Hotelschakelaar aansluiten

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 179 Elektriciëns bij jou in de buurt

Met een hotelschakeling kun je een bijvoorbeeld een lamp op verschillende plaatsen in huis of kantoor aan en uitzetten. Vaak wordt zo’n schakelaar gebruikt bij een trap of in de gang. Omschrijf je klus en maak direct een afspraak met een elektricien die komt helpen.

Nu regelen
1 recensies

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Geen voorrijkosten

Geen voorrijkosten

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs.

Alleen de beste vakmensen

Alleen de beste vakmensen

Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

De Elektriciëns van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Hotelschakelaar aansluiten

Een hotelschakelaar gebruik je voor een lamp die je vanaf verschillende punten wil kunnen in -en uitschakelen. Vaak worden deze schakelaars gebruikt op gangen in een hotel. Vandaar de naam hotelschakeling.

Een hotelschakelaar is bijvoorbeeld handig om in huis te hebben op een overloop. Sta je beneden dan kun je de lamp aandoen. Ben je boven op de overloop dan kun je de verlicht weer uitschakelen. Het is dan dus wel belangrijk dat er in de gang en overloop al een schakelaar aanwezig is. Zo niet, dan zal de elektricien eerst een nieuw elektrapunt moeten aanleggen.

Om een hotelschakeling aan te sluiten zal de elektricien gebruik maken van twee wisselschakelaars, lasklemmen, een bedieningselement een een striptang om de elektriciteitsdraden bloot te leggen.

Voordat de vakman met de klus begint zal hij in de meterkast de stroom uitschakelen. Niet alle stroom hoeft uitgezet te worden. Alleen de juiste groep uitschakelen is voldoende. Zo voorkom je dat er nog spanning op de contactdoos staat.

Laat het vervolgens aan de elektricien over op de juiste draden aan te sluiten. Omdat het om twee schakelaars gaat zit daar een klein verschil in wat de draden betreft. De beide schakelaars hebben drie draden. Bij de ene schakelaar zijn twee van de drie draden zwart, de andere is bruin. Deze worden aangesloten op het P-contact. De andere schakelaar wordt met drie zwarte draden aangesloten. Van deze drie zwarte draden loopt de draad naar het P-contact.

Als het goed is passen deze perfect in de contactdoos. Schroefjes vastzetten, de stroom weer aanzetten en tot testen of de hotelschakelaar correct is aangesloten.