Regel nu jouw elektricien

Hotelschakelaar aansluiten

Vanaf €75 incl. btw

De bovengenoemde prijs is gebaseerd op het plaatsen van de schakelaar en exclusief (eventueel) meerwerk en materialen.

Met een hotelschakeling kun je een bijvoorbeeld een lamp op verschillende plaatsen in huis of kantoor aan en uitzetten. Vaak wordt zo’n schakelaar gebruikt bij een trap of in de gang. Omschrijf je klus en maak direct een afspraak met een elektricien die komt helpen.

Regel nu jouw elektricien
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wat is een hotelschakeling?

Hotelschakelaar

Een hotelschakelaar gebruik je voor een lamp die je vanaf verschillende punten wil kunnen in -en uitschakelen. Vaak worden deze schakelaars gebruikt op gangen in een hotel. Vandaar de naam hotelschakeling.

Een hotelschakelaar is bijvoorbeeld handig om in huis te hebben op een overloop. Sta je beneden dan kun je de lamp aandoen. Ben je boven op de overloop dan kun je de verlichting weer uitschakelen. Het is dan dus wel belangrijk dat er in de gang en overloop al een schakelaar aanwezig is. Zo niet, dan zal de elektricien eerst een nieuw elektrapunt moeten aanleggen.

Lichtschakelaar laten aansluiten?

Een extra elektrapunt aanleggen is een klus die je waarschijnlijk graag overlaat aan een elektricien. In het geval van elektra wil je niet zelf gaan lopen prutsen. Een elektricien heeft veel verstand van zaken en kan gemakkelijk een hotel schakeling aanleggen. Begin hier niet aan als je geen kaas hebt gegeten van elektra. Besluit je toch te gaan doe-het-zelven? Vergeet dan niet het stroom eraf te halen voordat je met de hotelschakelaar maken begint. Controleer altijd of er spanning op de draden staat. Veiligheid is hier de nummer 1 prioriteit. Ben je niet zeker van de zaak? Vraag dan altijd iemand die er wel verstand van heeft om even mee te kijken.

 

Hotelschakeling aansluiten

Om een hotelschakeling aan te sluiten zal de elektricien gebruik maken van twee wisselschakelaars, lasklemmen, een bedieningselement een een striptang om de elektriciteitsdraden bloot te leggen. 

Voordat de vakman met de klus begint zal hij in de meterkast de stroom uitschakelen. Niet alle stroom hoeft uitgezet te worden. Alleen de juiste groep uitschakelen is voldoende. Zo voorkom je dat er nog spanning op de contactdoos staat en kan hij veilig te werk met de hotelschakeling aansluiten. Omdat het om twee schakelaars gaat zit daar een klein verschil in wat de draden betreft. De beide schakelaars hebben drie draden. Bij de ene schakelaar zijn twee van de drie draden zwart, de andere is bruin. Deze worden aangesloten op het P-contact. De andere schakelaar wordt met drie zwarte draden aangesloten. Van deze drie zwarte draden loopt de draad naar het P-contact.

Als het goed is passen deze perfect in de contactdoos. Schroefjes vastzetten, de stroom weer aanzetten en tot testen of de hotelschakelaar correct is aangesloten.

Werkt de hotelschakelaar niet?

Toch aan het doe-het-zelven geslagen en de hotelschakeling werkt niet? Grote kans dat je dan de draden verkeerd hebt aangesloten. Werkt de hotel schakelaar spontaan niet meer en heb je met een spanningzoeker gecheckt of de bedrading nog functioneert? Dan is er waarschijnlijk wat meer aan de hand. Één van onze Zoofy mannen helpt je graag dit probleem op te lossen. Zoofy kan je helpen met iedere klus in en rondom het huis. Bovendien hebben we bij Zoofy een landelijke dekking met ruim 12.000 vakmannen in onze pool. Dus of je nou hulp nodig hebt van een elektricien in Amsterdam met het aansluiten van een perilex stekker, of hulp van een loodgieter in Rotterdam omdat je een kraan wil plaatsen: dat hebben we zo gefikst. Doordat we werken met lokale vakmannen is er altijd wel een vakman bij jou in de buurt die je snel kan helpen.

Bekijk ook een van onze andere elektriciensklussen:

Halve week
Elektrische poort
Hele week
Halve dag

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach