Aardlekschakelaar plaatsen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 297 elektriciens bij jou in de buurt

Een aardlekschakelaar zorgt ervoor dat je meerdere apparaten tegelijk in huis kan gebruiken zonder dat er overbelasting ontstaat en de stoppen doorslaan. Zelf in de meterkast klussen is niet aan te raden. Maak daarvoor altijd een afspraak met een elektricien in de buurt die je komt helpen.

Nu regelen
7 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 99 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Aardlekschakelaar (1 fase / 3 fase) laten aansluiten

Een aardlekschakelaar is eigenlijk de groep waar je een aantal elektrische apparaten op aansluit. Je kunt het zien als de oude "stop" van vroeger. Tegenwoordig is het een stop en aardlek in een. Als er lekstroom is, bijvoorbeeld als je onderstroom staat of als er een lek is in de badkamer, dan merkt de aardlekschakelaar dat om en zal de stroom uitschakelen. Daarnaast is de aardlekschakelaar begrensd op een bepaald amperage. Als er meer ampere wordt verstookt als de groep aan kan, zal de aardlek ook worden omgezet. Net als vroeg bij de stop die sprong.

Een 1 fase aardlekschakelaar laten bijplaatsen is redelijk snel gedaan. Het enige dat belangrijk is, is dat je ruimte hebt in je groepenkast om bij te plaatsen. En als tweede belangrijke punt dat je niet te veel aardlekschakelaren hebt geplaatst. Op een gegeven moment moet je een hogere installatiewaarde aanvragen bij je netwerkbedrijf. Enexis bijvoorbeeld. En dan gaat je vastrecht omhoog.

Als er genoeg plek is, dan is het vaak een kwestie van een uurtje werk. Het lastigste is nog vaak een nieuwe stroomkabel aanleggen naar de plek waarvoor je de nieuwe aardlekschakelaar wilt gebruiken.

Een 3 fase aardlekschakelaar wordt gebruikt voor krachtstroom. Vaak in horecagelegenheden of als je op stroom kookt en een zware kookplaat gebruikt. Regel via Zoofy een vakman die de 3 fase aardlekschakelaar voor je installeert. 

Niet in elke groepenkast kan een 3 fase aardlekschakelaar worden geplaatst. En soms zit je groepenkast al zo vol dat er geen meer bij past. Het kan daarnaast zo zijn dat je eerst de installatiewaarde van je aansluiting moet laten verhogen bij je netbeheerder. Daardoor ga je vaak meer vastrecht betalen.

Kan je groepenkast een 3 fase aardlekschakelaar aan? Dan is het plaatsen in principe klaar in ongeveer een uur. Wel is het belangrijk dat er dan nog een kabel getrokken wordt naar de juiste plek waar de stroomvraag is.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af