Regel nu jouw vakman

Perilex stekker aansluiten

Vanaf €89 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 907 elektriciens bij jou in de buurt

De meeste elektrische ovens of kookplaten worden aangesloten via een perilex aansluiting. Maak voor een perilex stekker aansluiten een afspraak bij een elektricien. De vakman plaatst een speciale wandcontactdoos. Aan het apparaat komt een perilex stekker. Het tarief is incl btw en materiaal. De plaatsing van een extra groep of ander meewerk is niet inbegrepen.

Regel nu jouw vakman
125 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Waarom een perilex aansluiting?

perilex aansluiten

Een perilex aansluiting is een elektrische aansluiting (stekkersysteem, stopcontact) voor krachtstroom. Het systeem is geschikt om alle apparaten met een hoog vermogen te kunnen aansluiten. Perilex is een andere naam voor een driefasenspanning-stekkersysteem. Dit soort stekkers lijken op een reguliere stekker die je aansluit op 230 volt. Het verschil is dat een perilex stekker twee poten extra heeft. In totaal dus 4 poten die in het stopcontact gaan. Een reguliere stekker heeft er slechts twee. Een perilex aansluiting wordt gebruikt voor de aansluiting van elektrische kookplaten, inductie of elektrische ovens. Ook wordt een perilex aansluiting veel gebruikt bij kleinere bedrijven met zware elektronische apparaten. Ook als je op een gas kookt, kan één van onze loodgieters jou helpen met het aansluiten van je gasfornuis.

Perilex aansluiten

Het aanleggen van een perilex stopcontact is complex. Wanneer er nog geen perplex-aansluiting is, raden we het ten zeerste aan om dit door een elektricien te laten doen. Een perilex stopcontact aanleggen is wel even andere koek dan een reguliere wandcontactdoos aanleggen. Het aansluitschema is lastig omdat er met verschillende fases wordt gewerkt. Dit maakt het een ingewikkelde klus. Als je zelf gaat prutsen met de aansluiting van perilex heb je kans op kortsluiting of andere problemen.

Kortsluiting perilex

Een Perilex aansluiting maken: wanneer is dit nodig?

Wanneer je van plan bent om een nieuwe kookplaat of elektrische oven aan te schaffen en aan te sluiten is dit natuurlijk wel iets om rekening mee te houden. Standaard fornuizen met een gaskookgedeelte en niet al te krachtige oven kunnen prima functioneren op een normale aansluiting. Maar in de volgende situaties zal er een perilex stopcontact aanwezig moeten zijn: 

  • Je kookt op gas maar hebt in huis meerdere ovens.
  • Je kookt op inductie (of een klein inductie kookvlak in combinatie met een oven).
  • Je kookt op een keramische kookplaat (in combinatie met een oven).

Er is dan sprake van een meerfasen aansluiting. Je kunt zo'n fornuis dan niet aansluiten op een standaard 230 volt groep. Een perilex aansluiting is dan dus noodzakelijk.

Werken met elektriciteit brengt een risico met zich mee. En een perilex aansluiting is net wat complexer dan de aanleg van een regulier stopcontact. Een professionele elektricien kan je hierbij helpen. Hij kan het snoer aan de stekker verbinden als het nodig is en via onze website kun je de perilex aansluiting eenvoudig laten aanleggen. Vaak is dat al in een uur geregeld. Als je niet de juiste aansluiting maakt, dan zal het apparaat niet aan gaan en kan het zelfs ernstig beschadigen. Behalve voor een inductie kookplaat of elektrische oven heb je ook een vaak een perilex aansluiting nodig voor de installatie van mechanische ventilatie.

Perilex stoppenkast

Perilex stekker meeverhuizen

Ga je verhuizen en neem je apparatuur met een perilex aansluiting mee naar je nieuwe woning? Indien deze niet aanwezig is zul je eerst een perilex aansluiting moeten aanleggen.

Perilex kabel vaak niet bijgeleverd: Let op!

Ook al heb je de juiste perilex-aansluiting, moet je goed opletten dat bijvoorbeeld de kookplaat, oven of andere krachtstroom apparatuur, op de juiste wijze worden aangesloten. Veel fabrikanten leveren de krachtstroom apparatuur zonder perilex kabel en of perilex stekker. Dit zodat ze niet aansprakelijk kunnen worden gesteld indien het apparaat onjuist wordt aangesloten op het lichtnet. Check dit dus goed, want de aansluiting kan per apparaat en merk verschillen. Het schema van de apparaten wordt altijd bijgeleverd.

Perilex aansluiting kosten

Je vraagt je nu natuurlijk af wat kost een perilex aansluiting nou precies. Daar doen we bij Zoofy niet geheimzinnig over. Voor een vaste prijs van €89 inclusief btw en het materiaal, komt één van onze elektriciens perilex stekker aansluiten. De plaatsing van een extra groep of ander meerwerk is niet inbegrepen. Moet er meer gebeuren? Dan betaal je daarna het uurtarief van een elektricien. Het is afhankelijk van de omvang van de klus hoeveel de perilex kosten en het aanvullende werk dan gaan worden. Wil je een indicatie van de kosten? Vul bij de klusomschrijving zo nauwkeurig mogelijk in wat er gedaan moet worden. De vakman kan je dan een indicatie geven over hoe lang hij er mee bezig denkt te zijn en jou een kostenindicatie geven. 

Perilex laten aansluiten

Via Zoofy kun je eenvoudig je perilex stekker laten aansluiten door een erkende elektricien. Plan gemakkelijk en snel een vakman in via de klusaanvraag, wanneer het jou uitkomt, of met spoed. Bij Zoofy bespaar je op de voorrijkosten, omdat wij jou altijd in contact brengen met elektramannen in de buurt. 

Zoofy voor elke klus

Een vakman nodig voor een andere klus in huis? Behalve elektriciens hebben we ook loodgieters, cv monteurs, witgoedmonteurs, dakdekkers, klusjesmannen, timmermannen, schilders, hoveniers, slotenmakers, smart home installateurs en ongediertebestrijding. Wat je klus ook is, bij Zoofy is het zo gefikst.

Een elektricien bij jou in de buurt?

Bij Zoofy werken we alleen met lokale vakmannen bij jou in de buurt. Dus of je nou een elektricien in AmsterdamRotterdamUtrechtDen Haag en de rest van de randstad. Maar ook ver buiten de randstad, hebben we bijvoorbeeld elektriciens in NijmegenEnschede en Groningen. Door heel Nederland hebben we diverse soorten klushulp die je werkelijk met elke klus in huis kunnen helpen.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af