Zoek hier je klusje
gordijnen ophangen
Klusjesman kostenoverzicht

Kosten gordijnen ophangen

woensdag 28 december 2022

Nieuwe gordijnen geven je interieur meteen een boost. Het is dus een goed idee om ze af en toe te vervangen. Als je dit wilt laten doen, ben je waarschijnlijk wel benieuwd naar de gordijnen ophangen prijs. Deze vind je hieronder samen met handige informatie. Neem dus zeker een kijkje, zodat je je goed kan voorbereiden!

Gemiddelde kosten gordijnen ophangen

De gemiddelde kosten van gordijnen ophangen, zijn niet eenvoudig te betalen. De prijs hangt namelijk af van diverse factoren. Je hebt bovendien niet alleen een prijs voor de gordijnrails te laten ophangen, maar ook kosten voor het inmeten, enzovoort. Hieronder krijg je een overzicht van de kosten van gordijnen ophangen per onderdeel.

Boek een klusjesman

Prijs gordijnen ophangen per taak

Prijzen Type werkzaamheden
Prijs ramen laten inmeten  ongeveer 37,50 euro voor vier ramen
Prijs gordijnen ophangen  ongeveer 26,50 euro per gordijn
Prijs klusbedrijf  tussen de 49 en 60 euro per uur

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

De vele voordelen van gordijnen

Misschien ben je nog aan het twijfelen tussen gordijnen en lamellen of een andere soort van raamdecoratie. In dat geval helpt het om de voordelen te kennen. Gordijnen zijn vooral een goede keuze omdat ze zorgen voor een verbeterde akoestiek. Dat wil dus zeggen dat je door gordijnen te hangen, de ruimte een stuk stiller maakt. De dikke stof absorbeert namelijk de geluidsgolven en voorkomt zo galm. Daarom zijn ze vooral perfect voor in grotere ruimtes.

Als je voor gordijnen kiest, voeg je bovendien gezelligheid toe aan je interieur. Ze passen bij elke stijl, omdat ze verkrijgbaar zijn in heel wat uitvoeringen. Ze zijn bovendien in verschillende stofsoorten te koop, waardoor ze ook bij elk seizoen en iedere ruimte passen. Zo zijn er verduisterende, inbetween en vitrage gordijnen. Verduisterende gordijnen passen bijvoorbeeld goed in je slaapkamer. Inbetween gordijnen zijn dan weer ideaal voor woonkamer-ramen aan de straatkant, want ze laten zonlicht naar binnen en houden de blikken van voorbijgangers tegen. Vitrage gordijnen laten veel licht binnen waardoor je ze het best ophangt in ruimtes waar je geen nood hebt aan privacy en voor voldoende licht wilt zorgen.

Kosten gordijnen ophangen

Boek een klusjesman

Waar moet je rekening mee houden bij het ophangen van gordijnen?

Bij het ophangen van gordijnen komt veel kijken. Dat is ook de reden waarom vele mensen dit door een professional laten doen. Zo is het belangrijk om je ramen op de juiste manier in te meten. Als je gokt naar de maat, is de kans namelijk groot dat het eindresultaat je niet zal bevalen. Het moet dus erg precies gebeuren.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het bevestigingssysteem. Een gordijn dat aan rails komt te hangen is bijvoorbeeld eenvoudiger te bevestigen, omdat het meer bevestigingspunten heeft. In andere gevallen wordt het moeilijk om dit zelf te doen. Ook de plooien die in het gordijn dient te komen, moet je op voorhand bepalen. Je kan kiezen voor een enkele, dubbele, tweedubbele of driedubbele plooi. Hoe meer plooien, hoe lastiger het ophangen is en hoe hoger de kosten van gordijnen ophangen dus zal zijn.

Prijsbepalende factoren gordijnen ophangen


De prijs van gordijnen ophangen hangt af van heel wat factoren. Het is handig om deze te kennen. Op die manier heb je een beter zicht op wat het ophangen van gordijnen je precies gaat kosten. Hieronder ontdek je de belangrijkste prijsbepalende factoren!

Zelf inmeten of laten doen

Als je je gordijnen het liefst laat ophangen door een professional, wil dat niet zeggen dat je ze ook door de vakman moet laten inmeten. Als je geld wilt uitsparen kan je dit ook zelf doen. Houd er wel rekening mee dat het belangrijk is dat dit correct gebeurt. Ook zijn er bedrijven die je een all-in prijs bieden. In dat geval is het dus niet mogelijk om enkel de gordijnen te laten ophangen, maar moet je er alles bijnemen.

Is er een gordijnrail of -roede aanwezig?

In het geval dat er al een gordijnrail of roedes aanwezig zijn, betaal je minder om je gordijnen te laten ophangen. Als dit echter nog niet het geval is, dien je extra te betalen om de gordijnrails te laten ophangen. Dit kost je gemiddeld tussen de 75 en 200 euro.

Hoeveelheid gordijnen

De kostprijs van het ophangen van een gordijn wordt veelal per stuk gerekend. Daarom betaal je heel wat meer als je meerdere gordijnen wilt laten ophangen. Toch is het verstandig om al je gordijnen in één keer te laten ophangen, omdat je zo minder betaalt dan wanneer de vakman moet terugkomen. Denk dus op voorhand goed na over waar je allemaal gordijnen kan gebruiken.

Soort gordijnen

Ook de soort gordijnen die moeten opgehangen worden, hebben invloed op de uiteindelijke prijs. Gordijnen zijn er in alle soorten en maten en met verschillende ophangsystemen. Als je kiest voor gordijnen met een ingewikkeld systeem, zal je uiteraard meer betalen. De vakman heeft er in dat geval namelijk meer werk aan. Ook voor meerdere plooien betaal je extra geld. Bij elke hoeveelheid plooien dient er een specifieke methode gebruikt te worden. Hoe ingewikkelder die methode, hoe duurder de gordijnen ophangen prijs.

Zelf gordijnen ophangen of laten doen?

Gordijnen ophangen, het klinkt niet erg moeilijk, maar het is best een uitdaging om dit correct te doen. Als je dus totaal niet handig bent of helemaal niet weet hoe je eraan moet beginnen, laat je het beter aan een vakman over. In dat geval ben je altijd zeker van een optimaal resultaat en kan je ook advies krijgen indien nodig.

Boek een klusjesman

Kies voor een vakman van Zoofy voor het beste resultaat

Wil je er zeker van zijn dat je gordijnen mooi worden ophangen? Dan laat je deze klus het beste over aan een kwalitatieve professional. Je hoeft hiervoor geen uren, dagen en weken te zoeken, want bij Zoofy word je in enkele klikken al doorverbonden met een bekwame vakman uit je buurt.

Het voordeel van kiezen voor een vakman van Zoofy is dat je altijd zeker bent van de betrouwbaarheid. Dat komt omdat professionals bij ons steeds grondig gescreend worden. Doordat je automatisch gekoppeld wordt aan de dichtstbijzijnde vakman hoe je bovendien geen voorrijkosten te betalen en dat is mooi meegenomen!

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code