Regel nu jouw hovenier

Tuin winterklaar maken

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1557 hoveniers in jouw regio

Ben je op zoek naar een tuinman die jouw tuin winterklaar kan maken? Regel direct via Zoofy een geschikte hovenier voor jouw klus.

Regel nu jouw hovenier
8 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Tuin winterklaar laten maken door een geschikte hovenier

Als je in het voorjaar wilt genieten van een mooie tuin, zal je in de winter heel wat werk moeten verrichten. Een mooie tuin krijg je niet zomaar. Uiteraard kan je het jezelf makkelijk maken en het werk uit handen geven. Benieuwd naar wat dat je gaat kosten? Hieronder ontdek je meer over de kosten van een tuin winterklaar maken en de mogelijkheden!

Wanneer tuin winterklaar maken?

Voordat je je tuin onder handen neemt kan je best weten wanneer je je tuin winterklaar kan maken. De beste periode om een tuin winterklaar te maken is in de maand oktober. Het weer is dan nog prima, waardoor je niet te veel kou lijdt tijdens het klussen. Bovendien is de grond nog niet hard en bevroren, waardoor alles soepeler verloopt. Als je in oktober genoeg werkt aan je tuin, zal je jezelf werk in het voorjaar uitsparen en zal je ten volle kunnen genieten van een prachtige tuin wanneer het wat warmer is. Je gazon winterklaar maken is dus écht de moeite waard!

Tuin winterklaar maken: welke klusjes kunnen er uitgevoerd worden?

Als je je tuin winterklaar gaat maken dan kunnen er verschillende klusjes uitgevoerd worden. Hieronder enkele mogelijkheden!

Gras onderhouden

Een mooi gazon is net zo belangrijk als mooie plantjes en bloemen, want wat ben je met prachtige flora als je gras verdord is? Zorg er daarom voor dat je je gras een goede maaibeurt geeft. Je kan dit doen tot ongeveer het einde van de maand oktober. Hou de maaihoogte een beetje hoger dan je gewend bent, een centimeter of 4 is aangeraden. Naast het maaien moet je ook het gras bijhouden. Dat houdt in dat je bladeren van het gras verwijdert en eventueel ander vuil. Door dit regelmatig te doen zorg je ervoor dat je gras kan ademen en dat het licht krijgt.

Geef bij de tuin winterbeurt je gazon ook een goede mestbeurt. Je gras zal er dan in het voorjaar weer mooi en fris uitzien. Strooi daarnaast kalk zodat je mossen kan voorkomen. Kalk zorgt er namelijk voor dat de zuurtegraad van de grond afneemt. Je kan altijd nakijken hoe het met de zuurtegraad van je grond gesteld is met een thuistest.

Bij je tuin winterklaar maken hoort ook het voorzichtig omgaan met je gazon. Dat betekent dat je er beter niet te veel kan over lopen, zeker niet als het sneeuwt of vriest, anders kunnen bevroren grassprieten beschadigd raken. Als je gras al beschadigd is, is het nodig om je gazon een reparatiebeurt te geven of om opnieuw graszoden te plaatsen.

Grote planten scheuren en herplanten

Als je grote planten in je tuin hebt staan en je vindt dat ze te groot worden, dan is het in oktober de tijd bij uitstek om ze te scheuren en herplaatsen. Op die manier heb je in het voorjaar twee mooie planten die mooi bloemen. Scheuren en herplaatsen is niet altijd nodig, maar in sommige gevallen echt noodzakelijk, vooral wanneer de plant in de weg van andere planten zit.

Oude bladeren laten liggen

In de herfst vallen er veel bladeren naar beneden en deze zorgen ervoor dat je gazon niet meer kan ademen. Ze kunnen dus het best regelmatig verwijderd worden. Het is een andere zaak als het gaat over oude bladeren, deze mogen blijven liggen. Ze kunnen zelfs als beschermingslaag dienen voor de wortels. Als je hier echt last van hebt, mag je ze wel verwijderen, maar laten liggen heeft zo zijn voordelen. Kijk wel altijd goed naar de bladeren die je op je gazon laat liggen, als deze beschimmeld zijn, moeten ze verwijderd worden!

tuin winterklaar maken

Vogelhuisje plaatsen

Een vogelhuisje geeft je tuin niet alleen charme, maar zorgt er ook voor dat de vogeltjes in de winter een veilig plekje hebben. Wanneer je je tuin een winterbeurt geeft is het moment daar om een huisje voor de vogeltjes te plaatsen. Als je er al eentje hebt, dan is het belangrijk om het in deze periode schoon te maken!

Snoeien

Neem even een kijkje op je snoeikalender en snoei de platen en bomen die in deze periode gesnoeid mogen worden. De Buxus is hier een voorbeeld van, maar er zijn er nog andere.

Bloembollen planten

Bij je gazon winterklaar maken hoort ook het planten van bloembollen. Narcissen, krokussen, tulpen en hyacinten zijn voorbeelden van bloemetjes die mogen gepland worden in het najaar. Deze bloemetjes brengen in het voorjaar meteen wat kleur in je tuin!

Kosten tuin winterklaar maken

Zelf je tuin winterklaar maken vereist heel wat werk en is dus niet voor iedereen de beste optie. Gelukkig kan je er ook voor kiezen om je tuin een winterbeurt te laten geven door een hovenier. Maar hoeveel bedragen de kosten van je tuin winterklaar maken?

Doordat de kosten van je tuin winterklaar maken sterk afhangen van welke klusjes je allemaal laat uitvoeren, is het moeilijk om te zeggen hoeveel je dat precies zal kosten en ook de afmeting van je tuin heeft een grote invloed op de kosten. Om je toch een beetje een idee te geven, hebben we hieronder een overzicht gemaakt!

Tuin winterklaar maken kosten

  Kosten
Tuin winterklaar maken kosten per uur  50 tot 65 euro
Tuin winterklaar maken kosten per dagdeel  200 euro

Zelf tuin winterklaar maken of laten doen?

Zoals je hierboven al kon zien komt er best veel kijken bij het winterklaar maken van je tuin; snoeien, tuinafval verwijderen, bloembollen planten en nog veel meer. Het is uiteraard perfect mogelijk om dit zelf te doen als je veel tijd hebt, maar als je het druk hebt en je het jezelf makkelijk wil maken is het een goed idee om het werk uit handen te geven.

Gegarandeerd een mooie tuin met een vakman van Zoofy!

Je tuin is een belangrijk deel van je woning. Je wilt dan ook de beste hovenier vinden om je tuin te verzorgen, zodat je zeker kan zijn van een mooi resultaat. Helaas is het niet altijd makkelijk om een goede vakman te vinden, maar Zoofy brengt daar verandering in!

Doordat de vakmannen van Zoofy steeds grondig gescreend worden en een hoge klanttevredenheid kennen, weet je gewoon dat je voor zekerheid kiest. Daarom kan je je tuin met een gerust hart aan onze hoveniers overlaten!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af