Regel nu jouw elektricien

Laadpaal thuis installeren - tot 3 meter

Vanaf €325 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 879 elektriciens in jouw regio

Wil jij een laadpaal thuis installeren voor jouw elektrische auto? Boek gemakkelijk een elektricien via ons platform die op een geschikt moment bij jou langskomt om de laadpaal thuis te installeren.

Regel nu jouw elektricien
9 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laadpaal thuis installeren - geen wachttijd

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische wagen. Dat is ook niet verwonderlijk! Een elektrische auto stoot tot 40% minder CO2 uit en is daarom het ideale alternatief als je begaan bent met het milieu. Bovendien spaar je met elektrisch rijden heel wat geld uit. Wil jij ook een elektrische auto kopen, overweeg dan zeker een laadpaal thuis, want een laadpaal thuis heeft heel wat voordelen. Wil je graag meer weten over de laadpaal thuis kosten en de voordelen? We geven je de info die je nodig hebt!

Geen wachttijd: Laat snel en gemakkelijk een laadpaal thuis installeren met Zoofy!

Wil je graag een laadpaal voor je elektrische auto thuis installeren, maar wil je niet lang wachten op een afspraak? Bij Zoofy kun je zelf de datum en tijdslot kiezen waarop een vakman bij jou langs komt om de laadpaal te installeren. Zo hoef je niet te wachten en kun je snel en eenvoudig gebruik maken van je nieuwe laadpaal. 

Het is zelfs mogelijk om een afspraak te maken voor dezelfde dag of morgen (met een kleine toeslag) als je snel een laadpaal thuis wilt laten installeren. Onze vakmannen zijn deskundig en ervaren op het gebied van laadpaalinstallatie, en zorgen dat alles veilig en volgens de geldende normen wordt geïnstalleerd. Kies voor Zoofy en geniet binnenkort van het gemak van een laadpaal bij jouw thuis.

Laadpaal thuis installeren: waar moet je op letten?

Als trotse eigenaar van een elektrische auto is het belangrijk om een laadpaal thuis te hebben. Maar wat als je de laadpaal al hebt aangeschaft, maar nog geen idee hebt hoe je deze moet installeren? Of je hebt gewoon geen zin om lang te wachten totdat de betreffende verkooppartij een keer tijd heeft om de laadpaal te installeren. Want het kopen van de laadpaal is snel te doen, maar het installeren van de laadpaal thuis laat vaak op zich wachten. Geen zorgen, bij zoofy kun je altijd een professional inschakelen om de laadpaal bij u thuis te installeren. En nog snel ook.

Een laadpaal thuis installeren is niet iets wat je zomaar even zelf kunt doen, het vereist namelijk technische kennis en ervaring. Het is dan ook sterk aanbevolen om een elektricien in te schakelen voor de installatie. Zij hebben de kennis en expertise om de laadpaal thuis  op een veilige en correcte manier te installeren.

Het vinden van de juiste elektricien kan echter lastig zijn. Gelukkig biedt Zoofy een oplossing. Via ons platform kun je gemakkelijk en snel een gekwalificeerde elektricien vinden die jouw laadpaal thuis kan installeren. Bovendien kun je zelf de gewenste datum en tijd voor de installatie kiezen, zodat je niet lang hoeft te wachten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een correcte installatie van jouw laadpaal thuis essentieel is voor de veiligheid. Daarom is het van groot belang om een professionele en gekwalificeerde elektricien in te schakelen. Op die manier weet je zeker dat de installatie op de juiste manier wordt uitgevoerd en dat jouw laadpaal thuis veilig en betrouwbaar is.

Wanneer je een elektricien inschakelt voor de installatie van jouw laadpaal, zullen zij ook de benodigde stroomvoorzieningen in jouw huis controleren. Dit is van groot belang omdat uw laadpaal een flinke hoeveelheid stroom nodig heeft om jouw auto op te laden. De elektricien zal ook advies kunnen geven over hoe je jouw stroomverbruik kunt optimaliseren, zodat je op de lange termijn eventueel geld kan besparen op jouw energierekening.

Al met al is het installeren van een laadpaal thuis een klus waarbij je het beste een professional kunt inschakelen. Zoofy kan je helpen bij het vinden van een gekwalificeerde elektricien en zorgen voor een snelle en gemakkelijke installatie zonder wachttijd. Zo kun je snel genieten van jouw elektrische auto zonder je zorgen te maken over de veiligheid van jouw laadpaal thuis.

Laadpaal thuis installeren? Een goed idee!

Er zijn verschillende redenen om een laadpaal thuis te laten installeren. Een eigen laadpaal heeft namelijk heel wat voordelen. Benieuwd naar wat ze zijn? We geven je hieronder een overzicht!

Tijdsbesparing

Een groot voordeel van een laadpaal thuis, is dat je nooit meer tijd zal verliezen. Je hoeft niet gestresseerd te zijn om op tijd op je werk te komen, want je zal niet langer tijd verliezen in een tankstation. De laadpaal installatie staat gewoon voor je deur. Hierdoor kan je s 'avonds na je werk je auto inpluggen. Zo kan je in de ochtend zonder zorgen naar je werk vertrekken!

Extra goedkoop opladen

Als je een laadpaal installatie bij je thuis hebt, dan doe je hier een groot voordeel mee. Nog meer als je zonnepanelen hebt, want dan kan je de energie gebruiken die door de zon werd opgewekt. Het verschil op je eindfactuur zal groot zijn! 

Veiliger opladen

Sommige elektrische wagens kan je gewoon via een stopcontact opladen, maar opladen via een laadpaal is vele malen veiliger. Als je je wagen oplaadt met een laadpaal loop je namelijk geen risico op brand. Bovendien gaat opladen veel vlotter.

Stroom op de ideale momenten

Tegenwoordig kunnen laadpalen slim gemaakt worden. Dat wil zeggen dat je ze kan laten communiceren met je wagen en woning. Op die manier kan je aangeven wanneer je laadpaal stroom naar de wagen stuurt. Je kan het verbruik dan monitoren, zodat je nog meer kan besparen!

airco installatie

Wat kost een laadpaal thuis installeren?

Het installeren van een laadpaal thuis kan een investering zijn, maar het is wel de moeite waard als je een elektrische auto bezit. De kosten van het installeren van een laadpaal thuis kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type laadpaal, de complexiteit van de installatie en de locatie. 

Over het algemeen kost het installeren van een laadpaal tussen de €500 en €2.000, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie. Een laadpaal installeren kan soms ook resulteren in besparingen op de lange termijn, omdat het goedkoper is om thuis op te laden dan om gebruik te maken van openbare laadstations. Daarnaast bieden sommige gemeenten subsidies aan voor de installatie van een laadpaal thuis, wat kan helpen om de kosten te verlagen. Bekijk ook de volledige prijsgids over laadpaal thuis installeren.

Type  Kosten
Laadpaal  500,- tot 2000,-
Laadpaal installatie  350,-
Kabel 4 kwadraats  3,50 p/m
Kabel 6 kwadraats  6,- p/m

Montagekosten laadpaal thuis

De prijs voor je laadpaal zal ook sterk afhangen van je montagekosten. De ene professional is goedkoper dan de andere. Als je kiest voor een vakman van Zoofy zal je sowieso een eerlijke prijs betalen, want bij ons vind je makkelijk de eerlijkste prijzen die professionals rekenen en bespaar je op de voorrijkosten. De prijs van je laadpaal installatie zal echter niet alleen afhangen van het uurloon van de professional, maar ook van de moeilijkheid van de klus. Als de vakman bijvoorbeeld je kruipruimte in moet, dan zal je dus meer betalen.

Laadkabels

De prijs van je laadpaal zal ook afhangen van de kabels die je nodig hebt. De aderdikte(kwadraats) van je kabel kan verschillend zijn. Het is erg belangrijk dat je de juiste aderdikte kiest. Want wanneer er een te sterke stroom door een te dunne kabel stroomt, krijg je oververhitting, waardoor er kortsluiting of zelfs brand kan ontstaan.

Maar hoe bepaal je dan de juiste aderdikte? Hoe langer de kabel van je laadpaal is, hoe groter de aderdikte moet zijn. Bij een kabel tot 25 meter heb je voldoende aan een 4-kwadraats kabel. Als je kabel langer is, kies je beter voor een 6-kwadraats kabel. Als je kabel langer is dan 50 meter, dan zal de aderdikte nog groter moeten zijn. Als je hier niet zeker van bent, dan vraag je het best raad aan de vakman. Bespaar hier nooit op, want dit kan erg gevaarlijk zijn!

Laadpaal thuis laten installeren? Bij Zoofy vind je eenvoudig de beste vakman!

Als je een laadpaal wilt laten installeren, maak het jezelf dan makkelijk en kies voor een specialist van Zoofy. Een betrouwbare vakman vinden is niet altijd even eenvoudig. Deze zoektocht kan je veel tijd en moeite kosten en jouw tijd is kostbaar. Gebruik je tijd wijs en boek eenvoudig de beste vakman uit je buurt via Zoofy.

Andere elektricien klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af