Regel nu jouw hovenier

Terras aanleggen

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 4138 hoveniers in jouw regio

Op zoek naar een hovenier om je terras aan te leggen? Bij het aanleggen van een terras komt heel wat kijken. Grond afgraven, egaliseren, een worteldoek spannen en daarover netjes tegels, planken of vlonders leggen. Boek daarom nu gemakkelijk jouw tuinman of stratenmaker. Omschrijf wat er moet gebeuren en maak direct een afspraak met een hovenier bij jou in de buurt.

Regel nu jouw hovenier
55 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Vlonders in het terras laten aanbrengen door een hovenier van Zoofy

In het zomerseizoen zitten we allemaal graag buiten tot in de late uurtjes om in de tuin te genieten. Het is niet zo comfortabel aan een tafel te zitten in een tuin die niet over bestrating of vlonders beschikt. Een terrastafel staat nu eenmaal niet erg stabiel op een zandige ondergrond of op het gazon. Dé oplossing hiervoor, is een terras aanleggen. Zie jij het wel zitten om de zwoele zomeravonden op een ontspannen manier in de buitenlucht door te brengen maar heb je geen kaas gegeten van een terras te leggen? De Zoofy vakmannen staan klaar om jouw achtertuin van deze extra comfort te voorzien!

Boek nu een hovenier

Hoe gaat een terras aanleggen in zijn werk?

Een terras aanleggen is zwaar werk en dient volgens een nauwkeurig op te volgen stappenplan te gebeuren om later geen ongemakken te ervaren. De Zoofy hoveniers gaan als volgt te werk voor een terras te leggen:
1) Uitgraven :De grond waarop de tuinbestrating komt, wordt uitgegraven tot op een diepte van 15 tot 20 cm.
2) Zand plaatsen: Ze vullen ongeveer de helft van deze oppervlakte op met geel zand ter versteviging van de ondergrond.
3) Egalisatie: Het zand wordt gelijk en glad gemaakt.
4) Versteviging: Onze stratenmaker plaatst een rand rondom het terrasgebied opdat de tegels niet kunnen bewegen.
5) Aanleg van het terras: De tuintegels aanleggen worden volgens bepaalde legpatronen (afhankelijk van het door jou gekozen materiaal) aangelegd. Vlonders leggen bijvoorbeeld, dient op een speciale manier te gebeuren.
6) Inkeren: Van zodra onze hovenier klaar is met het terras aanleggen, keert hij het terras in voor de opvulling van de voegen tussen de tegels.

vlonder terras aanleggen

Kosten terrastegels leggen

De kosten voor een terras aanleggen worden enerzijds door het materiaal en anderzijds door de werkuren van de stratenmaker bepaald. Het uurtarief voor terrastegels aanleggen is €55,-. per uur.

Materialen

 • Terrastegels: Vandaag de dag zijn terrastegels verkrijgbaar in allerlei ontwerpen en materialen. Sommige mensen kiezen voor betonbestrating terwijl anderen juist voor een stijlvol terras, gemaakt uit natuursteen, gaan. Ook een houten terras aanleggen, wordt in meer en meer gedaan in ons land. Vlonders leggen is daarom inmiddels ook dé specialiteit bij uitstek van onze vakmannen. Een houten terras wordt vooral gedaan omwille van de warmte en gezelligheid die hout van nature uitstraalt. Vlonders leggen, bij sommigen beter gekend als een ¨houten stoep¨, wordt aan de lopende band gedaan door onze werkmannen. Steeds meer Nederlandse gezinnen dienen aanvragen in voor vlonders te leggen vanwege hun prachtige, natuurlijke uitstaling. De kosten voor een tuin met terrastegels, worden sterk beïnvloed door het soort tegel. De prijs van terrastegels wordt berekend per vierkante meter en schommelt tussen de €15 en €65 waarbij betonbestrating tot de goedkoopste mogelijkheden behoort en materialen zoals natuursteen eerder tegen de €65 per m2 aanleunen. Een houten terras is iets goedkoper dan eentje uit natuursteen maar behoort toch tot de duurdere categorie vanwege zijn duurzaamheid.
 • Zand: Een tweede, onmisbaar materiaal voor een terras te leggen, is zand. Zand is nodig zowel voor het ophogen als voor het inkeren van je tuinbestrating. De prijs hiervoor ligt tussen de €50 en €70 per 20 m2.
 • Decoratieve en verstevigende materialen: Deze materialen zijn optioneel en dus niet noodzakelijk. Wie over voldoende budget beschikt kan zijn terras voorzien van opsluitbanden met het oog op extra versteviging voor een prijs van €2 tot €5 per meter. Wie graag versiering ziet op zijn kersverse terras, kan gaan voor aanvullende opties zoals sierkeien bijvoorbeeld, De prijzen hiervan zijn afhankelijk van hun grootte en het soort sierkeien.

Werkuren

Behalve de materialen, moet je ook rekening houden met de werkuren van onze stratenmaker om een realistisch beeld te krijgen op het kostenplaatje van jouw tuinbestrating. Wat betreft de werkuren zijn de kosten voor een terras laten aanleggen, afhankelijk van de complexiteit. Een moeilijk aan te leggen terras, omwille van een harde ondergrond bijvoorbeeld, duurt langer dan een eenvoudige tuinbestrating. Vanaf €55 per uur inclusief btw, kan je beroep doen op één van onze werkmannen.

Na het lezen van dit artikel ook zin gekregen om eindelijk werk te maken van dat wondermooie terras waar je al zo lang van droomt? Contacteer ons dan online of telefonisch en ontvang onze hovenier wanneer het jou past!

Tuintegels leggen door Zoofy: Voordelen voor jou als klant

 • Ervaren vakmannen: Ons voltallig platform bestaat uit specialisten, dit geldt ook voor de stratenmakers. Droom jij van een achthoekig, op maat gemaakt terras in het midden van jouw tuin? Of heb jij liever een standaard vierkantig terras vlak tegen je schuifraam aan? Wil jij een houten terras aanleggen of gaat jouw persoonlijke voorkeur uit naar een terras vervaardigd uit natuursteen? Wat jouw wensen ook zijn, de Zoofy klusjesmannen kunnen ze voor jou doen uitkomen! Ook met bijkomende vragen aangaande de kwaliteit van bepaalde materialen of de decoratie-opties voor jouw tuinbestrating, kan je bij onze vakmannen terecht.
 • Tijdbesparend: Tenzij je zelf stratenmaker bent, weet je wellicht niet waar je allemaal rekening mee moet houden vooraleer je kan beginnen met een terras. Welke richtlijnen dien je te volgen om een zo stevig mogelijk terras aan te leggen zodat je nadien niet met een hoop problemen zit te kijken? Welk gereedschap heb je hier allemaal voor nodig en hoe gaat de aanleg zelf precies in zijn werk? Het uitzoeken van al deze details, zal je ongetwijfeld veel tijd kosten. Een terras laten aanleggen door een Zoofy werkman, spaart je deze tijd uit. Zij weten immers waar ze op moeten letten en leggen jouw droomterras in no time aan.
 • Eerlijke prijs: Bij Zoofy werken we met vaste uurtarieven voor een terras te laten leggen, op deze manier weet jij als klant steeds waar je aan toe bent. Uniek bij ons, is dat jij als klant pas betaalt vanaf het moment dat de gehele klus geklaard is. De voorrijkosten die door de meeste firma's aangerekend worden of je niet te betalen.
 • Werkmannen beschikbaar in het hele land: Het maakt niet uit waar in Nederland je woont, wij hebben een professionele klusser bij jou in de buurt. Onze vakmannen bevinden zich in alle streken van het land en kunnen daarom steeds razendsnel aan jouw terras beginnen.

Tuintegels zelf leggen

Help?! Ik ben ontzettend creatief en heb een prachtig plan voor een nieuw terras getekend, maar ik heb geen idee hoe ik deze ga leggen. Begin altijd met het op schaal tekenen van het gedeelte dat bestraat moet worden. Graaf daarna dat stuk uit tot ongeveer 15 á 20 cm diepte. Volg de volgende stappen op het perfecte terras aan te leggen:

Mijn creatieve plan voor een nieuw terras realiseren met een simpel stappenplan.
Wij hebben een overzichtelijk stappenplan voor het leggen van tegels gemaakt. Het vertelt je precies hoe jij je nieuwe terras of bestrating zelf kunt aanleggen. Uiteraard kun je hier ook altijd hulp voor vragen bij een van de klusjesmannen van Zoofy.

Welk gereedschap moet ik gebruiken?

 • Schop
 • Waterpas
 • kniebeschermers
 • Rubberen hamer
 • Bezem

Welk materiaal moet ik gebruiken?

 • Geel zand
 • Tegels
 • Kantopsluiting
 • Voegzand

Wat moet ik me van te voren bedenken?

 • Het aanleggen van een terras of bestrating vergt grote lichamelijke inspanning. Je loopt snel blessures op.
 • Er zijn verschillende punten waar je rekening mee moet houden. Lees je daarom van te voren goed in.
 • Kies van te voren de tegels uit en houd rekening met de functie van de bestrating. Er zijn vele soorten en matenn tegels, dus voor ieder wat wils. Er zijn bijvoorbeeld betontegels, natuursteentegels en gebakken tegels.
 • Wanneer je een grote tegel kiest, voor slechts een klein oppervlak, betekent dit vaak dat er veel snijwerk bij komt kijken. Je kunt met het kiezen van de tegel kijken naar de oppervlakte en de oppervlakte van de tegels.

Hoe moet ik zelf een terras aanleggen? In 8 stappen.

 1. Meet de tuin op en teken het gedeelte dat bestraat moet worden op schaal.
 2. Graaf de grond waar het terras op komt liggen af. Doe dit tot ongeveer 15 á 20 cm diepte.
 3. Vul vervolgens het afgegraven gebied op met geel zand. Zorg ervoor dat er minimaal 10 cm zand ligt, zodat de ondergrond een stevige basis heeft.
 4. Egaliseer vervolgens het zand. (Zie stappenplan egaliseren) Je kunt het zand ook nog extra aantrillen met een trilmachine. Zorg ervoor dat de bestrating lichtjes afloopt, zodat het water kan weglopen. Je kunt hierbij uitgaan van ongeveer 1 cm daling per meter.
 5. Maak een kantopsluiting rondom het gebied dat je gaat bestraten. Hierdoor blijven de tegels uiteindelijk liggen en hebben zij weinig bewegingsruimte.
 6. Nu kun je gaan beginnen met het leggen van je terras of de bestrating. Leg de tegel zoals gewenst neer en sla hem vast met een rubberen hamer.
 7. Plaats de volgende tegel een paar millimeter (+/- 3mm) van deze tegel vandaan, zodat er een kleine speling is. De tegels kunnen door verschillende weersomstandigheden gaan uitzetten of krimpen.
 8. Wanneer de bestrating volledig gelegd is, gooi je er voegzand overheen. Deze verspreid je met een bezem, zodat alle kieren tussen de tegels met zand opgevuld zijn.

Wat moet ik vooral niet doen?

 • Begin nooit zomaar met bestraten op een zandoppervlakte. Wanneer de grond niet goed is aangedrukt, is er een verzakkingsgevaar en dit is zonde van alle inspanning.
 • De tegels strak tegen elkaar leggen. Wanneer de tegels uitzetten door weersomstandigheden kan je terras oneven worden.

Boek nu een hovenier

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach