Regel nu jouw vakman

Dimmer aansluiten

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 857 elektriciens bij jou in de buurt

Als je hebt besloten om inbouwspots te aan te (laten) brengen, komt daar wel het een en ander bij kijken. Wij kunnen ons voorstellen dat je dat graag overlaat aan de specialist. Boek hier direct je vakman.

Regel nu jouw vakman
53 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 132 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Dimmer aansluiten

Je eigen woning is, letterlijk en figuurlijk, een kostbaar bezit. Voordat het huis voor bewoning klaar is, is er meestal al een heel traject doorlopen. Van advertentie, bezichtiging, verbouwing tot verhuizing. Dat vergt een hoop organisatietalent. Uiteraard maak je van te voren (bouw-)plannen en bedenk je hoe het eindresultaat moet worden. De praktijk is echter dat je pas, wanneer je je woning betrekt, ervaart of alles naar wens is uitgevoerd of dat er toch nog aanpassingen nodig zijn. Een goed voorbeeld is de verlichting. Pas wanneer je deze ’s avonds of in donkere ruimtes nodig hebt, weet je of die voldoende is en of je dimmers moet aansluiten. Verlichting in je woning is van essentieel belang. Wanneer het donker is heb je hoe dan ook verlichting nodig. Maar wat voor soort verlichting is het beste, de gezelligste of de meest functionele? Verlichting is niet alleen functioneel, maar bepaalt ook in grote mate de sfeer in de ruimte. Het aanschaffen van losse verlichting is niet altijd een goede keuze. Grote lampen nemen veel plaats in beslag en kunnen de inrichting maken of breken. Bovendien zijn losse lampen vaak duur en bovendien stofvangers. Een goed alternatief en een altijd verantwoordde en fraaie keuze is het (laten) aanbrengen van inbouwspots.

Waarom inbouwspots?

Inbouwspots hebben als groot voordeel dat ze, de naam zegt het al, worden ingebouwd. Ze nemen dus geen extra vloeroppervlak in beslag en kunnen keurig in het plafond door de vakmannen van Zoofy worden weggewerkt. Je kunt ze in verschillende modellen en uitvoeringen krijgen. Tegenwoordig zijn er overwegend LED-inbouwspots verkrijgbaar. LED-verlichting heeft een lange levensduur en gaat dus erg lang mee. LED-verlichting is wel iets duurder in aanschaf.
Spatwaterdichte spots zijn natuurlijk bedoeld voor natte of vochtige ruimtes, zoals je badkamer. Een ander groot voordeel is dat de meeste inbouwspots bovendien dimbaar zijn. Laat een dimmer aansluiten door een vakman van Zoofy. Dimmers kun je op volle kracht laten branden maar ook op de allerzachtste stand laten branden en zo elke ruimte naar wens verlichten. Met een elektronische of Led dimmer regel je dat traploos. Het is zelfs mogelijk om vanuit je luie stoel met een app en een zogenaamde slimme dimmer de verlichting te regelen zoals jij dat wilt. Fel, zacht, gekleurd, noem maar op. Gedimde verlichting is ook nog eens goedkoper, omdat je zo energie bespaart. De kosten aansluiten dimmer zijn niet torenhoog.

Wat komt er allemaal bij het inbouwen kijken?

Als je hebt besloten om inbouwspots te aan te (laten) brengen, komt daar wel het een en ander bij kijken. Wij, Zoofy, kunnen ons voorstellen dat je daar tijdens de verbouwing van de woning, of wanneer je zonder aanpassing bent verhuisd, niet over hebt nagedacht. Gelukkig regel je bij Zoofy dit klusje zonder gedoe! Bestel eenvoudig hier online een vakman om je dimmer aan te sluiten, maar ook voor al je andere klusjes in en om huis.

Om de spots in het plafond aan te kunnen brengen, is er ruimte nodig voor de spot en de trafo (transformator). Er hoeft niet heel veel ruimte te zijn, er zijn al spots verkrijgbaar met een inbouwhoogte van slechts 2,7 centimeter. Wanneer je een verlaagd plafond hebt, kunnen de spots dus vrij eenvoudig worden aangebracht. Er worden met een gatenboor gaten in het plafond geboord en er worden elektriciteitsdraden getrokken om je spots van stroom te kunnen voorzien. Het enige wat je nog moet (laten) doen is een Dimmer aansluiten.

Heeft je woning geen verlaagd plafond? Dat is geen enkel probleem. De vakmannen die je heel eenvoudig met een enkele muisklik via Zoofy vindt, brengen dit graag voor je aan. Het aanleggen van een verlaagd plafond en de kosten ervan valt in de praktijk erg mee. Het is doorgaans een kwestie van regelwerk aanbrengen, gipsplaten bevestigen en afwerken (stuken). De kosten zijn in verhouding niet torenhoog en het levert een groots resultaat op.

Dimbare spots

Zoals al eerder aangehaald, adviseren wij je altijd om voor dimbare inbouwspots te kiezen. Let er bij de aanschaf dan ook goed op dat de (lampen van de) spotjes daadwerkelijk dimbaar zijn en niet al van een ingebouwde dimmer zijn voorzien. De kosten voor dimmer aansluiten zijn niet extreem hoog. Een lamp kun niet met twee dimmers worden aangestuurd, dat gaat altijd mis. Wanneer je spotjes aanschaft, let er dan dus op dat er staat vermeld: dimbaar ja en exclusief dimmer.
Komen de spotjes in je badkamer te hangen? Let er dan op dat ze de aanduiding IP 44 (spatwaterdicht) hebben.

Nadat de spotjes zijn ingebouwd, komt de volgende klus om de hoek kijken, de Dimmer aansluiten.
We leggen je graag uit hoe deze vakmensen, waarmee Zoofy je graag in contact brengt, een Dimmer aansluiten.
Allereerst wordt samen met jou de plaats van de dimmer bepaald. Meestal wordt op de plek van een bestaande elektriciteitsschakelaar de dimmer geplaatst. Er hoeft dan niet onnodig met een pottenboor in de muur te worden geboord, er is geen hak- en breekwerk nodig voor het aanleggen van een nieuw stuk elektriciteitsbuis en de rommel is beperkt. Zo kan je een dimmer aansluiten zonder veel gedoe. De kosten voor dimmer aansluiten zijn relatief goedkoop.

Dimmerm aansluiten

Een Led dimmer aansluiten, hoe werkt dat?

Wanneer je een dimbare LED lichtbron hebt, moet daarop een Led dimmer aansluiten. Onderstaand leggen wij graag uit hoe dat moet, of je regelt heel eenvoudig een vakman via Zoofy die dat voor je doet.
In 90% van de gevallen dien je een Led dimmer met zogenaamde fase afsnijding te installeren. Gebruik in elk geval nooit een conventionele dimmer om je LED-lichtbron te dimmen. Dat pakt meestal nooit goed uit, je verlichting gaat knipperen en je dimmer zal gaan zoemen. Bespaar niet op de kosten dimmer aansluiten. Van een professionele installatie heb je veel plezier en het is gegarandeerd veilig.

Stappenplan Dimmer aansluiten

Hieronder volgt een stappenplan die de vakman doorloopt wanneer hij jouw dimmers komt aansluiten.

1. Allereerst wordt de stroom uitgeschakeld.
2. Het afdekraampje van een bestaande schakelaar wordt verwijderd.
3. Daarna Dimmer aansluiten volgens schema
Een dimmer moet met twee draden worden aangesloten, namelijk met een bruine stroomdraad en een zwarte schakeldraad. Afhankelijk van het merk dimmer worden de draden met klemmetjes of met schroefjes vastgemaakt. In de opening bij de L wordt de bruine draad geplaatst, de zwarte draad plaats je in de opening met het golfje met pijltje.

Een uitleg over de kleuren bedrading vind je hier
Blauw: niet aansluiten. Dit is de nuldraad voor de stroomafvoer (oude kleur is rood)
Bruin: wel aansluiten. Dit is de fasedraad voor de stroomtoevoer (oude kleur is groen)
Zwart: wel aansluiten. Dit is de schakeldraad voor de stroomdoorvoer
Geel/groen: niet aansluiten. Dit is de aardedraad (oude kleur is grijs)

Een goede raad: bij twijfel niet zelf doen. Schakel liever snel en gemakkelijk via Zoofy een elektricien in. Voor de kosten dimmer aansluiten of Led dimmer aansluiten hoef je het niet te laten.


4. Dimmer aansluiten en in de inbouwdoos plaatsen
De dimmer met de aangesloten draden wordt voorzichtig terug in de inbouwdoos geplaatst. Er wordt voor gezorgd dat draden niet uitsteken maar allemaal in de inbouwdoos zitten en niet kunnen losschieten.
5. De stroom wordt nu weer ingeschakeld en de werking van de dimmer wordt gecontroleerd. Wanneer de dimmer functioneert kan deze worden afgesteld, maar alleen wanneer de dimmer over een afstelknopje beschikt (dit is een klein zwart knopje). Dit gebeurt meestal met een kleine schroevendraaier door het knopje helemaal naar links te draaien en daarna weer rustig naar rechts te draaien tot het licht niet meer knippert.
6. De dimmerknop wordt op de dimmer geplaatst, evenals het afdekmateriaal. Tot slot wordt het afdekraam teruggeplaatst. Dimmer aansluiten, zo makkelijk gaat dat.

Dimmer aansluiten, wat kost dat eigenlijk?

Een Dimmer aansluiten of een Led dimmer aansluiten en plaatsen kost € 65,00 per uur. Wanneer er een nieuw stopcontact moet worden geplaatst moet je rekening houden met een bedrag dat ligt tussen de € 50,00 en € 100,00. Plaats eenvoudig je klusje zonder gedoe op onze website en kom in contact met de beste vakmannen in jouw regio.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af