Regel nu jouw hovenier

Tuinaanleg

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1808 hoveniers in jouw regio

Ben jij op zoek naar een hovenier die je kan helpen met het aanleggen van je tuin? Plaats dan eenvoudig je klus op Zoofy en kom in contact met een hovenier bij jou in de buurt.

Regel nu jouw hovenier
9 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je tuin aanleggen door een hovenier van Zoofy

Met een mooie tuin heb je een plekje waar je tot rust kan komen. Heb jij ook altijd gedroomd van een gezellige tuin en wil je er een laten aanleggen? Dan vind je hieronder meer informatie over de kosten van tuinaanleg, de tuinaanleg mogelijkheden en nog veel meer!

Wat houdt dat in?

Als je van plan bent om een tuinverbouwing te laten uitvoeren, dan komen heer heel wat klusjes bij kijken. Zo zal er bij een tuinaanleg een gazon aangelegd worden en misschien een vijver, een bloemenweide, enzovoort. Dit alles begint bij de opmaak van een tuinontwerp. Hieronder meer informatie over welke klussen er mogelijk zijn bij een tuinverbouwing.

Het begin: een tuinontwerp

Wil je een tuin aanleggen? Dan zal de hovenier eerst samen met jou een tuinontwerp maken. Een tuinontwerp is een plan waarin vermeld staat welke werken er precies moeten worden uitgevoerd en hoe je tuin er moet uitzien. Allereerst wordt er een kennismakingsgesprek gevoerd met de hovenier. In dit gesprek maak jij duidelijk wat je wensen zijn en welke tuinstijl je kiest. De hovenier bespreekt met jou de mogelijkheden over je tuinaanleg en wanneer jij tevreden bent over het idee, zal hij het ontwerp voor je tuinaanleg opstellen. Eerst maakt hij een voorlopig tuinontwerp die hij nadien met je zal overlopen. Zo kan je eventuele twijfels duidelijk maken en nog een aantal dingen laten aanpassen. Als je helemaal tevreden bent, dan begint de hovenier met de tuinaanleg.

Gazon aanleggen

Allereerst zal de hovenier je gazon aanleggen. Als je meteen wilt genieten van een mooie, groene tuin dan is het een goed idee om graszoden te laten aanleggen, maar je kan er ook voor kiezen om gras te laten inzaaien. Deze laatste optie is de goedkoopste.

Beplanting

Bij tuinaanleg kan je er ook voor kiezen om een bloemenweide te laten bijplaatsen. Dat zorgt voor meer kleur en gezelligheid in je tuin. Als je een grote tuin hebt, dan is een bloemenweide een echte aanrader. Naast bloemen kan je ook allerlei andere planten, struiken of bomen laten plaatsen.

Tuinbestrating

Als je dat wenst kan de hovenier ook tuinbestrating aanleggen. Zo heb je een plek waar je een tuinmeubels kan plaatsen, zodat je tijdens warme dagen gezellig in de tuin kan eten of aperitieven. Er zijn verschillende mogelijkheden, van natuursteen tuinbestrating tot klinkers. Als je niet goed weet wat te kiezen, zal de professional je zeker op weg kunnen helpen.

Vijver

Een vijver heeft een zekere charme en maakt je tuin heel wat mooier. Daarom vind je het ook zo vaak terug in tuinen. Wil jij ook graag een vijver? Dan zal de hovenier deze voor jou kunnen plaatsen, volledig naar je smaak.

Tuinhek

Bij je tuinverbouwing kan je ook een tuinhek of een shutting laten bouwen. Op die manier kan je genieten van meer privacy in je tuin. Bovendien voegt het heel wat stijl toe aan de uitstraling van je tuininterieur.

Tuinhuis

Het is ook mogelijk om een tuinhuisje of schuur te laten plaatsen. Een tuinhuis is nuttig om je tuinmeubels, je fietsen of je werkgereedschap in op te bergen. Bovendien ziet een tuinhuisje er erg gezellig uit.

tuinaanleg

Tuinaanleg: Welke tuin kies jij?

Als je kiest voor een tuinverbouwing, dan zijn er dus heel wat mogelijkheden. Dat lijkt nu misschien een beetje verwarrend, maar door het tuinontwerp van je hovenier kan je door het bos de bomen weer zien. Voordat je zo'n ontwerp laat maken, kan je het best eerst weten welke stijl je wilt uitgaan. Net zoals woningen, bestaan er ook verschillende tuinstijlen. Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze voor je tuinaanleg!

Landelijke tuin

Als je van warmte en gezelligheid houdt, dan is een landelijke tuin een goede keuze. De landelijke stijl wordt niet voor niets steeds populairder. Bij een landelijke tuin hoort een natuurlijke uitstraling. Dat betekent veel bomen, plantjes en mooie, rustige kleuren. Ook een vijver past goed in dit type tuin.

Moderne tuin

Een andere optie is de moderne tuin. Wil je je tuin verbouwen tot een moderne tuin, dan is het vooral belangrijk om je tuin strak te houden. Dit zorgt voor een luxueuze uitstraling. Bij een moderne tuin kan een mooie tuinbestrating met loungehoekje niet ontbreken. Planten en bomen mogen natuurlijk ook, maar hou het strak.

Japanse tuin

De Japanse tuin is een andere populaire soort. Als je kiest voor de tuinaanleg van een Japanse tuin, dan zullen de kosten van de tuinaanleg sterk kunnen oplopen, want een Japanse tuin is écht compleet. Wil je een Japanse tuin aanleggen, dan zal je namelijk rekening moeten houden met drie elementen: water, planten en steen. Een vijvertje of een prachtige fontein zijn dus zeker een must. De planten die je kiest voor een Japanse tuin zijn meestal bloesems, heesters en bamboe en het steen laat je terugkomen in de vorm van grind of een terras van natuursteen. Zoals je ziet komt er veel bij kijken, daarom dat de kosten voor tuinaanleg zo kunnen oplopen. Maar een Japanse tuin is zo prachtig, dat het die kosten zeker waard is!

Kleine tuin aanleggen

Heb je niet zo'n grote tuin? Niet getreurd, want een goede hovenier kan zelfs de kleinste tuin omtoveren tot een betoverend decor. Bij een kleine tuin worden er alle trucjes uit de kast gehaald om de tuin groter te doen lijken. Dat kan bijvoorbeeld met langwerpige terrastegels in de tuin en er zijn nog enkele andere manieren.

Wat zijn de kosten van tuinaanleg?

Wil je een tuin aanleggen? Dan is ben je waarschijnlijk erg benieuwd naar de kosten van tuinaanleg. De kosten van tuinaanleg kunnen sterk verschillen naargelang het type tuin dat je kiest. Laat je je tuin verbouwen tot een Japanse tuin, dan zal dit in de meeste gevallen duurder zijn dan dat je kiest voor een landelijke tuin aanleggen. Hoewel dit eigenlijk grotendeels zal afhangen van welke werken je laat uitvoeren en hoe groot je tuin is. Hieronder geven we je de prijs van de verschillende klusjes voor je tuinaanleg.

Tuinaanlegklus Kosten
Gras aanleggen  5- 10 euro per m²
Beplanting  12 - 18 euro per per m²
Straatwerk  10 - 65 euro per per m²
Houten vlonders  50 - 125 euro per per m²

 

Zelf tuin aanleggen of laten doen?

Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf je tuinverbouwing te doen, maar realiseer je dat dit helemaal geen makkelijke klus is. Er komt namelijk heel wat kijken als je een tuin gaat aanleggen. Als je hier zelf niet veel verstand van hebt, dan zal het je al snel gaan frustreren. Bovendien heb je hier niet altijd de tijd voor, als je ook nog eens fulltime werkt.

Je kan het jezelf makkelijker én aangenamer maken door je tuinaanleg te laten doen door een van onze professionals. De goedkoopste hovenier uit je buurt voor je tuinaanleg, vind je makkelijk terug door je gegevens in te vullen. Doordat je altijd gekoppeld wordt met de hoveniers die het dichtst bij je zijn, zal je ook voorrijkosten uitsparen.

De tuin van je dromen creëer je eenvoudig met een vakman van Zoofy

Met een mooie tuin zal je nog meer van je gezinsmomenten kunnen genieten. Nu is het alleen maar zoeken naar een goede hovenier voor je tuinaanleg. Gelukkig is dat bij Zoofy een fluitje van een cent. Bij ons word je gekoppeld aan de beste hoveniers uit je buurt. Als je kiest voor een vakman van Zoofy, dan kan je er zeker zijn van een perfect resultaat!

Andere hovenier klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af