Regel nu jouw schilder

Binnendeuren schilderen

Vanaf €149 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1776 schilders in jouw regio

Wil je een deur van een nieuwe kleur voorzien of opnieuw in de lak zetten? Maak direct een afspraak met een schilder in de buurt. De vakman zal de deur netjes schuren en opnieuw in de lak zetten. De prijs is incl arbeid, btw, en standaard lak. Let wel op: is de deur in een slechte conditie, nog onbewerkt of zijn meerdere lagen nodig, dan kan de schilder een meerprijs rekenen. Zorg er altijd voor dat de deur vrij toegankelijk is zodat de schilder snel aan de slag kan.

Regel nu jouw schilder
27 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Geef je binnendeuren een nieuwe laag verf

Deuren schilderen of nieuwe deuren kopen?

Wanneer jouw voordeur, achterdeur of een binnendeur in huis lelijk is geworden door afbladderend verf of krasvorming, dan is het tijd om daar iets aan te doen. Sommige mensen kiezen ervoor om gewoon nieuwe deuren aan te schaffen. Maar de aankoop van een nieuwe deur is natuurlijk niet de meest voordelige optie. Veel particulieren en bedrijfseigenaren kiezen er daarom voor om hun deur(en) te laten schilderen door een professionele schilder. Dat is niet alleen voordeliger, maar levert nog wel meer pluspunten op. Er zijn nog meer interessante voordelen als je kiest voor de deuren schilderen. Welke voordelen zijn dit? En welke mogelijkheden zijn er qua soorten schilderwerk als je jouw deuren verven wilt? Kun je bijvoorbeeld ook kunststof deuren schilderen laten? Belangrijk is natuurlijk ook het antwoord op de vraag Wat kost deuren schilderen. Ten slotte kun je in dit artikel lezen over de beste tips deuren verven via Zoofy.

Wat maakt de deuren schilderen zo aantrekkelijk? De pluspunten van schilderwerk

De deuren schilderen laten is in de eerste plaats verstandig, omdat je hierdoor geen nieuwe deur hoeft aan te schaffen. Dat is financieel aantrekkelijk, maar scheelt ook op andere vlakken. Zo bespaar je een hoop tijd, omdat je niet op zoek hoeft naar een nieuwe deur. Een tweede pluspunt van de deur over laten schilderen, is het feit dat dit een duurzame en milieuvriendelijke keuze is. Er hoeft immers geen nieuw materiaal aangeschaft te worden, maar de oude deur wordt opgeknapt en gemoderniseerd. Een derde plus van de deur schilderen laten, zit hem in de keuzemogelijkheden die er op dit gebied zijn. Zo kun je kiezen uit diverse soorten verf en een nagenoeg oneindig aantal kleurvarianten. Schakel je een professionele deurschilder in, dan kun je natuurlijk ook gaan voor speciale kleurcombinaties of bepaalde kleurpatronen. Op deze manier kun je jouw deur(en) perfect personaliseren en een geheel eigen ontwerp laten maken. En zo een unieke deur maken die je niet in een bouwmarkt of bij een houthandel/meubelhandel kunt kopen. Verder, dat is een laatste pluspunt, is het mogelijk om alle typen en soorten deuren te laten overschilderen. Dus of je nu een stalen deur in jouw bedrijfspand hebt die een frisse of strakke kleur moet krijgen, of een kunststof buitendeur wilt laten schilderen: schakel een professionele schilder uit de regio in en het schilderwerk wordt snel en professioneel voor je opgelost!

deur schilderen

Welke deursoorten kunnen er allemaal geschilderd worden

Er is op het gebied van deuren schilderen veel mogelijk. De meest gekozen deursoort die men laat schilderen door een professioneel schildersbedrijf, zijn houten deuren. Dit kunnen vlakke, egale deuroppervlakten zijn, maar ook designdeuren met reliëf en profielen kunnen goed geschilderd worden. Al zullen de kosten van een design- of stijldeur schilderen wat hoger liggen, omdat dit schilderwerk meer tijd vraagt.
Naast houten deuren kan een ervaren schildersbedrijf ook kunststof deuren schilderen of aluminium deuren schilderen. Specifieke materialen als kunststof of aluminium vereisen een speciale aanpak qua schilderwerk. Dus laat de kunststof deuren schilderen of aluminium deuren verven (net als het schilderen van een houten deur) het liefst over aan een professionele en ervaren schilder. Een ervaren vakman weet namelijk precies welke primers/grondverf en verfsoorten het meest geschikt zijn voor een duurzaam en visueel strak resultaat.
Ervaren schilders verwijderen, voordat ze beginnen met het schuurwerk en/of schilderen, de deur vrijwel altijd uit de scharnieren. Vervolgens halen ze de losse componenten van de deur af, zoals de scharnieren, de deurknop, de brievenbus en eventueel het deurslot. Dit wordt gedaan om zo een zo goed mogelijk schildersresultaat te kunnen bereiken en de deur strak in de verf te zetten. Ook kan een schilder een stuk sneller werken door deze voorbereidingsmaatregelen, wat de klant uiteraard weer scheelt in het uurloon dat voor de schildersklus wordt gerekend.

Wat kost deuren schilderen? Zes bepalende factoren

Het antwoord op de vraag wat kost binnendeuren schilderen, is afhankelijk van diverse bepalende factoren.

 • In de eerste plaats is de materiaalsoort een factor die de hoogte van de prijs bepaalt. Houten deuren zijn doorgaans gemakkelijker te schilderen dan bijvoorbeeld aluminium of stalen deuren. Bij aluminium moet er namelijk altijd een primer aangebracht worden voor een optimale hechting van de verflaag.
 • Verder, dat is een tweede prijsfactor, is de vorm van de deur ook van invloed op de uiteindelijke prijs van het schilderwerk. Een vlakke, egale deur is sneller en eenvoudiger te verven dan een stijldeur met reliëfdesigns.
 • Ten derde kan het zijn dat ook de omliggende kozijnen mee geschilderd moeten worden, wat natuurlijk ook van invloed is op de totaalprijs.
 • Een vierde aspect dat van invloed is op de kosten, is de staat van de deur. Deuren die slecht onderhouden zijn of houtrot hebben, vergen meer opknaptijd voordat ze overgeverfd kunnen worden.
 • Een vijfde bepalende prijsfactor is de vraag hoeveel deuren er geschilderd moeten worden. Laat je bijvoorbeeld vier deuren schilderen, dan is dat relatief gezien voordeliger dan één enkele deur laten schilderen.
 • Ten slotte speelt nog mee in de prijsvorming van het schilderwerk welke kleuren, patronen of kleurcombinaties je de deur geschilderd wilt hebben.

De gemiddelde kosten van deuren laten schilderen

Doorgaans vraagt een professionele schilder voor het schilderen van één deur van €149,-. Hierin worden ook de kozijnen van de deuren meegenomen. Verder kan er verschil zitten in prijs tussen het laten schilderen van buitendeuren of binnendeuren. Vaak zijn buitendeuren valer en hebben deze een dikkere verflaag nodig, omdat het weer (zon en regen) invloed heeft op de verflaag. Maar nogmaals: er spelen tal van factoren een rol bij de prijs die voor het schilderwerk wordt gerekend, zoals het aantal lagen en het type verf. Heb jij zelf verf? Of neemt de schilder dit mee. Plaats dit in de opdrachtomschrijving aan de schilder.

Handige tips deuren verven via Zoofy

Ten slotte nog enkele handige tips deuren schilderen via Zoofy, waar je je voordeel mee kunt doen als je een professionele schilder via ons wilt inschakelen. Het is belangrijk om de beoordeling van de schilder te bekijken. Zo weet je wat je kunt verwachten als je besluit om de schilder jouw deuren te laten schilderen. 

Bekijk nu het aanbod van Zoofy's professionele schilders

Op Zoofy vind je tal van professionele schilders die hun diensten aanbieden in heel Nederland. Voor elke klus is op onze website wel een geschikte schilder te vinden! Boek direct de juiste schilder. Zoofy heeft altijd een schilder voor al het schilderwerk bij jouw in de buurt.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af