Regel nu jouw elektricien

LED verlichting aanleggen

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1532 elektriciens in jouw regio

Met LED ben je op de toekomst voorbereid. Het is beter voor het milieu, LED lampen gaan langer mee en zijn zuiniger in gebruik dan bijvoorbeeld halogeen. Soms zijn er voor LED wel wat aanpassingen nodig. Omschrijf wat er moet gebeuren en maak een afspraak met een elektricien in de buurt.

Regel nu jouw elektricien
78 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Led verlichting aanleggen

Is het tijd om nieuwe verlichting aan te leggen? Of om Led verlichting aan te leggen waar het nog niet is? Echt een klus voor een elektricien. Met elektriciteit werken kan heel gevaarlijk zijn als je er niet de kennis van hebt. Een veel voorkomend probleem wat voorkomt als mensen zelf gaan knutselen met elektriciteit is kortsluiting. Voor een vakkundige elektricien ben jij bij ons ben je dan aan het juiste adres. Onze elektriciens staan voor je klaar en leggen binnen een mum van tijd nieuwe led verlichting bij jou aan eventueel met een dimmer.

Led (Light Emitting Diode) werkt anders dan de klassieke lamp. Het werkt niet met een gloeidraad, maar via diodes die de elektriciteit omzetten in licht. Led is een halfgeleider die licht produceert als de stroom in de juiste richting wordt geduwd. Door verschillend materiaal te gebruiken kan de lamp verschillende kleuren geven. Gekleurde led verlichting wordt ook wel RGB (Red,Green en Bleu) genoemd. Door deze kleuren kunnen er miljoenen kleuren gemaakt worden. De led lamp bestaat uit een chip die het licht geeft. Deze chips zijn maar een paar millimeter groot. Led wordt ook gebruikt in winkels en kantoren. De verlichting wordt ook gebruikt als autoverlichting, televisies en in lichtversiering.

Er zijn veel verschillende soorten led lampen. Dat gaat van de bol, kaars, capsule of de led spots. Het is goed om je van te voren goed te laten informeren en die informatie te zoeken. Het is ook goed om te kijken waar je de verlichting wilt hebben. Op die manier kun je dan de juiste led verlichting kiezen.

Waarom zou je voor Led verlichting kiezen?

Een led lamp is duurzamer dan de gloeilamp, halogeen, tl of spaarlamp. De led gaat langer mee dan al de eerder genoemde lampen. Led maakt ongeveer 50.000 branduren voordat de lamp op is. Bij de andere soorten verlichting zitten de branduren tussen de 1000 tot 10.000 branduren. Je bent dus minder vaak lampen aan het vervangen. Tegenwoordig zie je dat led veel gebruikt wordt in verlichting. Naast dat de verlichting een lange levensduur heeft. Gebruiken de lampen ook 80 tot 90% minder energie. Om licht te produceren in een led lamp is er maar 2 tot 9% energie nodig. Een led lamp is efficiënt in de omgang met licht. Zo geeft de lamp alleen licht waar dat nodig is. Je ziet bij bijvoorbeeld bij een gloeilamp dat het licht door alle openingen zal gaan. Bij een led lamp hoef je niet te wachten totdat de lamp volledig licht geeft. Led doet dat meteen. Je hebt bij led de keuze tussen helder wit licht of een warmere variant. Een ander voordeel van led verlichting is dat de lamp nooit heet wordt. Ze zijn daarom minder brandgevaarlijk. De lamp kan zijn warmte goed afvoeren. Nog een ander voordeel is dat led lampen niet schokken. Dat houdt in dat het rustiger is voor de ogen. In een oude spaarlamp willen nog wel is giftige stoffen zitten, dat is bij led niet meer het geval. Led verlichting is dimbaar, maar de kanttekening is wel dat niet elke dimmer (ook universele dimmers) geschikt is. Wil je led inbouwspots die je kan dimmen laten plaatsen? Kijk dan goed welke dimmer geschikt is. De led verlichting kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Zijn er dan geen nadelen aan led? Het overgrote deel is positief. Het enige is dat het meer kost bij de aanschaf dan een ander soort lamp. Daar is dan weer tegenover te zetten dat de lange levensduur van de led lamp en het lage energieverbruik uiteindelijk de aanschafprijs terugverdiend. Het heeft dus veel voordelen om led verlichting aan te leggen bij jou thuis.

Het plaatsen van led inbouwspotjes door een erkende elektricien gaat als volgt.

 • Om te beginnen zal de elektricien de stroom eraf halen. Zo kan hij veilig te werk gaan.
 • De elektricien zal de locaties van de spots aftekenen, het formaat van het spotje wordt daar ook in meegenomen.
 • Nadat de locatie en afmetingen bepaald zijn kan de vakman gaten maken waar de inbouwspotjes komen.
 • Als de gaten zijn gemaakt kunnen de inbouwspots geplaatst worden
 • Het laatste wat er dan geplaatst wordt is het lichtspotje.

Dimbare led spots

Wil je dimbare led spots? Om meer sfeer te creëren of omdat je niet zo veel licht nodig hebt. Geen probleem! Onze elektricien plaatst dan een dimmer die je kan gebruiken. De elektricien plaats een dimmer op deze manier:

 • Als eerste trekt hij de dimmerknop van het afdekraam af.
 • Vervolgens zal de elektricien het juiste wattage instellen, zodat er niet teveel op de verlichting komt te staan.
 • De dimmer kan dan worden aangesloten. Dit gaat door middel van een aantal draadjes. De draadjes worden vastgedraaid.
 • Als de draden vastgedraaid zijn kan de dimmer geïnstalleerd worden in de inbouwdoos.
 • De elektriciteit kan dan weer ingeschakeld worden.
 • Het laatste wat de vakman doet is het plaatsen van het afdekraam en de dimknop.

Als dit allemaal vakkundig is gedaan door onze elektricien kun je genieten van je nieuwe dimbare led verlichting.

De elektriciens die je op onze website vindt zijn zeer vakkundig. Zij hebben veel ervaring en leggen led verlichting snel en zonder problemen aan. Zij zorgen ervoor dat je led spotjes snel aangelegd zijn en werken. Dan kun jij genieten van je nieuwe en vooral duurzame verlichting. Wij willen natuurlijk dat jij tevreden bent over het geleverde werk. In 30 seconden heb je een elektricien geregeld die bij jou led verlichting aan komt leggen.

Bekijk andere elektraklussen op Zoofy

Elektrische oven
Groepenkast
Elektrische poort
Halve dag voor elektra

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach