Regel nu jouw elektricien

Elektra keuring

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2412 elektriciens in jouw regio

Als eigenaar van een woning of bedrijfspand ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid van de elektra in huis. Door kortsluiting en nalatig onderhoud van elektrische systemen kan er brand ontstaan. Dankzij een keuring weet je zeker dat de elektra aan alle veiligheidseisen voldoet. Maak hiervoor een afspraak met een erkend elektricien. De vakman komt bij je langs. Loopt alles nauwkeurig na en stuurt je naderhand een erkend keuringsrapport op.

Regel nu jouw elektricien
29 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Elektra in woning keuren

elektra keuringelektra keuring

Volgens de Nederlandse wet moeten elektrische installaties en apparaten veilig zijn. Ook schrijft de wet voor dat het werk aan deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nieuwe groepenkastWie een nieuw huis koopt is als eigenaar verantwoordelijk voor de veiligheid in de woning. Soms is het daardoor aan te raden om de aanwezige elektra te laten keuren door een elektricien. Dan weet je zeker dat alles voldoet aan de gestelde normen. Sinds 1 juli 2008 ben je in een aantal gevallen verplicht om de elektrische installatie in jouw woning te laten keuren. Dat is ondermeer het geval bij nieuwbouw inclusief nieuwe elektrische installatie en bij de verkoop van een woning waar de elektrische installatie ouder is dan 1981. Sowieso moet iedere installatie eens in de 25 jaar worden gekeurd. Simpelweg om te kijken of alles nog naar behoren werkt en geen gevaar oplevert. 

Boek nu een elektricien

NEN 3140 norm

In een woning geldt dat een elektra installatie alle toestellen zijn die zijn aangesloten op de elektriciteitsleidingen na de meterkast. Dit is dus de groepenkast maar ook simpele stopcontacten en lichtschakelaars. In vaktermen wordt gesteld dat alle elektra moet voldoen aan de NEN 3140 norm. Bij twijfel over de kwaliteit van de elektrische installatie in huis is het raadzaam om een professionele elektricien in te schakelen voor advies. De vakman controleert of de installatie voldoet aan alle gestelde veiligheidseisen. Dat betekent dat de installatie op enkele cruciale punten wordt doorgemeten. Ook wordt gekeken of alle differentieelschakelaars nog goed werken. Verplicht bij een keuring zijn ook aardings - en isolatiemetingen. De keuring zelf neemt doorgaans niet veel tijd in beslag. Meestal is de elektricien binnen een uur klaar op locatie. Maar daarna zal hij werken aan het opstellen van een keuringsrapport. 

 

Keuringsrapport elektra 

Mocht blijken dat er iets mis is, dan zal dit eerst moeten worden opgelost. Overleg met de elektricien over de eventuele kosten van de reparatie of aanpassing. Is de installatie eenmaal goedgekeurd, dan hoeft dit de komende 25 jaar niet nog eens te gebeuren. Bewaar het keuringsrapport om die reden altijd zorgvuldig. Het komt altijd van pas bij een eventuele verkoop van de woning. Ook als huurder - zeker wanneer het een verouderd pand betreft  - is het raadzaam om een keuring te laten uitvoeren. Je weet dan in ieder geval zeker dat  alle elektra veilig is. 

Bekijk andere elektriciensklussen op Zoofy

Elektrische poort
Hele week
Halve dag
Elektrische oven
Groepenkast

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach