Stopcontact plaatsen / verplaatsen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 241 Elektriciëns bij jou in de buurt

Soms zit een stopcontact net op de verkeerde plek. Bijvoorbeeld op de plaats waar eigenlijk een kast komt te staan. Het stopcontact kun je dan eenvoudig laten verplaatsen. Omschrijf wat er moet gebeuren en maak direct een afspraak met een elektricien in de buurt.

Nu regelen
17 recensies

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Geen voorrijkosten

Geen voorrijkosten

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs.

Alleen de beste vakmensen

Alleen de beste vakmensen

Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Elektriciëns die gewerkt hebben aan Stopcontact plaatsen / verplaatsen

Stopcontact plaatsen / verplaatsen wordt gemiddeld beoordeeld als 4,8 van 5 sterren met meer dan 17 recensies

Ronald uit Zoetermeer
maandag 18 maart 2019

Zeer snelle en goede service waarvoor dank. Bijstoringen zullen we jullie zeker inschakelen en aanbevelen bij anderen. Bedankt

Pete uit Zwolle
dinsdag 12 maart 2019

Een echte vakman, zeer blij met de werkzaamheden.

Michel uit Amsterdam
donderdag 28 februari 2019

Werk naar tevredenheid uitgevoerd. Duidelijke communicatie en een man die weet wat hij moet doen. Netjes gewerkt

Laura uit Veenendaal
woensdag 27 februari 2019

Super vakman! Netjes gewerkt, vriendelijk en meedenkend. Volgende elektrische klussen zal ik zeker weer via Johan doen!

Charlotte uit Amsterdam
woensdag 27 februari 2019

Frans heeft een nieuwe groep geinstalleerd voor de aansluiting van een wasmachine op een door mij gewenste plek.

Brigitte uit Zundert
woensdag 13 februari 2019

Snelle service, was er binnen 1,5 uur na mijn spoed aanvraag. stukadoor was bezig en er moest een lichtpunt+stopcontact verplaatst worden. De klus is geklaard en de vakman was vriendelijk en behulpzaam.

Michiel uit Amsterdam
vrijdag 1 februari 2019

Prima

Helga uit 's-Hertogenbosch
donderdag 10 januari 2019

Mansur is een vakman. Hij constateerde ook dat 2 van de bestaande 4 groepen niet aangesloten zijn op de aardlekschakelaar. Dit heb ik doorgegeven aan de woningbouw. Ik vraag me wel af of ik niet te veel betaald heb.

De Elektriciëns van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Stopcontact (ver)plaatsen

Werken met stroom brengt altijd een risico met zich mee. Wil je daarom een stopcontact verplaatsen bedenk dan goed of je hier zelf handig genoeg voor bent. Ervaring met elektriciteit is namelijk wel aan te raden. Luidt het antwoord nee, dan kun je via onze website eenvoudig hulp inschakelen van een elektricien bij jou in de buurt die het stopcontact voor jou kan verplaatsen. 

Stap 1 is altijd beginnen met het uitschakelen van de stroom. Dit doe je in de groepenkast. Schalen de juiste groep uit. Of als je niet zeker bent, schakel dan de hoofdschakelaar uit. Zo weet je zeker dat je bij het stopcontact aanleggen niet onder stroom komt te staan. 

Een professionele elektricien zal altijd controleren of de stroom ook echt uitstaat met behulp van een stroommeter. Dit dien je overigens ook te doen wanneer je stopcontacten moet vervangen. Het oude stopcontact kan vervolgens verwijderen worden. Soms zit het echter zo vast dat je de wandcontactdoos voorzichtig dient uit te hakken. In de meeste gevallen is dit geen probleem aangezien je het ontstane gat waarschijnlijk toch weer dicht laat smeren. Uiteindelijk zie je er dan niets meer van. 

Mocht je dat nog niet hebben gedaan. Dan is nu het moment op te bedenken waar je het nieuwe stopcontact wil plaatsen. Om de draden en de buis waardoor deze lopen netjes weg te werken kun je gebruik maken van een kabelgootje. Mooier is het om een sleuf te vrezen en deze daarna dicht te smeren. 

Vervolgens kun je de nieuwe inbouwdoos plaatsen op de sleuf en op de juiste hoogte. Deze verbind je aan de nieuwe pvc buis door middel van een sok. Is dit gebeurd dan kun je nieuwe draden trekken. Deze groene of gele, bruine of blauwe draden, verbindt je met de draden uit het oude contact punt. 

Hou rekening met genoeg lengte. Een te korte draad betekent meestal weer opnieuw beginnen. In oudere woningen is het trouwens aan te redden of geheel nieuwe draden te trekken vanaf het hoofd aansluitpunt of vanuit de meterkast. 

Tot slot sluit de draden aan op het nieuw geplaatste stopcontact. Alles weer netjes dichtmaker, de stroom inschakelen en testen of alles goed werkt. Bijvoorbeeld door een lamp aan te sluiten. Een extra stopcontact plaatsen werkt eigenlijk op dezelfde manier.

Wanneer je het graag aan een van onze vakmannen over laat kun je 24 uur per dag een aanvraag plaatsen. Deze komt terecht bij de vaklieden bij jou in de buurt. Jij bepaalt altijd zelf het moment waarop je graag geholpen wordt. Onze elektriciens houden hier rekening mee.