Regel nu jouw elektricien

Lichtsensor installeren

Vanaf €75 incl. btw

De bovengenoemde prijs is gebaseerd op het plaatsen van de sensor en exclusief (eventueel) meerwerk en materialen.

Op sommige plekken in en buiten het huis is het handig als lampen vanzelf aangaan als het donker wordt. Soms komt er meer bij kijken dan je denkt. Bijvoorbeeld het plaatsen van een transformator of doortrekken van kabels. Omschrijf je klus en maak een afspraak met een elektricien in de buurt.

Regel nu jouw elektricien
11 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Lichtsensor

Wil je dat de lampen automatisch aangaan? Dan heb je een lichtsensor nodig. Op onze website regel je snel en gemakkelijk een afspraak met een elektricien.

Een lichtsensor kan zowel binnen als buiten het huis gebruikt worden. Als het s'ochtends of s'avonds donker is en je hebt een sensor is het veiliger voor jou, doordat je dan kan zien waar je loopt. Maar ongewenste personen die niet op jouw terrein horen te zijn, kunnen niet ongezien hun gang gaan doordat het licht aanspringen.

Waarom een lichtsensor gebruiken

Een lichtsensor heeft een aantal voordelen. Met een sensor bespaar je stroom als je thuiskomt in het donker. De lamp hoeft dan niet de hele avond aan te staan. De sensor kan de lamp aan laten gaan als je bij je deur aankomt. Zoals eerder gezegd is het ook een middel om inbrekers af te schrikken. Zij worden opgeschrikt door het licht dat aangaat als ze door het gebied lopen dat de sensor registreert. Waar je dan wel op moet letten, is dat de sensor een goede reikwijdte heeft. Als dat niet het geval is kan het zijn dat de lamp te laat aangaat. Onze elektricien kan helpen door de lichtsensor zo in te stellen dat hij perfect werkt. De meeste lichtsensoren hebben vergelijkbare technieken, Al zitten er verschillen in. Zo is er ook een schemersensor die aangaat op de namiddag en in de nacht blijft branden. Als er dan weer zon licht is gaat de lamp uit. Aan een sensor zitten voordelen die ervoor zorgen dat jij energie kan besparen en die je huis een stukje veiliger maken. Een nadeel zou kunnen zijn dat de lamp ook aan kan gaan als bijvoorbeeld de kat van de buren voor de sensor loopt.

Waar toe te passne

Binnenshuis wordt een lichtsensor vrijwel het meeste gebruikt in een voorraadkast of toilet. Dit zijn ruimtes waar licht niet lang hoeft te branden. Een sensor in huis wordt vaak aan het plafond geplaatst. Op die manier heeft de sensor een reikwijdte binnen de gehele ruimte.

Onze elektricien heeft bij jou zo een lichtsensor geplaatst en geïnstalleerd. Zo kun jij de voordelen van een lichtsensor goed benutten.

Boek een elektricien voor een van deze klussen

Elektrische oven
Groepenkast
Zonnepaneel repareren
Grondkabel leggen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af