Regel nu jouw elektricien

Elektrische oven aansluiten

Vanaf €69 per uur incl. btw

De bovengenoemde prijs is gebaseerd op het plaatsen van de oven op een bestaande aansluiting en exclusief (eventueel) meerwerk en materialen.

Een (zware) elektrische oven heeft vaak krachtstroom nodig. Dat betekent dat er een perilex aansluiting moet worden aangelegd. Soms moet er ook een extra groep worden geplaatst. Omschrijf de situatie en maak een afspraak met een elektricien die komt helpen. Het tarief is incl btw en perilex aansluiting. Een extra groep of ander meerwerk is niet bij de prijs inbegrepen.

Regel nu jouw elektricien
51 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Elektrische oven aansluiten

Een elektrische oven aansluiten kan soms eenvoudig zijn. Koop je een fornuis met een enkele oven en wordt er gekookt op gas dan voldoet in de meeste gevallen een normaal stopcontact. Een vakman inschakelen is dan meestal niet nodig. Hou er dan wel rekening mee dat de oven voor de zekerheid op een aparte groep moet worden aangesloten. Dus niet samen met de vaatwasser op hetzelfde stopcontact. Zo voorkom je dat de elektra in huis te zwaar wordt belast met als gevolg dat een stop doorslaat en de stroom uitvalt. Mocht er nog geen juiste plek een een stopcontact zitten. Laat dan een elektrapunt aanleggen.

Elektrische oven

Elektrische oven aan laten sluiten door Zoofy

Wanneer je een oven hebt aangeschaft in combinatie met een elektrische kookplaat of inductie kookplaat dan is daarvoor wel de juiste aansluiting nodig. Een professionele elektricien kan daarbij helpen. Een dergelijke combinatie kan niet worden aangesloten op een normaal stopcontact. Daarvoor zijn de apparaten simpelweg te zwaar. Er is een 3-fasen aansluiting nodig. Vaak moet er een perilex stopcontact worden gemaakt. Deze is geschikt voor krachtstroom. Voor een vakman een relatief eenvoudig klus om een dergelijke aansluiting te maken. Bekijk hier de kosten voor een oven installeren.

Bij de aanschaf van een nieuwe oven is het altijd raadzaam om de beschrijving te controleren. Daarin staat duidelijk aangegeven wat voor aansluiting nodig is. 

Andere elektriciensklussen op Zoofy

Elektrische oven
Groepenkast
Hele week

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af