Regel nu jouw elektricien

Aardpen slaan

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1111 elektriciens in jouw regio

Sinds de jaren ’70 is een aardpen verplicht om te hebben. Goede aarding in de meterkast zorgt ervoor dat in geval van nood de stroom de aarde in wordt geleid. Ontbreek een pen, dan moet je er alsnog een laten slaan. Maak daarvoor een afspraak met een elektricien in de buurt.

Regel nu jouw elektricien
38 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Aardleiding aanleggen

Het is van belang dat u de aanleg van uw aarding met regelmaat laat controleren. Het valt namelijk niet snel op wanneer deze aanleg niet goed is of versleten is. U kunt dan ook uw aarding laten controleren door een van onze vakkundige elektriciens. Dit kan al vanaf 60,- per uur. Voor dit tarief komt een vakkundige vakman uw aarding controleren en lost hij mogelijke defecten direct op. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties zoals brand. Het kan ook zo zijn dat u nog aarding moet laten aanleggen. Ook hier komen onze elektriciens u graag bij helpen.

Maar waarom is het van belang dat u een aarding laat aanleggen? Aarding voorkomt dat apparaten onder stroom komen te staan door aardsluiting. Uw apparaat kan onder stroom komen te staan wanneer uw toestel een metalen behuizing heeft. Wanneer deze metalen behuizing in contact komt met de toevoerleiding van uw stroom dan kan zo'n probleem ontstaan. In dit soort apparaten zit uiteraard wel een isolatie die dit kan voorkomen, maar dit kan slijten of losschieten waardoor u toch een probleem kan krijgen. Meestal stroomt de elektriciteit dan weg naar de aarde, waardoor het apparaat dat u juist nodig heeft niet meer onder stroom staat. Een ander gevaar is dat u wordt geëlektrocuteerd wanneer u in aanraking komt met het apparaat. 

Een aantal dingen waar u zelf op kunt letten om aardingssluiting te voorkomen:

  • Check even of u een aardlekschakelaar heeft in de meterkast. Zo niet, laat deze dan installeren door een van de betrouwbare en vakkundige vakmannen van Zoofy. Zij hebben ruime ervaring met de installatie van aardlekschakelaars.
  • Repareer uw elektrische installatie nooit zelf, dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Zoofy biedt voor elke elektra klus goede vakmannen aan. Deze vakmannen zijn gescreend op hun vakkundigheid en betrouwbaarheid. Zo weet u altijd dat u een goede elektricien aan huis krijgt die gevaarlijke situaties voor u kan oplossen.
  • Laat uw apparaten regelmatige inspecteren, voornamelijk de apparaten waar water doorheen stroomt zoals uw afwasmachine. Door vocht kan een geleidende verbinding ontstaan die aardsluiting veroorzaakt.
  • Zorg ervoor dat u geen vocht bij uw elektrische apparaten in de buurt zet, zoals een vaas met water.

Nieuwe aardpen slaan 

Soms is het nodig om een nieuwe aardpen te slaan. Of een oude te vervangen voor een diepere met een hogere waarde. Er zijn maar weinig bedrijven in Nederland die aardpennen mogen slaan. Er zijn een aantal gespecialiseerde bedrijven in Nederland. We adviseren je om niet zelf een aardpen te slaan.

Afhankelijk van de lokale weerstand van de grond waar je woont hoeft een aardpen maar 1 meter tot soms wel meer dan 10 meter diep worden geslagen. Een pen 1 meter de grond in slaan is nog wel mogelijk, maar op een gegeven moment lukt dat niet meer met huis tuin en keukenspullen. 

Via Zoofy plan je heel gemakkelijk, goedkoop en snel een afspraak in met een elektricien die aarding voor u kunt aanleggen. De vakmannen van Zoofy voeren de klus professioneel uit en dat voor een zeer aantrekkelijke prijs. Via onze website kunt u de postcode invoeren, de klus 'aarding aanleggen' aanklikken en een dag en tijdsvak naar uw voorkeur aangeven. Zo hoeft heeft u direct inzagen in de prijs en kunt u zelf aangeven wanneer het u uitkomt een vakman langs te krijgen. Omdat je altijd wordt geholpen door een vakman in de buurt betaal je nooit voorrijkosten. Heb je nou met spoed een vakman nodig om uw aarding te controleren of deze aan te leggen dan kunnen we u al binnen 20 minuten helpen aan een goede vakman die dezelfde dag nog langs zal komen. 

Wanneer de klus naar tevredenheid is uitgevoerd kunt u zelf kiezen hoe u wilt betalen. Dit kan achteraf worden betaald via iDeal of een met een QR-code achteraf. Geen gedoe met offertes, direct een betrouwbare vakman.  Heb je een elektricien nodig voor een langere periode? Boek dan een elektricien voor een halve week.

Bekijk andere elektriciensklussen op Zoofy

Hotelschakelaar
Elektra keuring
Audio aansluiten

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af