groep weer aan en sluit je de apparaten ÈÈn voor ÈÈn aan totdat de stop opnieuw doorslaat. Zo ontdek je wat de oorzaak is van de stroomuitval.Is de stroom in het hele huis uit gevallen? Dan is er vaak meer aan de hand. Controleer eerst of de buren wel nog gewoon elektriciteit hebben. Zo sluit je uit dat er een grote stroomstoring in de hele wijk of straat is. Bij een grote storing zal de netbeheerder het probleem zo snel mogelijk moeten oplossen. Ben jij de enige zonder stroom dan kan overbelasting een oorzaak zijn. De hoofdzekering kan dan gesmolten zijn. Is dat het geval? Dan is ook dat een klus voor de netbeheerder. Een elektriciÎn mag dit niet zomaar vervangen. Hoe goed hij ook is.

Vaker zal je zien dat de aardlekschakelaar is uitgevallen. Ook dan kan er simpelweg sprake zijn van teveel apparaten die tegelijk aanstaan. Oftewel overbelasting. Maar een aardlekschakelaar kan ook uitvallen door blikseminslag of een kortsluiting. Kortsluiting ontstaat door elektrische draden die met elkaar in aanraking komen terwijl dat niet de bedoeling is. Simpel gezegd komt dat er op neer dat de stroom zijn weg naar de wasmachine of ander apparaat niet meer kan vinden en naar plekken gaat waar het eigenlijk niet thuis hoort. Bij regen is het vaak een buitenlamp die de kortsluiting veroorzaakt. Water dat de lamp binnen lekt is een veel gehoord probleem. Kortsluiting hoeft niet direct een gevaar op te leveren maar is wel iets om goed in de gaten te houden. Bij een ernstige kortsluiting kan er bijvoorbeeld brandgevaar ontstaan. Wanneer je zelf de oorzaak niet kan achterhalen is het verstandig om er snel een van onze goede erkende elektriciÎns bij te halen. Onze vakmannen zijn er voor opgeleid om het probleem snel te achterhalen en kunnen ervoor zorgen dat alles weer goed en veilig functioneert.

Hoe voorkom je kortsluiting? Kortsluiting is te voorkomen met de volgende tips:

 1. Zet niet te veel stroomverbruikers aan op een groep. Kortsluiting wordt vaak in een zin met overbelasting op de groep genoemd. De stop slaat door als er te veel verbruikers aan staan op die groep. Dat lijkt op kortsluiting, maar is het niet.
 2. Gooi het oude apparaat weg dat kortsluiting veroorzaakt. Vaak is het een oude stofzuiger, vaatwasser of magnetron die voor problemen zorgt. Hun elektrisch circuit is oud. En daardoor ontstaat eerder overbelasting op de groep.