Aardlekschakelaar plaatsen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 431 Elektriciens bij jou in de buurt

Een aardlekschakelaar zorgt ervoor dat je meerdere apparaten tegelijk in huis kan gebruiken zonder dat er overbelasting ontstaat en de stoppen doorslaan. Zelf in de meterkast klussen is niet aan te raden. Maak daarvoor altijd een afspraak met een elektricien in de buurt die je komt helpen.

Nu regelen
Waarom Zoofy?
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 225 klusaanvragen.
  • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
  • Geen voorrijkosten.
  • Wij regelen de beste prijs voor je.

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Onze Elektriciens zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Aardlekschakelaar (1 fase / 3 fase) laten aansluiten

Een aardlekschakelaar is eigenlijk de groep waar je een aantal elektrische apparaten op aansluit. Je kunt het zien als de oude "stop" van vroeger. Tegenwoordig is het een stop en aardlek in een. Als er lekstroom is, bijvoorbeeld als je onderstroom staat of als er een lek is in de badkamer, dan merkt de aardlekschakelaar dat om en zal de stroom uitschakelen. Daarnaast is de aardlekschakelaar begrensd op een bepaald amperage. Als er meer ampere wordt verstookt als de groep aan kan, zal de aardlek ook worden omgezet. Net als vroeg bij de stop die sprong.

Een 1 fase aardlekschakelaar laten bijplaatsen is redelijk snel gedaan. Het enige dat belangrijk is, is dat je ruimte hebt in je groepenkast om bij te plaatsen. En als tweede belangrijke punt dat je niet te veel aardlekschakelaren hebt geplaatst. Op een gegeven moment moet je een hogere installatiewaarde aanvragen bij je netwerkbedrijf. Enexis bijvoorbeeld. En dan gaat je vastrecht omhoog.

Als er genoeg plek is, dan is het vaak een kwestie van een uurtje werk. Het lastigste is nog vaak een nieuwe stroomkabel aanleggen naar de plek waarvoor je de nieuwe aardlekschakelaar wilt gebruiken.

Een 3 fase aardlekschakelaar wordt gebruikt voor krachtstroom. Vaak in horecagelegenheden of als je op stroom kookt en een zware kookplaat gebruikt. Regel via Zoofy een vakman die de 3 fase aardlekschakelaar voor je installeert. 

Niet in elke groepenkast kan een 3 fase aardlekschakelaar worden geplaatst. En soms zit je groepenkast al zo vol dat er geen meer bij past. Het kan daarnaast zo zijn dat je eerst de installatiewaarde van je aansluiting moet laten verhogen bij je netbeheerder. Daardoor ga je vaak meer vastrecht betalen.

Kan je groepenkast een 3 fase aardlekschakelaar aan? Dan is het plaatsen in principe klaar in ongeveer een uur. Wel is het belangrijk dat er dan nog een kabel getrokken wordt naar de juiste plek waar de stroomvraag is.