Regel nu jouw elektricien

Tuinverlichting aanleggen

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2359 elektriciens in jouw regio

Wil je lampen op andere plekken hangen, zijn er meerdere nieuwe contactpunten nodig dan heb je een goed lichtplan nodig. Je moet bepalen waar de draden komen te lopen en deze moeten veilig worden aangesloten. Omschrijf je plannen en maak een afspraak met een elektricien in de buurt.

Regel nu jouw elektricien
248 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Tuinverlichting aanleggen

Wil jij graag 's avonds wat langer in je tuin kunnen zitten? Of vind je het vervelend om in een compleet donkere tuin thuis te komen? Dan is verlichting voor tuinen precies wat je zoekt. Maar er zijn veel verschillende soorten tuinverlichting. Welke soort je kiest hangt af van jouw eigen wensen, van de functie die de verlichting in de tuin moet gaan vervullen, van de maat van jouw tuin en van het budget. Wil je weten waar je rekening mee moet houden als je tuinverlichting wil aanleggen? En wat zijn de kosten voor tuinverlichting aanleggen? We zetten het voor je op een rijtje.

Kosten tuinverlichting aanleggen

Je weet uit welke soorten verlichting voor in de tuin je kunt kiezen, wil je natuurlijk nog weten wat de kosten voor tuinverlichting aanleggen zijn. De kosten voor tuinverlichting aanleggen zijn opgebouwd uit verschillende aspecten. Je moet rekening houden met de oppervlakte van je tuin, met de soort verlichting die je wil aanleggen, het uurtarief van de vakman en of je een lichtplan wil laten maken of niet. Als je tuinverlichting van 12 volt hebt uitgekozen kan dit geïnstalleerd worden door een hovenier. Wil je verlichting van 220 volt? Dan zul je een elektricien moeten inschakelen. Qua uurtarief scheelt dat weinig. Een elektricien zal alleen je tuin niet direct ook kunnen onderhouden, terwijl je een hovenier meteen wat extra kleine klusjes kunt laten doen om zo uiteindelijk goedkoper uit te zijn. De kosten voor tuinverlichting aanleggen terwijl je een hovenier ook direct de rest van je tuin laat doen zullen lager liggen dan als je de vakman specifiek voor deze klus inhuurt. Het is dus altijd slim om zoveel mogelijk klusjes te combineren om een zo goed mogelijke prijs te krijgen.

Product/dienst Prijs
Uurtarief vakman (hovenier of elektricien) € 65,- tot € 99,-
Verlichting op zonne-energie (p/st) € 1,- tot € 125,-
Luxe tuinverlichtingsset € 1.000,- tot € 2.000,-
Tuinverlichting met sensor (p/st) € 10,- tot € 50,-


Bovenstaande kosten zijn gemiddelden en kunnen in jouw situatie afwijken. Heb je een grote tuin? Dan zullen de kosten voor tuinverlichting aanleggen hoger liggen dan voor een kleine tuin. Een voortuin verlichten kost over het algemeen dus ook minder dan een achtertuin. Wil je extra voordelig uit zijn? Laat dan je voor- en achtertuin tegelijkertijd doen. Zo hoef je maar één keer een vakman in te huren om verlichting aan te leggen.

Verschillende soorten verlichting in de tuin

Er zijn meerdere soorten verlichting voor tuinen verkrijgbaar, die elk hun eigen functie en prijs hebben. Welke soorten bestaan er en welk type verlichting is wanneer het meest geschikt? Je kunt tuinverlichting aanleggen als decoratie. Leuke lampjes verhogen de sfeer van je tuin en het geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld die ene bijzondere boom extra in de spotlight te zetten. Daarnaast kan verlichting in tuinen ook erg nuttig zijn. Je kunt tuinverlichting aanleggen als je op lange zomeravonden nog wat langer met je favoriete boek in de tuin wil blijven zitten. Maar verlichting in tuinen is ook erg prettig als je niet in het donker op zoek wil moeten naar het sleutelgat. Ten slotte kan tuinverlichting aanleggen ook je huis helpen beveiligen. Inbrekers zullen een huis met een goed verlichte tuin immers een stuk minder aantrekkelijk vinden.

Verlichting op zonne-energie

Wil je niet dat er allerlei kabels door jouw tuin getrokken moeten worden? Dan is verlichting op zonne-energie echt iets voor jou. Deze lampen hebben elk hun eigen kleine zonnepaneel om de lamp van energie te voorzien. Ook zit er een sensor op, zodat de lamp automatisch aangaat zodra het begint te schemeren. Je hebt hierbij zelf dus geen invloed op wanneer de lamp aangaat en weer uitgaat. Dit soort verlichting is dus het meest geschikt als decoratie en wat minder als je de lamp wil gebruiken als leeslampje. Ook heb je kans dat de lamp gedurende de dag niet genoeg energie heeft opgedaan om de hele nacht te kunnen branden. Ook als beveiligingslampen zijn dit soort lampen dus niet heel erg betrouwbaar. Wel kun je al voor enkele euro's leuke setjes kopen om je tuin was extra sfeer te geven. Duurdere sets zijn qua kwaliteit wel vaak beter, maar dat moet je de investering wel waard vinden. Aangezien er meestal geen snoeren aan te pas komen, is dit soort tuinverlichting aanleggen behoorlijk eenvoudig.

Verlichting op elektriciteit

Als je zeker wil weten dat jouw tuin verlicht wordt op de tijden dat jij dat wil, is verlichting die wordt aangesloten op het stroomnet de meest veilige optie. Binnen deze categorie heb je luxe tuinverlichting, verlichting met sensor, spots en wandverlichting. Elk van deze uitvoeringen hebben hun eigen eigenschappen en prijs. Welk soort tuinverlichting aanleggen verstandig is, hangt dus af van jouw wensen en budget. Aangezien dit soort verlichting voor tuin wel met snoeren zal moeten worden aangesloten is het verstandig om hier een expert voor in te huren. Jouw tuinverlichting aanleggen moet immers wel veilig gebeuren.

Luxe tuinverlichting

Luxe tuinverlichting is uitgerust met een dag- en nachtschakelaar, waardoor je de lampen zo kunt instellen dat ze aan en uit zullen gaan op de tijden die jij instelt. Je hoeft hier zelf vervolgens nooit meer naar om te kijken en weet wel zeker dat jouw tuin altijd goed verlicht is. Tegenwoordig bestaat er zelfs slimme tuinverlichting, die je met een app op je smartphone aan en uit kunt zetten. Zo heb je zelfs controle over de lampen als je zelf niet thuis bent.

Spots en wandverlichting

Ben je op zoek naar een manier om een bepaald gedeelte van je tuin extra te verlichten? Met spots of wandverlichting kun je dit op een elegante manier doen. Kies welk gedeelte van jouw tuin letterlijk in de spotlights moet komen te staan en geniet van het effect. Spots in de vloer kunnen ook erg handig zijn om een trap of voetpad duidelijk aan te geven. Zo hoef je in het donker niet te zoeken naar de juist weg.

Verlichting met sensor

Wil jij verlichting in de tuin gebruiken als extra beveiliging van jouw huis? Dan is een lamp met bewegingssensor de juiste keuze. De verlichting springt dan direct aan als er beweging gedetecteerd wordt. Dat schrikt inbrekers wel af. Ook voor jezelf is het fijn als je thuiskomt, zo heb je altijd een lampje om je sleutels te zoeken.

tuinverlichting

Maak een lichtplan

Elke tuin is anders en elke tuin vraagt dus om andere verlichting. Nou kun je natuurlijk lukraak wat lampen neerzetten of ophangen, maar een mooi samenhangend geheel wordt het dan niet. Daarom is het verstandig om samen met een vakman een lichtplan te ontwerpen voor jouw tuin. Zo weet je precies waar welke soort lamp moet komen om van jouw tuin een mooi verlicht geheel te maken. Bespreek met een expert jouw wensen en luister naar professioneel advies. Afgestemd op jouw budget, het formaat van de tuin en de gewenste sfeer zal de vakman de tuinverlichting aanleggen.

Laat je tuinverlichting aanleggen via Zoofy

Heb jij nu ook zin gekregen om direct aan de slag te gaan met het verlichten van jouw tuin? Plaats dan nu jouw klus via Zoofy. Je komt dan snel in contact met een vakman uit de buurt die de klus snel voor jou kan aanpakken. Maak samen een lichtplan en geniet snel van jouw goed verlichte tuin. Zie jij jezelf al zitten met dat goede boek?

LED verlichting
Lichtsensor

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af