Regel nu jouw elektricien

Rookmelder plaatsen

Vanaf €59 incl. btw

De meeste mensen betaalden €100,- voor deze klus.

Een permanente rookmelder sluit je aan op bestaande elektra. Je hoeft dan nooit meer batterijen te vervangen en weet zeker dat het apparaat blijft werken. Maak een afspraak met een vakman in de buurt die weet op welke plekken je de rookmelder het beste kan monteren.

Regel nu jouw elektricien
60 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Rookmelder plaatsen

Rookmelders zijn belangrijk in elk huis! Een kleine brand kan namelijk binnen enkele minuten om zich heen slaan en uitgroeien tot een grote brand.  Met behulp van een aantal goede rookmelders op de juiste plekken in uw huis heeft u 100% meer kans om een woningbrand te overleven.  Rookmelders waarschuwen u namelijk razendsnel bij een brand, waardoor u ook als u slaapt wordt gewaarschuwd. Een klein beetje rook, wat u zelf niet snel zal ruiken is al voldoende voor een rookmelder om luid piepend af te gaan. 

Rookmelders plaatsen via Zoofy

U kunt gemakkelijk via Zoofy rookmelders laten plaatsen. Onze elektriciens komen al vanaf 69,- per uur bij u langs en er worden geen voorrijkosten gerekend. Door uw postcode in te vullen kunt u direct zien welke elektriciens in de buurt actief zijn. De elektriciens zijn allemaal door Zoofy uitgebreid gescreend en u kunt tevens beoordelingen van de vakmannen vinden. Deze reviews zijn door klanten gegeven naar aanleiding van eerdere werkzaamheden. We hebben de beste elektriciens met vijf sterren in huis!! Wilt u direct rookmelders laten plaatsen? Dan kunnen we ook een spoedklus plaatsen en dan worden de rookmelders nog dezelfde dag geplaatst! Geen gedoe met offertes, direct een betrouwbare vakman. Zoofy stuurt na het uitvoeren van de klus een factuur naar het door uw opgegeven e-mailadres. Deze kun je eenvoudig voldoen via Tikkie of iDeal.

Rookmelder aansluiten

Boek nu een elektricien

Waar zouden de rookmelders wel of niet bevestigd moeten worden?

 • Aan het plafond van elke ruimte waarop slaapkamers uitkomen zoals een overloop, hal of gang
 • Het trapgat biedt ook een goede plek om een rookmelder te bevestigen
 • In de slaapkamers zelf
 • Plaats ook een rookmelder bij mogelijke brandhaarden
 • NIET in de keuken; deze kan te snel afgaan tijdens het koken. Uiteraard is het wel belangrijk om een rookmelder dichtbij de keuken te plaatsen
 • NIET in de badkamer, boven een verwarming of dichtbij een luchtventilatie

Een aantal tips na de bevestiging van de rookmelder:

 • Stof de rookmelders zo nu en dan af om ze schoon te houden
 • Vervang de batterijen tweemaal per jaar
 • Test de melder door gebruik te maken van de testknop op de melder. Wanneer u deze indruk dan klinkt een signaal.

Boek nu een elektricien

Slimme rookmelder laten installeren

Een slimme rookmelder is een rookmelder die is uitgerust met technologie die het mogelijk maakt om de rookmelder te verbinden met een app op je smartphone. Hiermee kun je de rookmelder op afstand bedienen en krijg je meldingen als er rook of een andere gevaarlijke stof wordt gedetecteerd.

Voordelen:

 • Je kunt de rookmelder op afstand bedienen en je krijgt meldingen als er rook of een andere gevaarlijke stof wordt gedetecteerd.
 • Je kunt de rookmelder ook gebruiken om andere apparaten in je huis te bedienen, zoals verlichting, thermostaten en beveiligingssystemen.
 • Je kunt de rookmelder ook gebruiken om je huis te monitoren als je er niet bent.

Nadelen:

 • De kosten voor het aanschaffen en installeren van een slimme rookmelder kunnen aanzienlijk zijn.
 • Je moet de rookmelder regelmatig controleren en onderhouden om ervoor te zorgen dat hij goed werkt.

Mogelijke kosten:

De kosten voor het aanschaffen en installeren van een slimme rookmelder kunnen variëren, afhankelijk van het type rookmelder dat je kiest. De kosten kunnen oplopen tot enkele honderden euro's.

Laat jouw Smart Rook- en CO melder installeren door een vakman

Een Smart Rook- en CO melder installeren is een slimme manier om je huis te beschermen tegen brand en koolmonoxidevergiftiging. Het is een draadloos systeem dat je kunt installeren in je huis. Het systeem bestaat uit een centrale rook- en CO melder, die verbonden is met een netwerk van rook- en CO melders die je in verschillende kamers kunt plaatsen. Als er rook of koolmonoxide wordt gedetecteerd, wordt er een alarm geactiveerd dat je waarschuwt voor het gevaar.

Voordelen:

 • Het systeem is draadloos, dus je hoeft geen kabels te trekken.
 • Het systeem is betrouwbaar en kan je huis beschermen tegen brand en koolmonoxidevergiftiging.
 • Het systeem is eenvoudig te installeren.

Nadelen:

 • Het systeem is duurder dan een traditionele rook- en CO melder.
 • Het systeem is afhankelijk van een goede internetverbinding.
 • Het systeem is niet geschikt voor gebruik in gebieden met veel elektromagnetische storingen.
 • Mogelijke kosten:

De kosten voor het installeren van een Smart Rook- en CO melder kunnen variëren, afhankelijk van het aantal melders dat je nodig hebt en de kwaliteit van het systeem. In het algemeen kun je rekenen op een kostenpost van tussen de €100 en €200.

Het is beter om dit aan een vakpersoon over te laten. Een vakpersoon kan je helpen bij het kiezen van het juiste systeem en het correct installeren ervan. Dit zorgt ervoor dat je huis optimaal beschermd is tegen brand en koolmonoxidevergiftiging.

Hoe kies ik de beste Smart Rook- en CO melder voor mijn huis?

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een slimme rook- en CO-melder:

 1. Certificering: Zorg ervoor dat de melder is gecertificeerd door een erkende instantie, zoals UL (Underwriters Laboratories) of FM (Factory Mutual). Dit betekent dat de melder is getest en voldoet aan bepaalde veiligheidsnormen.
 2. Sensoren: Kies een melder met verschillende sensoren voor rook en CO. Zo weet je zeker dat je beschermd bent tegen alle vormen van gevaar.
 3. Connectiviteit: Als je een slimme melder wilt, zorg dan dat deze is verbonden met je thuisnetwerk zodat je op de hoogte bent van elke melding, zelfs als je niet thuis bent.
 4. Batterijduur: Kies een melder met een lange batterijduur, zodat je niet constant de batterijen hoeft te vervangen.
 5. Plaatsing: Zorg ervoor dat je de melders op de juiste plaatsen installeert, zoals in de slaapkamers en op de verdiepingen van je huis.

Kun je dit beter aan een vakpersoon over laten?

Het is altijd aan te raden om een vakpersoon in te schakelen als je een slimme rookmelder wilt laten installeren. Een vakpersoon heeft de kennis en ervaring om de rookmelder correct te installeren en te configureren, zodat je er zeker van kunt zijn dat hij goed werkt.

Boek nu een elektricien

LED verlichting
Lichtsensor

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach