Jaloezieeen ophangen
Klusjesman Kosten jaloezie ophangen

Kosten jaloezie ophangen

donderdag 04 januari 2024

 

De kosten van jaloezieën ophangen

De kosten voor jaloezieën monteren zijn afhankelijk van verschillende factoren. Naast het arbeidsloon van de vakman, die je snel en eenvoudig via Zoofy regelt, bepalen het soort, het formaat, het materiaal en de breedte van de lamellen van de jaloezieën, grotendeels de kosten jaloezie ophangen. Een groter formaat jaloezie is duurder dan een kleinere maat jaloezie en een jaloezie van kunststof is goedkoper dan een van hout of aluminium. In onderstaande tabel zijn een paar voorbeelden opgenomen. Genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Onderdeel Kosten per jaloezie Opmerking
Afmeting en materiaal € 90 tot € 600 Breedte 100 tot 300 cm, hout of aluminium
Montage € 75 tot € 110 De prijs daalt bij het monteren van meerdere jaloezieën

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Jaloezieën, wat zijn dat eigenlijk?

Jaloezieën staan uit horizontale lamellen of stroken die (per jaloezie) verschillende breedtes kunnen hebben. Jaloezieën De lamellen kunnen met behulp van een bedieningsstang en een koord desgewenst open, naar binnen gekanteld, naar buiten gekanteld of dicht worden gezet. Bovendien kunnen jaloezieën helemaal omhoog, omlaag of halverwege het raam worden gelaten. Hierdoor heb je maximale vrijheid om het (zon-)licht helemaal, helemaal niet of gedeeltelijk binnen te laten en creëer je in een mum van tijd privacy. Jaloezieën zijn ook nog eens in diverse materialen verkrijgbaar zoals aluminium, hout, kunststof en textiel én in diverse kleuren. Heb je al een kleur in gedachte?

Jaloezieën zijn in nagenoeg elke woon- of kantoorruimte toepasbaar, zelfs in de badkamer of op zolder. Zelfs kantel- en kiepramen zijn geschikt voor deze vorm van raamdecoratie/zonwering. Door het plaatsen van zijgeleiders, blijven ze keurig op hun plek zitten. Door de vele mogelijkheden en variaties zijn jaloezieën dé ideale raamdecoratie. Een ander woord voor jaloezieën is Luxaflex. Dit is echter een merknaam en wordt, net zoals bronwater soms met Spa wordt aangeduid, oneigenlijk toegepast.

Kosten jaloezie ophangen

Enkele prijsvoorbeelden

Om je een nog beter beeld te geven over kosten jaloezie ophangen, geven we je drie prijsvoorbeelden:

Kleinste prijs

De kosten inclusief montage voor een aluminium jaloezie van 100 x 100 cm met een lamel breedte van 1,6 cm bedragen € 320.

Gemiddelde prijs

De kosten inclusief montage voor een aluminium jaloezie van 300 x 100 cm met een lamel breedte van 5 cm bedragen € 180.

Hoogste prijs

De kosten inclusief montage voor houten jaloezieën van 200 breed cm met een lamel breedte van 5 cm bedragen € 400.

Prijsopbouw

Het overgrote deel van de totale kosten die je kwijt bent, bestaan uit het materiaal, de jaloezieën zelf. Dit is ongeveer 67%. De montagekosten zijn goed voor ongeveer 33% van de totale kosten. Het vanaf uurloon van de vakman die je hiervoor het beste via Zoofy kunt inschakelen, bedraagt € 55.

Kosten jaloezie ophangen, dit zijn factoren die van invloed op de prijs zijn

Afmeting en materiaal

De meeste invloed op de kosten jaloezie hebben de afmeting en het materiaal ervan. In dit voorbeeld gaan we uit van twee soorten materiaal, zijnde hout en aluminium. Wil je een warme, landelijke of Scandinavische uitstraling aan je woning geven? Dan kun je het beste voor houten jaloezieën kiezen. Die zorgen voor een zachte lichtinval. Aluminium jaloezieën worden echter het meest gekozen. Hiermee kan de lichtinval meer precies worden geregeld en is er de minste inkijk. Aluminium werkt bovendien warmtewerend. In onderstaande tabel is dan ook van aluminium jaloezieën uitgegaan van 100 cm hoog en in de meest voorkomende lamel breedtes en in een standaard RAL kleur. Genoemde kosten zijn inclusief btw maar exclusief montage.

breedte jaloezie lamel breedte 16 mm lamel breedte 25 mm lamel breedte 50 mm lamel breedte 70 mm
100 cm € 90 tot € 110 € 80 tot € 130 € 105 tot € 130 € 110 tot € 160
200 cm € 135 tot € 170 € 110 tot € 210 € 160 tot € 190 € 175 tot € 270
300 cm € 180 tot € 230 € 150 tot € 280 € 225 tot € 250 € 240 tot € 380

In de volgende tabel is uitgegaan van houten jaloezieën van 100 cm hoog in de meest voorkomende lamel breedtes. Genoemde kosten zijn inclusief btw maar exclusief montage. De prijzen voor houten jaloezieën zijn hoger dan die voor aluminium jaloezieën.

breedte jaloezie lamel breedte 25 mm lamel breedte 50 mm lamel breedte 70 mm
100 cm € 110 tot € 160 € 150 tot € 180 € 150 tot € 200
200 cm € 210 tot € 250 € 280 tot € 360 € 235 tot € 400
300 cm geen gebruikelijke maat € 340 tot € 540 € 340 tot € 600

Montage

Als je er zeker van wilt zijn dat je nieuwe jaloezieën deugdelijk worden bevestigd, kun je ze het beste door een klusjesman laten monteren, bijvoorbeeld door de klusjesmannen van Zoofy. Die scoren gemiddeld maar liefst een 9,2. Zo weet je zeker dat je jaloezieën waterpas en degelijk worden bevestig en niet bij de eerste de beste keer al naar beneden komen zetten. De kosten jaloezieën monteren liggen tussen de € 75 tot € 110 per jaloezie. Meerdere jaloezieën om te monteren? Dan dalen de kosten van montage.

Extra opties

De kosten van jaloezieën monteren kunnen nog oplopen wanneer je voor de volgende extra opties kiest:

Soort optie meerkosten per jaloezie incl. btw Opmerking
Afwijkende kleur 30% tot 40% geen standaard RAL kleur zoals wit of grijs
Zijgeleiding € 20 wordt gebruikt om de jaloezie vast te zetten
Deurclips € 10 Opmerking
Badkamerkwaliteit € 15 Bestand tegen vocht / roestbestendig

Nog meer op de kosten jaloezieën monteren besparen

Wil je nog verder op de kosten besparen? Dan kun je ervoor kiezen om bij niet standaard maten zelf de maten van het raam op te meten wanneer je op internet je jaloezieën gaat bestellen. Daarmee bespaar je gemiddeld € 35 aan opmeetservice. Pas hier wel mee op, als je niet goed hebt gemeten ben je uiteindelijk alsnog duur uit. Je kunt ook besparen op de montagekosten als je ervoor kiest de jaloezieën zelf op te hangen. Dit kost je natuurlijk wat eigen tijd en je moet hiervoor niet alleen het juiste gereedschap in huis hebben zoals een accuboormachine, een paar extra handjes zijn ook wenselijk.

Voor de voorrijkosten hoef je het inschakelen van een vakman niet te laten. Als je een vakman via Zoofy regelt, hoef je geen voorrijkosten te betalen. Een vakman bij jou in de buurt is zo geregeld. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het doorgeven van drie momenten aan Zoofy waarop contact met jou mag worden opgenomen.
Voor je het weet zijn jouw jaloezieën netjes en vakkundig gemonteerd en kun je volop van je nieuwe raambekleding genieten.

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code