Regel nu jouw schilder

Buitenmuur / Gevel schilderen

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1770 schilders in jouw regio

Door goed onderhoud van de buitenmuur / gevel verleng je de levensduur en geeft je huis een mooie uitstraling. Bij het schilderen van een gevel komt wel wat werk kijken: schuren, slechte plekken bijwerken, grondverven, en daarna aflakken. Vaak ook twee keer. Omschrijf je klus en maak een afspraak met een schilder met wie je het schilderwerk kan bespreken.

Regel nu jouw schilder
33 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Buitenmuur / Gevel schilderen via een schilder van Zoofy

Je buitenmuur / gevel schilderen is geen overbodige luxe, want het zorgt voor een mooie uitstraling van je huis. Wil jij ook graag je gevel verven, maar weet je niet goed welke kleur je moet kiezen en vraag je je af wat de kosten van je buitenschilderwerk zullen zijn? Lees dan snel verder, want hieronder ontdek je alles wat je moet weten over buitenschilderwerk!

Laat je buitenmuur / gevel opnieuw stralen met buitenschilderwerk

Om de zoveel tijd is het belangrijk dat je gevel geschilderd wordt, want de buitenkant van je huis krijgt veel te verduren. Gevelschilderwerk is nodig om je huis opnieuw een mooie uitstraling te geven en dat is belangrijker dan je denkt, want je gevel is het visitekaartje van je woning.

Bovendien is er nog een andere belangrijke reden om je gevel regelmatig te laten schilderen: schilderwerk beschermt je gevel en maakt het sterker en weerbaarder voor vocht.

Hoe vaak dien je de buitenmuur / gevel te schilderen?

Je gevel schilderen is dus erg belangrijk, maar hoe vaak moet je dit laten doen? Het schilderwerk van je gevel moet vaker gedaan worden dan binnenschilderwerk. Er wordt aangeraden om dit eens in de 5 tot 10 jaar te laten doen, al hangt het af van de locatie van je huis. Huizen die beschut staan van weer en wind moeten minder geschilderd worden.

Wanneer kan je buitenschilderwerk het best laten uitvoeren?

Als je schilderwerk aan je gevel wilt laten uitvoeren is het belangrijk dat je weet dat je dit niet zomaar het hele jaar door kan laten doen. Voor het mooiste resultaat vermijd je het best een temperatuur onder de 5 graden, want als het te koud is duurt het langer voordat de verf droogt.

De ideale temperatuur om de gevel te laten schilderen ligt tussen de 10 en 20 graden. Tussen april en oktober is dus de beste periode. Daarnaast moet je er zeker van zijn dat het niet gaat regenen of geregend heeft. Dat is vooral belangrijk als je het houtwerk wilt laten lakken. Hout dat nat is zal de verflaag beschadigen.

schilderen

Gevel verven? Dit zijn de mogelijkheden!

De gevel schilderen doe je niet zonder er goed over na te denken, de methode die je kiest heeft een grote invloed op de uitstraling van je huis. Hieronder ontdek je wat voor jou de beste keuze is!

Gevel verven met acrylverf

Acrylverf is een goede keuze als je je gevel wilt verven. Dit is verf dat waterafstotend is en daardoor je muur beter beschermt tegen verschillende weersomstandigheden. Acrylverf zorgt er ook voor dat vocht dat reeds in de muren zit naar buiten kan verdampen. Daarnaast is deze verf kleurvast, waardoor een duurzaam resultaat verzekerd is. Alternatieven voor acrylverf zijn: mineraalverven en syloxaanverven.

Gevel kaleien

Een ander manier om je gevel te verven is kaleien. Kaleien is een verftechniek die toegepast wordt met kalkpleister. Het voordeel hiervan dat oneffenheden mooi worden weggewerkt. Kaleien is daarnaast vochtbestendig en blijft voor zo'n 5 tot 10 jaar in uitstekende staat. Door de bijzondere uitstraling die deze techniek geeft is het de beste keuze voor een landelijke woning.

Hoe kies je de juiste kleur voor je gevel?

Wil je buitenschilderwerk laten uitvoeren maar weet je niet juist welke kleur je het beste voor je gevel kiest? Hieronder geven we je advies!

Kies een kleur die past bij je huisstijl

Als je op zoek gaat naar de beste kleur voor je gevel is het vooral belangrijk om rekening te houden met de stijl van je huis. Hoe eenvoudiger je huis is, hoe minder kleuren je nodig hebt. Als je woning groter is kan je ook voor meer kleur kiezen. Zorg er wel voor dat je niet overdrijft en kies voor tinten die harmoniëren met het kleurenpalet van je interieur, dat zorgt voor een mooie overgang.

Laat de kleuren mooi bij elkaar passen

Een andere manier om de beste kleur te bepalen is door te kijken welke kleur je dak heeft en welke kleur je kozijnen hebben. Kies een kleur voor je gevel die mooi aansluit bij de rest van de kleuren. Kies ook het liefst voor een kleur die een tint donkerder is dan de kleur van je schrijnwerk. Dit zorgt voor het mooiste effect!

Hou rekening met de grootte van je huis

Of je best voor donkere of lichte kleuren kiest hangt af van hoe groot je huis is. Lichte kleuren zullen je huis groter laten lijken, terwijl donkere kleuren het juist kleiner laten lijken. Toch hebben ook donkere kleuren zo hun voordelen. Een donkere gevel benadrukt de architectuur van de woning en oogt moderner. Welke kleur je ook kiest, bekijk de kleur op voorhand in het buitenlicht, maar niet meteen in de felle zon.

Durf contrasteren

Door contrasterende kleuren te gebruiken leg je de aandacht op architectonische details. Let er wel op dat je hier niet mee overdrijft. Je blijft het best in een kleurenfamilie. Dat betekent dus dat je het best accenten legt in een lichte of donkere tint van de hoofdkleur.

Sommige kleuren blijven langer mooi dan andere

De levensduur van sommige kleuren is aanzienlijk langer dan die van andere. Dat komt omdat de hoeveelheid ultraviolet licht die geabsorbeerd wordt door een kleur de levensduur beïnvloedt. Donkere muren absorberen warmte en hebben vaker te maken met vochtproblemen dan muren in lichte tinten. Zeker iets om rekening mee te houden!

Wat zijn de kosten van buitenschilderwerk?

Nu heb je al een beetje een idee van welke kleur je moet gebruiken, maar er is nog één ding dat je zeker moet weten voordat je de gevel gaat verven: wat kost de gevel schilderen precies? Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, zoals de staat van het houtwerk, het uurtarief van de schilder, de kwaliteit van de materialen, enzovoort. Over het algemeen liggen de kosten van buitenschilderwerk tussen de 30 en 40 euro per uur, als je het laat doen door een professionele schilder.

Zelf buitenschilderwerk uitvoeren of laten doen?

Buitenschilderwerk is een zwaardere klus dan je in de eerste instantie zou denken. Het schilderen van buitenmuren is namelijk heel wat moeilijker dan het schilderen van je binnenmuren. Hoe moeilijk het verven van de muren precies zal zijn, hangt af van de ondergrond, maar onderschat het niet.

Bovendien zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden als je het mooiste resultaat wilt bereiken. Zo mag je bijvoorbeeld niet schilderen wanneer het regent en zijn er nog een aantal andere dingen waar je op moet letten. Als je dit niet weet kan het resultaat al snel te wensen overlaten.

Een professionele schilder gebruikt ook altijd de beste verf en zal het buitenschilderwerk veel sneller gedaan krijgen dan jijzelf. De kosten van het buitenschilderwerk zullen wel wat oplopen als je voor een professional kiest, maar op die manier kan je zeker zijn van een perfect resultaat.

Buitenschilderwerk laten uitvoeren? Onze professionals helpen je graag!

Als je graag buitenschilderwerk wilt laten uitvoeren kan je ervoor kiezen om het zelf te doen, maar dan zal je veel tijd kwijt zijn. Bovendien is het schilderen van een gevel een vermoeiende en moeilijke klus. Maak het jezelf makkelijk en kies voor een betrouwbare professional van Zoofy. Als je kiest voor een professional van Zoofy weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit, want al onze schilders kennen een hoge klanttevredenheid. Doordat je bij Zoofy makkelijk een professional in je buurt vindt, betaal je ook geen voorrijkosten!

Andere schilderklussen op Zoofy
Plafond witten
Per uur
Huis schilderen
Hele week

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af