Regel nu jouw hovenier

Tuin egaliseren

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1632 hoveniers in jouw regio

Voor de aanleg van een gazon of terras moet de grond netjes egaal worden gemaakt. Een vakman houdt bovendien rekening met het afvoeren van regenwater. Omschrijf je klus en maak een afspraak met een hovenier bij jou in de buurt.

Regel nu jouw hovenier
3 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Tuin/ grond egaliseren

Een mooie, netjes aangelegde tuin is doorslaggevend voor een gezellige, huiselijke sfeer rondom jouw woning. Wanneer we van het keukenraam uit naar buiten kijken of wanneer we op warme zomerdagen tot in de late uurtjes in onze achtertuin vertoeven, willen we allemaal dat deze er piekfijn uitziet. Een weelderige, verzakte tuin nodigt nu eenmaal niet uit. Je tuin egaliseren voorkomt verzakkingen en andere problemen en zorgt er bovendien ook voor dat jouw eigen stukje natuur er weer als gloednieuw uitziet. Weet je hier zelf geen weg mee? Huur dan een Zoofy hovenier in en verzeker jezelf zo van uitstekend vakwerk voor jouw grond te egaliseren.

Wanneer de tuin egaliseren?

Een tuin egaliseren wordt om verschillende motieven gedaan en kan zowel in de voor-, in de zij- als in de achtertuin gerealiseerd worden. In de volgende situaties is het belangrijk om je grond te egaliseren:

 • Je wilt je tuin beschermen tegen verzakkingen: De hoofdreden voor een tuin te egaliseren is het voorkomen van verzakkingen. Verzakkingen zijn immers geen pretje voor het oog en bovendien gevaarlijk.
 • Je bent van plan om een nieuwe tuin aan te leggen: Een nieuwe tuin aanleggen zonder eerst de grond te egaliseren kan absoluut niet. Het is zinloos om je tuin te vernieuwen zonder hem van een nette, vlakke ondergrond te voorzien.
 • Je wilt je tuin een opknapbeurt geven: Ook wanneer je enkel een bepaald gedeelte van je bloementuin nieuw leven in wilt blazen, is het aanbevolen om je grond vooraf te egaliseren. Op deze manier vermijd je minder fraaie uitzichten en verzakkingen.
 • Je wilt een terras of een oprit aanleggen: Wanneer je eraan denkt om tuinbestrating aan te leggen in de vorm van een terras of van een oprijlaan bijvoorbeeld, is de grond egaliseren van groot belang. Op deze manier voorkom je dat je kersverse terras verzakt.
 • Je wilt graszoden aanleggen: Een vlak gazon oogt beter dan een heuvelachtig grasoppervlak. Het vlak trekken van de grond bedoeld voor je grasperk, hoeft niet per se met zoveel precisie te gebeuren als wanneer je een terras gaat aanleggen maar helpt wel om het gazon mooi gelijk en recht te houden gedurende lange tijd.

Tuin egaliseren

Hoe gaat een grond egaliseren in zijn werk?

Voor een tuin te egaliseren heb je specifieke vakkennis, een goede fysieke conditie en het geschikte gereedschap, nodig. Om al deze redenen is het beter om deze klus uit te besteden aan een ervaren vakman. De Zoofy hoveniers staan met plezier in voor het egaliseren van jouw tuin.

Vooraleer er begonnen kan worden aan dit karwei, is het van cruciaal belang dat de ondergrond volkomen droog is. Grond egaliseren op een natte ondergrond is onmogelijk. Laat onze klusjesmannen daarom op een regenvrije dag van start gaan met jouw tuin te egaliseren.

Onze vakmannen gaan als volgt te werk:

Stap 1: De tuin van alle "ballast" ontdoen

Om aan te kunnen vangen met je tuin te egaliseren, begint onze hovenier met het opruimen van jouw tuin. Alle grote obstakels zoals boomwortels, bladeren en stenen dienen verwijderd te worden. Dit is heel zwaar werk en hier zal in sommige gevallen dan ook een graafmachine voor nodig zijn.

Stap 2: Het te egaliseren oppervlak markeren

Na je tuin leeggemaakt te hebben, bakent onze tuinman het te egaliseren oppervlak af. Dit kan gebeuren met houten stokjes waartussen hij een draad spant en dan met een waterpas meet of de draad recht gespannen in. Na het afbakenen wordt nog eens opnieuw gecontroleerd of er geen enkel obstakel overgebleven is in de vlak te trekken grond.

Stap 3: Uitgraven en opvullen

Eens dit gedaan is, graaft onze vakman de oude ondergrond uit. Dit is noodzakelijk omdat niet elke ondergrond geschikt is voor alle soorten oppervlakten. Als jij bijvoorbeeld een terras wilt aanleggen op een ondergrond waar voorheen een grasperk overheen groeide, heb je daarvoor een ander soort zand nodig. Daarna vult hij het uitgegraven gedeelte op met zand ter voorbereiding van de egalisatie zelf.

Stap 4: De ondergrond aanstampen

Nadat de aarde in jouw tuin ligt, moet deze aangestampt worden. Dit wordt met een speciale machine of met een roller gedaan, afhankelijk van het oppervlak. Het voldoende aanstampen van de grond voorkomt mogelijke verzakkingen in de toekomst.

Stap 5: De grond gelijkmatig verspreiden

Nu wordt de grond effectief geëgaliseerd. Als het om een relatief klein oppervlak gaat, doet onze hovenier dit aan de hand van een waterpas of een houten plank. Gaat het om een grotere tuin, dan wordt hier speciaal afrijmateriaal voor gebruikt. De grond gelijkmatig verspreiden of afrijen, haalt alle oneffenheden zoals putten en hobbels weg.

Stap 6: Lichtjes harken om bij te werken waar nodig

Mochten er na het egaliseren toch nog kleine ongelijkheden zijn, dan kunnen deze door zachtjes te harken bijgewerkt worden. Dit wordt vooral toegepast met het oog op de aanleg van een grasperk.
Beschik jij over een vijver of een zwembad waar je vanaf wenst te geraken? Ook in dat geval, is je tuin egaliseren mogelijk maar het zal wel een beetje meer tijd kosten omdat er een enorm gat te dichten is. Dit gat wordt opgevuld met bouwpuin.

Van welke voordelen geniet jij bij Zoofy?

 • Voorrijkosten bestaan niet bij ons: Niemand betaalt graag voor wat hij niet werkelijk ontvangt. Daarom hoeft dat dan ook niet bij Zoofy. Voorrijkosten worden door ons niet doorgerekend aan de klanten, zelfs niet als je verder weg woont.
 • Wij werken enkel met erkende vakmannen: Om onze topkwaliteit te kunnen blijven garanderen, komen enkel de beste klussers bij ons aan de bak. Ons voltallig team ondergaat een volledige, zorgvuldige screening alvorens indiensttreding en onze professionals beschikken stuk voor stuk over de nodige ervaring.
 • Wij hanteren vaste uurtarieven: Wij vinden het heel belangrijk dat onze klanten precies weten waar ze aan toe zijn, dat is iets waar we tenslotte allemaal baat bij hebben. Daarom kan je bij ons rekenen op vaste uurtarieven, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en kan je de kost voor jouw klus op een eenvoudige manier in jouw budget incalculeren.
 • Wij voeren ook spoedklussen uit: Ben je van plan om je woning te koop te zetten of heb je binnenkort een communiefeest en is jouw grond egaliseren daarom een topprioriteit geworden? Bij Zoofy kan je spoedklussen reserveren voor jouw tuin te egaliseren.

Tuin egaliseren prijs

Waarschijnlijk ben je inmiddels erg nieuwsgierig naar het onderwerp "tuin egaliseren prijs". Normaal gezien moet je voor je tuin te egaliseren  rekening houden met de prijs van het ophoogzand, het terugleggen van je bestrating, het uitgraven van je tuin. Zoofy werkt met vaste uurtarieven en dat is voor een tuin te egaliseren niet anders! Bij ons kan je al vanaf 50 euro per uur inclusief btw, beroep doen op één van onze professionele hoveniers, dit is exclusief de materiaalkosten. 

Is jouw tuin toe aan vernieuwing of wil je simpelweg grond egaliseren om verzakkingen te voorkomen en zeker zijn van een uitstekend uitgevoerde job? Boek dan snel één van de Zoofy hoveniers!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af