Regel nu jouw elektricien

Laadpaal thuis tot 3 meter

Vanaf €325 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1577 elektriciens in jouw regio

Ben jij op zoek naar een elektricien die de laadpaal voor jouw elektrische auto kan plaatsen? Regel hier eenvoudig een vakman die langskomt wanneer het jou uitkomt.

Regel nu jouw elektricien
9 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je laadpaal plaatsen

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische wagen. Dat is ook niet verwonderlijk! Een elektrische auto stoot tot 40% minder CO2 uit en is daarom het ideale alternatief als je begaan bent met het milieu. Bovendien spaar je met elektrisch rijden heel wat geld uit. Wil jij ook een elektrische auto kopen, overweeg dan zeker een laadpaal thuis, want een laadpaal thuis heeft heel wat voordelen. Wil je graag meer weten over de laadpaal thuis kosten en de voordelen? We geven je de info die je nodig hebt!

Laadpaal installeren? Een goed idee!

Er zijn verschillende redenen om een laadpaal thuis te laten installeren. Een eigen laadpaal heeft namelijk heel wat voordelen. Benieuwd naar wat ze zijn? We geven je hieronder een overzicht!

Tijdsbesparing

Een groot voordeel van een laadpaal bij je thuis, is dat je nooit meer tijd zal verliezen. Je hoeft niet gestresseerd te zijn om op tijd op je werk te komen, want je zal niet langer tijd verliezen in een tankstation. De laadpaal installatie staat gewoon voor je deur. Hierdoor kan je s 'avonds na je werk je auto inpluggen. Zo kan je in de ochtend zonder zorgen naar je werk vertrekken!

Extra goedkoop opladen

Als je een laadpaal installatie bij je thuis hebt, dan doe je hier een groot voordeel mee. Nog meer als je zonnepanelen hebt, want dan kan je de energie gebruiken die door de zon werd opgewekt. Het verschil op je eindfactuur zal groot zijn!

Veiliger opladen

Sommige elektrische wagens kan je gewoon via een stopcontact opladen, maar opladen via een laadpaal is vele malen veiliger. Als je je wagen oplaadt met een laadpaal loop je namelijk geen risico op brand. Bovendien gaat opladen veel vlotter.

Stroom op de ideale momenten

Tegenwoordig kunnen laadpalen slim gemaakt worden. Dat wil zeggen dat je ze kan laten communiceren met je wagen en woning. Op die manier kan je aangeven wanneer je laadpaal stroom naar de wagen stuurt. Je kan het verbruik dan monitoren, zodat je nog meer kan besparen!

airco installatie

Wat kost een laadpaal?

Als je overweegt om een laadpaal thuis te laten installeren, dan zal jij waarschijnlijk wel benieuwd zijn naar de laadpaal thuis kosten. Deze hangen af van een aantal factoren, die we hieronder zullen overlopen. De gemiddelde laadpaal thuis kosten vind je in het onderstaand overzicht:

Wat bepaalt de prijs van een laadpaal?

Nu heb je al een antwoord op de vraag: "Wat kost een laadpaal". Maar het is wel belangrijk om te weten dat de kosten van een laadpaal installatie sterk kunnen afhangen van een aantal factoren. Het is handig om deze factoren eerst te kennen, om zo een beter idee van de prijs te krijgen. We overlopen ze hieronder!

Type  Kosten
Laadpaal  500,- tot 2000,-
Laadpaal installatie  350,-
Kabel 4 kwadraats  3,50 p/m
Kabel 6 kwadraats  6,- p/m

Type laadpaal

De kosten van je laadpaal installatie zal afhangen van het soort laadpaal dat je kiest. De gemiddelde kosten liggen tussen de 500 en 1500 euro. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen 1-fase laadpalen en 3-fase laadpalen. Een 1-fase laadpaal heeft een standaard 230 V aansluiting, waardoor het vermogen 16 ampère is. Het maximale laadvermogen is hierdoor 3,7 kW. Een 3-fase laadpaal is echter veel krachtiger. Welke laadpaal moet je dan kiezen? Een 3-fase laadpaal is aangeraden, omdat elektrische auto's steeds meer opgeladen zullen moeten worden met dit soort laadpaal.

Montagekosten

De prijs voor je laadpaal zal ook sterk afhangen van je montagekosten. De ene professional is goedkoper dan de andere. Als je kiest voor een vakman van Zoofy zal je sowieso een eerlijke prijs betalen, want bij ons vind je makkelijk de eerlijkste prijzen die professionals rekenen en bespaar je op de voorrijkosten. De prijs van je laadpaal installatie zal echter niet alleen afhangen van het uurloon van de professional, maar ook van de moeilijkheid van de klus. Als de vakman bijvoorbeeld je kruipruimte in moet, dan zal je dus meer betalen.

Laadkabels

De prijs van je laadpaal zal ook afhangen van de kabels die je nodig hebt. De aderdikte(kwadraats) van je kabel kan verschillend zijn. Het is erg belangrijk dat je de juiste aderdikte kiest. Want wanneer er een te sterke stroom door een te dunne kabel stroomt, krijg je oververhitting, waardoor er kortsluiting of zelfs brand kan ontstaan.

Maar hoe bepaal je dan de juiste aderdikte? Hoe langer de kabel van je laadpaal is, hoe groter de aderdikte moet zijn. Bij een kabel tot 25 meter heb je voldoende aan een 4-kwadraats kabel. Als je kabel langer is, kies je beter voor een 6-kwadraats kabel. Als je kabel langer is dan 50 meter, dan zal de aderdikte nog groter moeten zijn. Als je hier niet zeker van bent, dan vraag je het best raad aan de vakman. Bespaar hier nooit op, want dit kan erg gevaarlijk zijn!

Besparen op je laadpaal aan huis? Dat kan!

Een laadpaal installeren voor je woning is nog leuker als je geld kan besparen! Geld besparen op je laadpaal thuis is zeker mogelijk. Al is een laadpaal voor een bedrijf vaak veel goedkoper dan voor persoonlijk gebruik. In sommige gemeentes kan je toch genieten van een extra subsidie. Als je hier meer over wilt weten, dan kan je je het best informeren bij je gemeente.

Voor bedrijven zijn er nog fiscale voordelen waar je van kan genieten. Het loont de moeite om hier op voorhand voldoende informatie over te vragen aan de vakman. Wil je je laadpaal thuis installeren? Bij Zoofy bespaar je op de voorrijkosten van de vakman. 

Laadpaal laten installeren? Bij Zoofy vind je eenvoudig de beste vakman!

Als je een laadpaal wilt laten installeren, maak het jezelf dan makkelijk en kies voor een specialist van Zoofy. Een betrouwbare vakman vinden is niet altijd even eenvoudig. Deze zoektocht kan je veel tijd en moeite kosten en jouw tijd is kostbaar. Gebruik je tijd wijs en boek eenvoudig de beste vakman uit je buurt via Zoofy.

Andere elektricien klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af